Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k 1. 1. 2001. Poskytujeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Transformace pobytových sociálních služeb - DZP Velehrad, Salašská 61
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Zákon o sociálních službách
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Projekty ROP Moravskoslezsko Nové perspektivy v sociální integraci Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava David Sventek.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Prioritní projekty Libereckého kraje v oblasti sociální.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Seminář k projektu „Podpora transformace Sociálních služeb Pačlavice“
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Domov pro osoby se zdravotním postižením
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Mgr. Jan Vrbický, vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb, MPSV
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Ústav vs. Komunitní služba
Transkript prezentace:

Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme sociální služby lidem ve věku od sedmi let se zdravotním postižením mentálním i kombinovaným, vycházející z jejich individuálních potřeb, a to jak ve formě pobytových, tak ambulantních nebo terénních služeb.

Pobytové služby: * Domov Jandova * Domov Na Liščině * Domov Barevný svět * Stacionář Třebovice * Chráněné bydlení Martinovská * Chráněné bydlení Čtyřlístek se dvěma místy poskytování služeb * Domov Hladnovská Ambulantní služby: * Centrum pracovní činnosti Terénní služby: * Podpora samostatného bydlení

Transformace * Změna z velkokapacitních služeb na bydlení a podporu v běžném prostředí * „Vyvést“ uživatele z velkých ústavů do jiných druhů bydlení v běžném prostředí s podporou * Transformací však rozumíme nejen skutečnost, že něco starého bouráme a něco nového stavíme. Skutečná změna se musí odehrát především v myšlení lidí. NENÍ NORMÁLNÍ ŽÍT V ÚSTAVU, JE NORMÁLNÍ ŽÍT V BĚŽNÉM BYDLENÍ!

„Koncepce transformace sociálních služeb zajišťovaných příspěvkovými organizacemi“ „Podpora procesu transformace Domova Barevný svět“ „Podpora procesu transformace organizace Čtyřlístek“ „Transformační plány“ „Transformační záměry“

* Chráněné bydlení Čtyřlístek * Chráněné bydlení Martinovská * Domov Jandova

* Domov Hladnovská * Stacionář Třebovice

Současný stav Domova Barevný svět a Domova na Liščině * Mnoho uživatelů v jedné budově * Až čtyřlůžkové pokoje * Stravování ve společné jídelně * Nulové soukromí * Uživatel se přizpůsobuje službě * „Suchá noha“ * Vše se řídí podle pravidel organizace * Uživatelé nemají zkušenosti s jiným způsobem života než ústavním

Vize * Opustit budovy Domova Barevný svět a Domova Na Liščině * Usilovat o návrat uživatelů do původní rodiny, náhradní rodiny, popř. služeb v blízkosti původního bydliště * Vybudovat přízemní bezbariérové domy. V každém domě budou 2 domácnosti pro max. 6 uživatelů, v každém objektu max. 12 uživatelů (18 uživatelů pro uživatele s vysokou mírou podpory) * Uživatel bude využívat veřejně dostupné služby

Vytipované pozemky – vše na území města Ostravy IROP- Integrovaný regionální operační program – finanční zdroje z Evropských fondů Dvě etapy výstavby -I. etapa – 6 domů do roku II. etapa – 6 až 7 domů do roku 2020

Kdo bude poskytovat podporu? * Pracovník v sociálních službách * Vedoucí domácnosti * Sociální pracovník * Všeobecná sestra

Děkujeme za pozornost V Ostravě dne Mgr. Šárka Matyášková, manažer transformace Mgr. Ivana Kostková, vedoucí Domova Barevný svět Čtyřlístek, centrum pro osoby se zdravotním postižením příspěvková organizace Hladnovská 751/ Ostrava-Muglinov