Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech 2005 - 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Advertisements

Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
1 Program jednání 1) Úvodní slovo předsedy RSK Pk 2) Informace o schvalování Regionálního akčního plánu Pardubického kraje per rollam 3) Schválení územního.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Dotační projekty Vysokého Mýta Zpracoval: Ivona Nešporová Referent dotačních projektů
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Dotační programy Ústeckého kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Národní program podpory cestovního ruchu
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Financování dopravní infrastruktury v období
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
STÁTNÍ FONDY.
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Zdroje financování majetku - PASIVA
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Obsah veřejných rozpočtů III
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Plán – harmonogram realizace cílů
Program na podporu lesních ekosystémů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Možnosti financování obnov památek 2018 Ing. Alena Pospíšilová. 8. 1
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Josef Bernard, Renata Mikešová
Financování železniční infrastruktury
dopravní infrastruktury
Transkript prezentace:

Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech

2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  Pardubický kraj zřizuje v oblasti kultury 6 organizací: 1. Východočeské muzeum v Pardubicích (od r. 2001) 2. Východočeskou galerii v Pardubicích (od r. 2001) 3. Krajskou knihovnu v Pardubicích (od r. 2002) 4. Regionální muzeum v Chrudimi (od r. 2003) 5. Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě (od r. 2003) 6. Regionální muzeum v Litomyšli (od r. 2004) Dosud se nepodařilo dohodnout s MK ČR na převodu zřizovatelské funkce k Souboru lidových staveb Vysočina, případně Muzea loutkářských kultur v Chrudimi.  Tyto organizace zaměstnávají v současné době 185 zaměstnanců

3 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  příspěvek na provoz těchto organizací z prostředků kraje činí každoročně cca 80 mil. Kč  Další cca 3 mil. Kč poskytuje ročně kraj organizacím na pořízení movitého investičního majetku

4 Nejvýznamnější investiční akce  v roce 2005 byla dokončena rekonstrukce Krajské knihovny v Pardubicích, do níž bylo s účastí státu investováno 75 mil. Kč  na podzim roku 2006 byla Regionálnímu muzeu ve Vysokém Mýtě slavnostně předána stavba nové budovy, jejíž náklady včetně vnitřního zařízení činily cca 8 mil. Kč  v letošním roce byla dokončena realizace projektu „Obnova Zámku Pardubice…“, který získal grant ve výši cca 14 mil. Kč z Finančních mechanismů EHP/Norsko (celkové náklady projektu činí 24 mil. Kč) → opravy na zámku ovšem probíhají již od roku 2001 a kraj na ně za tuto dobu poskytl ze svého rozpočtu více jak 43 mil. Kč

5 Koncepční materiály Pk v oblasti kultury  v roce 2003 byla Radou Pk schválena Koncepce muzejnictví Pardubického kraje v letech 2003 – 2008, na kterou by měl navázat obdobný materiál na dalších 5 let  od ledna roku 2007 byla zavedena Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji, podle kterých kraj každoročně rozděluje cca 8 mil. Kč na podporu nejmenších knihoven

6 Koncepční materiály v oblasti památkové péče  v roce 2004 schválila Rada Pk Koncepci péče o památkový fond v Pardubickém kraji  na podzim roku 2006 schválila Rada Pk Koncepci podpory státní památkové péče v Pardubickém kraji, na jejímž podkladě dochází k realizaci navrhovaných opatření a tím ke zlepšení péče o kulturní památky na území kraje

7 Grantové programy v oblasti kultury  od roku 2002 je každoročně vyhlašován Program podpory kulturních aktivit – za tuto dobu bylo prostřednictvím něho rozděleno 15 mil. Kč mezi 901 úspěšných žadatelů  od roku 2004 je vyhlašován Program podpory preventivní péče o sbírky muzeí, prostřednictvím něhož bylo rozděleno více jak 5 mil. Kč na podporu 83 projektů  v letech 2005 – 2007 byl vyhlašován Program podpory internetizace knihoven, díky němuž bylo za 3,6 mil. Kč připojeno 151 veřejných knihoven na internet

8 Dotace v oblasti kultury  mimo grantová řízení jsou každoročně poskytovány také individuální dotace na profesionální i neprofesionální kulturu – prostřednictvím nich bylo v letech 2002 – 2008 rozděleno více jak 47 mil. Kč  Největší dotace putují každoročně do rozpočtu statutárního města Pardubice na provoz Východočeského divadla a Komorní filharmonie (ročně cca 7 mil. Kč)

9 Grantové programy v oblasti památkové péče  od roku 2003 jsou poskytovány granty na podporu vlastníků kulturních památek a od roku 2004 příspěvky na nejvýznamnější kulturní památky – prostřednictvím těchto dvou programů bylo již poskytnuto 66 mil. Kč na 463 oprav kulturních památek  v roce 2008 byly nově vyhlášeny 2 grantové programy (Granty na podporu vědeckého výzkumu památkového potenciálu kraje a Granty na podporu projektů prezentujících kulturní památky v kraji) – mezi 12 projektů bylo rozděleno 0,5 mil. Kč

10 Dotace v oblasti památkové péče  od roku 2002 jsou poskytovány dotace na nezapsané památky a havárie a v posledních dvou letech také dotace na nákladné obnovy památkového fondu a vnitřní mobiliář církevních objektů – za tuto dobu bylo poskytnuto 196 příjemcům 35 mil. Kč  nejčastějšími příjemci finančních prostředků na opravy kulturních památek jsou církevní organizace, poté následují jednotlivé obce a fyzické osoby

11 Děkuji za pozornost