PŘÍSTUP K UMÍSŤOVÁNÍ JADERNÝCH ZAŘÍZENÍ podle stávající legislativy a připravovaného nového atomového zákona HODNOCENÍ CHARAKTERISTIK A JEVŮ V LOKALITĚ,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Kategorizace, zvláštní povodně
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Pohled na budoucnost JE Dukovany ve světle státní jaderné legislativy Dana Drábová.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
Nástroje územního plánování
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Likvidace starých ekologických zátěží
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Půda – složka životního prostředí
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Zatopená území Jan Langhans.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Systém kontrolní činnosti SEI
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Zadávání studií odtokových poměrů a geologických průzkumů při komplexních pozemkových úpravách (činnosti pobočky krajského pozemkového úřadu jako investora)
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Vodohospodářské aktuality
ANALÝZA RIZIK Středočeského kraje
Seminář pro držitele povolení (osobní dozimetrie)
Posuzování vlivů záměrů a koncepcí na životní prostředí
Zákon č. 263/2016 Sb., atomový zákon
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Česká inspekce životního prostředí
Průzkumy území a staveb
Odbor životního prostředí MHMP
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Nabídka témat referátu – modul Řízení povodní
Sociální šetření a legislativa
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Úřad vlády České Republiky
Plánované rozšíření na dole Turów Podzimní setkání těžařů Seč, 14. – 16. listopadu 2018 Mgr. Petra Bachtíková odbor ochrany vod
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Působnost Státní úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) při ověřování nových postupů, při klinickém hodnocení (KH) požadavky na žádost oprávněná úřední.
Činnost zvláštně důležitá z hlediska radiační ochrany (RO)
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

PŘÍSTUP K UMÍSŤOVÁNÍ JADERNÝCH ZAŘÍZENÍ podle stávající legislativy a připravovaného nového atomového zákona HODNOCENÍ CHARAKTERISTIK A JEVŮ V LOKALITĚ, VNĚJŠÍ HAZARDY 19. Schůze Pracovní skupiny pro dialog o HÚ, , MPO Praha 1 Mgr. Dana Havlín Nováková, Ph.D Státní úřad pro jadernou bezpečnost umísťování jaderných zařízení, hodnocení externích hazardů

2 KLIMATICKÉ PODMÍNKY METEOROLOGICKÉ JEVY srážky kroupy blesky HYDROLOGICKÉ PODMÍNKY vodní toky vodní nádrže HYDROGEOLOGICKÉ PODMÍNKY infiltrace akumulace podzemních vod mělký oběh a odtok podzemních vod GEOLOGICKÁ STAVBA tektonická aktivita seismická aktivita pohyby podloží INŽENÝRSKOGEOLOGICKÉ PODMÍNKY agresivita podzemních vod mechanické vlastnosti zemin a hornin, nerovnoměrné sedání, ztekucení, bobtnání geodynamické jevy (sesuvy) tornáda vulkanické postvulkanické jevy záplavy, vlny seiche, vlny v důsledku řícení, protržení vodních nádrží; přehrazení vodního toku vítr extrémní sucho extrémní teplota vzduchu extrémní teplota zemského povrchu extrémní srážky bouře námraza vlhkost a tlak vzduchu sněhové laviny mlha sluneční erupce krasové jevy, jeskyně TĚŽBA NEROSTNÍCH SUROVIN poddolovaná území technická seismicita PÁD METEORITU tektitu úlomky ve vzduchu kontaminace vod hluboký oběh podzemních vod zajištění vody pro chlazení

3 HODNOTÍ SE CHARAKTERISTIKY A JEVY A VNĚJŠÍ HAZARDY V LOKALITĚ A JEJICH VLIV NA JZ (záplavy, zemětřesení, pohyb na zlomech, agresivita podzemních vod, klimatické a meteorologické jevy…) HODNOTÍ SE VLIV JZ NA CHARAKTERISTIKY LOKALITY (únik radionuklidů a transportní cesty: vzduchem, horninovým prostředím, v povrchových a podzemních vodách, změna lokálního klimatu)

Proces povolení umístění jaderného zařízení Proces začíná předložením Zadávací bezpečnostní zprávy žadatelem SÚJB Před tímto správním řízením lze provádět pouze konzultační jednání mezi žadatelem a SÚJB Žádost o povolení umístění jaderného zařízení musí být podle Přílohy A Atomového zákona doložena následující dokumentací: I. Zadávací bezpečnostní zprávou, jejímž obsahem musí být: charakteristika a průkazy o vhodnosti vybrané lokality z hlediska kritérií na umísťování jaderných zařízení a velmi významných zdrojů ionizujícího záření stanovených prováděcím předpisem, charakteristika a předběžné hodnocení koncepce projektu z hlediska požadavků stanovených prováděcím předpisem na jadernou bezpečnost, radiační ochranu, havarijní připravenost, předběžné hodnocení vlivu provozu jaderného zařízení na zaměstnance, obyvatele a životní prostředí návrh koncepce bezpečného ukončení provozu, vyhodnocení zajištění jakosti při výběru lokality, způsob zabezpečení jakosti přípravy realizace výstavby a zásady zabezpečení jakosti navazujících etap. II. Analýzou potřeb a možnosti zajištění fyzické ochrany. Podmínkou vydání povolení k umístění jaderného zařízení podle § 13 Atomového zákona je: zhodnocení vlivu jaderného zařízení na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (EIA), schválení Programu zabezpečování jakosti pro povolovanou činnost. 4

Atomový zákon (paragraf §18 AZ ukládá povinnost sledovat, měřit, hodnotit, ověřovat a zaznamenávat veličiny, parametry a skutečnosti důležité z hlediska jaderné bezpečnosti, radiační ochrany, fyzické ochrany a havarijní připravenosti v rozsahu stanoveném prováděcími předpisy a podle stávající úrovně vědy a techniky a zajišťovat uplatnění výsledků hodnocení v praxi podle §17). vyhláška SÚJB č. 215/1997 Sb., o kritériích na umísťování jaderných zařízení a velmi významných zdrojů ionizujícího záření, vyhláška SÚJB č. 195/1999 Sb., o požadavcích na jaderná zařízení k zajištění jaderné bezpečnosti, radiační ochrany a havarijní připravenosti (podle §10 musí být při navrhování JZ uváženy nejvážnější přírodní jevy, historicky zaznamenané v dané lokalitě a jejím okolí, extrapolované s uvážením omezené přesnosti hodnot a času a podle §10 kombinace účinků přírodních jevů nebo jevů vyvolaných lidskou činností a havarijních podmínek těmito jevy způsobenými vyhláška SÚJB č. 132/2008 Sb., o systému jakosti při provádění a zajišťování činností souvisejících s využíváním jaderné energie a radiačních činností a o zabezpečování jakosti vybraných zařízení s ohledem na jejich zařazení do bezpečnostních tříd (podle §4 (2) musí být dokumentace systému jakosti srozumitelná, úplná, jednoznačně identifikovatelná, sledovatelná a k dispozici v platném znění všem osobám provádějícím příslušné činnosti a podle §6 (1) plánování, řízení, ověřování, provádění, hodnocení procesů a činností v systému jakosti musí provádět osoby s kvalifikací odpovídající druhu a významu jimi prováděné činnosti. vyhláška SÚJB č. 307/2002 Sb., o radiační ochraně, ve znění vyhlášky SÚJB č. 389/2012 Sb., vyhláška SÚJB č. 318/2002 Sb., o podrobnostech k zajištění havarijní připravenosti jaderných zařízení a pracovišť se zdroji ionizujícího záření a o požadavcích na obsah vnitřního havarijního plánu a havarijního řádu, ve znění vyhlášky č. 2/2004 Sb., vyhláška SÚJB č. 309/2005 Sb., o zajišťování technické bezpečnosti jaderných zařízení, vyhláška SÚJB č. 144/1997 Sb., o fyzické ochraně jaderných materiálů a jaderných zařízení a o jejich zařazování do jednotlivých kategorií, ve znění vyhlášky SÚJB č. 500/2005 Sb., nařízení vlády č. 11/1999 Sb., o zóně havarijního plánování, 5 ANALÝZY CHARAKTERISTIK A HAZARDŮ ÚZEMÍ METODY KOMBINACE HAZADRŮ DOKUMENTACE JAKOST, ODBORNÁ ZPŮSOBILOST

Návody a doporučení IAEA (Mezinárodní agentura pro atomovou energii ve Vídni) Site evaluation for nuclear installations Safety Requirements. Safety Standards Series No. NS-R-3 Site evaluation for Nuclear Installations, Vienna IAEA Safety Standards Series. Vienna – …... WENRA Report Safety of new NPP designs, 2008, 2013, 2015… Head Document Guidance Document Issue T: Natural Hazards Pro představu: ZBZ k umístění NJZ 3,4 Temelín cca 1000 stran, z toho 460 stran průkazová kapitola charakteristiky lokality, zpracováno na základě cca 350 podkladů. ……dohromady cca 7000 stran textu.

7 Pro hlubinné úložiště je zejména podstatný průzkum hlubinné stavby, horninového složení, výskytu možných tektonických poruch, poznání oběhu podzemní vody a možnosti zasažení zdrojů podzemních vod v jiných geologických jednotkách. Významná je také interakce s inženýrskými bariérami a mnoho dalších nutných poznatků. Průzkumy musí být zaměřeny regionálně, na velká území a do adekvátních hloubek. Pro představu – pro jaderné elektrárny (zařízení na povrchu) je důležitý průzkum mnoha aspektů přímo na pozemku, část charakteristik je významná do 5 km („užší lokalita“) a mnoho charakteristik se studuje v území v okruhu km („lokalita“). Seismicita je studována a seismický hazard je počítán pro území v okruhu 300 km od elektrárny („region“). Přejímání výsledků z pouze povrchových průzkumů pro poznání v hloubkách více než 300 m pod povrchem, je velmi nepřesné, mnoho plánovaných hlubinných vrtů zastihlo zcela jiné horninové jednotky, než experti předpokládali. Pouze hluboké vrty dávají přímé údaje, výsledky všech ostatních metod jsou pouze zprostředkované interpretace (např. geofyzikální průzkum). Vrtná prozkoumanost do hloubek více než 500 m je v ČR zvláště na Moravě, kde byly prováděny vrty za účelem těžby ropy a plynu (nejhlubší vrt v Jablůnce 6506 m v 60. letech 20 stol.), z těchto vrtů bylo získáno navíc mnoho vědeckých poznatků o hlubinné stavbě a oběhu podzemních vod. Specifika průzkumu území k umístění hlubinného úložiště

P řipravovaný nový Atomový zákon (vyhláška o umístění) Nová vyhláška o umístění JZ je komplexnější, rozdělena do oblastí (např. seismicita, porušení území zlomem, oběh podzemních vod…); rozsah hodnoceného území je buď exaktně dán nebo je nutno posuzovat tak velké území, jak velký vliv může daná vlastnost/jev mít; rozšiřuje řadu vlastností lokality např. o biologické jevy; implementuje požadavky IAEA a WENRA. 8 Děkuji za pozornost!