Impulzy a vznik ČTPB Cíle a postavení ETP Evropská technologická platforma biopaliv Česká technologická platforma biopaliv - vznik – stanovy 19.6.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Technologická platforma Strojírenská výrobní technika TPSVT - Ing. Jan Smolík,Ph.D; Ing. Oldřich Paclík, CSc., Ing. Leoš Mačák, Ing. Bedřich Musil Zasedání.
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Kaiserštejnský palác, Praha Plenární zasedání Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Možné podpory TP ze strany existujících.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Spolupráce Vězeňské služby NGO na Slovensku / možnosti a zaměření v oblasti drogových služeb / Olga Škvařilová, Sdružení Podané ruce Brno, CZ TWINNING.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Úvod k přednáškám o Jištění kvality technologických procesů VŠCHT pd v
Virtuální kolega Attavena, o.p.s. Prezentace projektu a návrh implementace jeho nabídky: do systému vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Komplexní systém hodnocení
Úřad práce České republiky
Plánování ve školní tělesné výchově
Zkušenosti s implementací vybraných požadavků ISO 9001:2015
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Hlavní město praha a integrace cizinců
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Téma 11: Finanční plánování
Náměty pro činnost Národního fóra
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Příprava programového období 2014–2020
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Pozemkové úpravy.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
KURIKULUM PRO VŠECHNY R. Votavová /
Centralizované rozvojové projekty 2017
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Prodeji produktu nebo služby
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Technologická platforma silniční doprava
Vzor pro tvorbu prezentací akcí TP SIŽI
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice
reg. číslo projektu: ​ CZ /0.0/0.0/17_052/
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Národní akční plán čisté mobility
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Akreditace NMS Podklady Poděbrady
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Impulzy a vznik ČTPB Cíle a postavení ETP Evropská technologická platforma biopaliv Česká technologická platforma biopaliv - vznik – stanovy registrace (SPO) podpora Czechinvestu od 5/2009

Cíle ETP všeobecně: ftp://ftp.cordis.europa.eu/pub/technology-platforms/docs/evaluation-etps.pdf

The Mission of the European Biofuels Technology Platform is to contribute to: the development of cost-competitive world-class biofuels value chains, to the creation of a healthy biofuels industry, and to accelerate the sustainable deployment of biofuels in the European Union through a process of guidance, prioritisation and promotion of research, technology development and demonstration.

Česká technologická platforma biopaliv Plný název: Česká technologická platforma pro užití biosložek v dopravě a chemickém průmyslu Podpora Czechinvestu 5/2009 – 2/ € - 5 etap

S trategická V ýzkumná A genda timeline I mplementační A kční P lán Harmonogram práce (plán) České technologické platformy biopaliv Období udržitelnosti ČTPB (podpora CI) etapy

ETAPY činnosti ČTPB 1. etapa 5/2009 – 9/2009 (Administrativní) 2. etapa 10/2009 – 3/2010 ( SVA) 3. etapa 4/2010 – 12/2010 ( příprava IAP) 4. etapa 1/2011 – 6/2011 ( IAP) 5. etapa 7/2011 – 2/2012 ( realizace IAP)

1.Etapa 5/2009 – 9/2009 Přípravná etapa, uzavření příslušných smluv o nájmu, vybavení kanceláří, instalace techniky, internetové připojení, internetová prezentace, příprava obsahu web.stránek. Výstupy a cíle: Fungující administrativní zázemí TP Fungující web.stránky Ustanovení teamu pro SVA

Výstupy I.etapy - realita 1. Fungující administrativní zázemí TP Registrace ČTPB – IČO : Kancelář ČTPB – Dělnická 12 Technické vybavení – funkční kancelář Předseda – Leoš Gál - plný úvazek Zástupce – Jiří Reiss - částečný úvazek Účetní a administrátor – Tereza Douděrová – částečný úvazek

Výstupy I.etapy - realita 2. Webovské stránky LOGO – pro ČR a pro EU 3. Ustanovení teamu pro SVA ( dnes) Loga členů zaslat minimální šířce loga 130px nebo větší (šířka = čistá šířka loga bez okrajů kolem, celkový obrázek včetně okrajů by měl mít šířku minimálně 150px a větší). Výšku nedefinujeme, záleží na tvaru loga a finální velikost přizpůsobíme individuálně. Logo by mělo být ideálně umístěné na bílém podkladě, formát bude postačovat jakýkoli rastrový - obrázkový, tedy JPG, GIF, PNG apod.

Strategická výzkumná agenda SVA Hlavní pracovní dokument TP

Účel a cíle SVA: - Zmapovat potřeby na všech úrovních výzkumu v delším časovém horizontu (10-15 let) - Identifikovat mílníky, potenciální alternativy - Definovat priority technologického vývoje - Překonat bariery rozvoje, rozmístění a používání nových technologií (bariery v organizaci výzkumu, předpisy, tech.standardy, financování, neochota akceptovat nové technologie, školení…)

Strategická výzkumná agenda SVA – stanovení pracovních teamu Hlavní pracovní dokument TP

TEAM SVA- 1. BIOMASA RRD-Weger, Havlíčková Lesní těžební zbytky - Nikl Řasy- Masojídek Potenciál BRKO, komunální odpad ???

TEAM SVA- 2. chemie a technologie Gasifikace - Ciahotný SYNGAS – Punčochář, Pohořelý Bioolej – Kubička Vodík, palivové články ???

TEAM SVA- 3. sociologie SIA Social Impact Assessment – Radovan Šejvl Gál

TEAM SVA- 4. LCA Life cycle assessment - Kočí

Završení I.etapy Stanovení teamu pro SVA: Návrh: Team 1: RRD - Weger, Havlíčková LŤZ – Nikl Řasy – Masojídek Team 2: Chemicko-technologická oblast- Ciahotný, Punčochář Team 3: Sociologicko společenské dopady –Šejvl, Gál Team 4: Životní prostředí a udržitelnost LCA – VŠCHT- Kočí Team 5: „Logistika“ a „marketing“ ???

Osnova SVA: 1. Analýza teoretického potenciálu a možností - současný stav, výhody a nevýhody, limity současného stavu kvantifikace potenciálu biomasy pro energetiku – Mapa ( ukázka) - SWOT analýza současného stavu 2. Světové trendy v dané oblasti - Kde, kdo, jak, čeho, kolik, za kolik…. 3. Hypotetický potenciál překvapení v dané oblasti (potenciál) 4. Optimalizace a návrhy pro ČR. 5. SWOT analýza navrhovaného stavu. 6. Konzultace resp. konfrontace z hlediska LCA (SYNGAS) SVA musí zohledňovat všechny 3 energetické možnosti užití, resp. nepřistupovat k SVA výhradně z pohledu transportního průmyslu

Implementační akční plán 3. etapa 4/2010 – 12/2010 IAP Návazný pracovní dokument na SVA:

Účel a cíle IAP - Definovat konkrétní aktivity kroky a požadavky na implementaci výzkumních témat, návrhů a potenciálu technologického vývoje popsaných ve SVA, jakožto i výstupy těchto aktivit. - Popsat, jak se má změnit prostředí a podmínky pro podporu VaV a inovací na národní a evropské úrovni, jakožto i zvýšení konkurenceschopnosti a trvale udržitelný rozvoj

Výstupy II.etapy - plán 1. 4 x pracovní semináře - workshopy - Jihočeský region – zdroje biomasy - Ústecký region – biomasa = chemická surovina - Moravsko-Slezký ? – úprava biomasy - Praha – legislativa využití biomasy Výsledky workshopů budou postupně formulovány a implementovány do SVA. 2. Konference zaměřená na presentaci SVA 3. Zpracovaná a oponovaná SVA.

Diskuse Návrhy, podněty….??? Informace ohledně VaVpI ???