_ Institut turismu České republiky - oddělení pro regionální a mezinárodní vztahy Ing. Monika Palatková generální ředitelka CzT 27.9.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Značka Česká republika 21. květen 2012, PS PČR. Koncepce představuje:  Základní střednědobý strategický dokument v oblasti cestovního ruchu, jehož součástí.
Advertisements

1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR.
TRINS Transportní informační a nehodový systém UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov SCHP ČR Praha 23. března 2016.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Český systém kvality služeb v kontextu státní politiky CR v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Výroční konference 20 let od založení A.T.I.C. ČR Ostrava,
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
Soutěž o informační centrum roku. Čtyři roky úspěšné spolupráce První soutěž ve spolupráci s vydavatelství VLTAVA- LABE-PRESS proběhla v roce 2009 Od.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Czechspecials aneb Ochutnejte Českou republiku!. Ochutnejte Českou republiku! Projekt agentury CzechTourism, Asociace Hotelů a restaurací a Asociace kuchařů.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Přijímací řízení 2016/17.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2017 / 2018.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Úřad práce České republiky
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Příspěvek na konferenci
Evropský návratový fond (ENF)
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Kvalita služeb ve venkovské turistice a agroturistice
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
Turistická informační centra na Vysočině
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Principy fungování spolku BISON
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Kódování studijních programů
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Česká společnost pro jakost
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Život bez střeva , Praha.
Novinky z České společnosti pro jakost
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

_ Institut turismu České republiky - oddělení pro regionální a mezinárodní vztahy Ing. Monika Palatková generální ředitelka CzT

Pilíře spolupráce CzechTourismu a ATIC jednotná klasifikace TIC mystery shopping systém monitoringu návštěvnosti

Jednotná klasifikace Memorandum o spolupráci mezi agenturou CzechTourism a A.T.I.C. ČR podpis Memoranda o spolupráci během členského fóra A.T.I.C. ČR v Poděbradech dne cíl - vytvoření jednotné klasifikace - odstranění duplicity dvou největších existujících certifikačních schémat v ČR -vytvoření technického standardu a metodiky využitelné pro systémy a modely managementu kvality jako je ISO, Model Excelence EFQM, Český systém kvality služeb a pod.

Jednotná klasifikace turistických informačních center České republiky Asociace turistických informačních center České republiky (A.T.I.C. ČR) ve spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu - CzechTourism za podpory Ministerstva pro místní rozvoj ČR (MMR) sestavily v roce 2012 Jednotnou klasifikaci turistických informačních center České republiky jako systém definující komplexní problematiku turistických informačních center s vlastní certifikací.

Jednotná klasifikace začátek certifikace zahájení budoucí jednotné certifikace TIC v ČR bylo na základě memoranda dohodnuto na rok základem pro společnou certifikaci je klasifikace TIC podle A.T.I.C. ČR, doplněná o společně odsouhlasené požadavky agentury CzechTourism vycházející z podmínek oficiálních turistických informačních center (OTIC).

Certifikační proces certifikát vydává A.T.I.C. ČR ve spolupráci s CzechTourism na základě rozhodnutí společné certifikační komise. certifikát je nepřenosný, nestává se majetkem žadatele, ale je propůjčen žadateli po dobu platnosti jeho udělení. certifikát nenahrazuje potvrzení členství v profesní organizaci A.T.I.C. ČR. O členství rozhoduje výhradně rada A.T.I.C. ČR. platnost certifikátu 2 roky

Certifikační komise A.T.I.C. ČR ve spolupráci s CzechTourism a Asociací krajů ČR ustanovila společnou certifikační komisi. komise je pětičlenná a schází se minimálně 6 x ročně v předem odsouhlasených a zveřejněných termínech umožňujících plynulé realizování certifikačního procesu TIC v ČR. aplikaci CRM pro sdílení výsledků zabezpečuje agentura CzechTourism.

Složení certifikační komise 2 zástupci A.T.I.C. ČR 1 zástupce CzechTourism 1 zástupce Asociace krajů ČR 1 nezávislý odborník Jednání certifikační komise se může jako host účastnit také zástupce Ministerstva pro místní rozvoj bez možnosti hlasování.

Mystery shopping mystery shoping je forma utajené kontroly hodnotící kvalitu obsluhy informačního centra a poskytované služby dle předem stanovených kritérií a nároků na poskytnutí služby. mystery shoping je bezplatným benefitem pro ta certifikovaná turistická informační centra, která si o něj zažádají. organizaci Mystery shopingu, vč. jeho vyhodnocení, administrace a nákladů s ním spojených zabezpečuje CzechTourism. k mystery shopingu je možné se přihlásit prostřednictvím přihlášky k certifikaci JK TIC ČR.

Mystery shopping 2012 a 2013 v roce 2012 bylo provedeno 601 utajovaných kontrolních návštěv v TIC v ČR průměrný výsledek indexu kvality v TIC byl 88 %. kontroly proběhly ve 183 TIC, které se do projektu přihlásily. Průměrný výsledek indexu kvality v roce 2013 byl 84%.

Mystery shopping v roce průzkum kvality nabízených služeb v TIC. šetření rozšířená na mystery shopping a mystery calling provedla renomovaná výzkumná agentura NMS Market Research. do projektu se přihlásilo celkem 210 certifikovaných TIC. Průměrný výsledek indexu kvality 91 % poukázal na vysokou kvalitu turistických informačních center.

Systém monitoringu návštěvnosti TIC turistická informační centra certifikovaná agenturou CzechTourism sledují od 1. ledna 2011 svou návštěvnost pomocí jednotného systému monitoringu. moderní způsob vedení statistik usnadňuje práci s daty infocentrům i regionálním organizacím cestovního ruchu. informačních center. zavedení monitoringu návštěvnosti a služeb TIC je součástí projektu na podporu domácího cestovního ruchu, který je spolufinancován fondy Evropské unie.

náklady na jeho pořízení byly 1,4 milionu Kč, realizátorem je firma dataPartner. zapojeno celkem 280 partnerských TIC. Všechna jsou vybavena softwarem, 50 TIC s vyšší průměrnou návštěvností je navíc vybaveno snímačem průchodů (automatickým čítačem návštěvníků). v letošním roce se počet TIC v Systému monitoringu návštěvnosti navýší o dalším 80 TIC

Děkuj za pozornost.