Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Praha, 2010 Představení připravovaného dotačního programu II.1.4 Platby na podporu dobrých životních podmínek zvířat Ing. Jiří Rádr.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Ing. Marcela Strakošová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Finanční a rozpočtové právo
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 5 Obecná problematika rozpočtového práva Rozpočtové právo hmotné.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období Ing. Slavomír Ladislav Vacík.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Financování firmy Zajištění finančních prostředků.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
„Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Zelená nafta Seminář k novele zákona o spotřebních daních
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Přehled preferenčních kritérií
Příspěvek PGRLF k růstu českého zemědělství
Program rozvoje venkova
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky
Modelace úvěru BD Vánek
ČMZRB a podpora podnikání v ČR
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Program na podporu lesních ekosystémů
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele, , Nýrsko
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Státní zemědělský intervenční fond

PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v sekci „Ke stažení“. Rozšíření elektronického podání žádostí Rozšíření elektronického podání žádostí Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. rozšířil v souvislosti se zkvalitňováním služeb pro své klienty možnost elektronického podání žádostí. Od Od tak mohou žadatelé o poskytnutí podpory elektronicky podávat žádosti o podporu v rámci všech otevřených programů nabízených PGRLF. Elektronický formulář žádosti pro každý vybraný program o poskytnutí podpory je k dispozici na internetových stránkách v sekci Podat žádost.Podat žádost Za datum podání žádosti se rozumí datum odeslání u potvrzujícího přijetí žádosti PGRLF. V případě, kdy klient nevyužije možnost elektronického podání, je i nadále možné žádost o poskytnutí podpory podat na místně příslušném pracovišti Státního zemědělského intervenčního fondu nebo přímo na PGRLF. Státní zemědělský intervenční fond

PGRLF 2016 Přehled programů PGRLF 2016 Přehled programů PGRLF 2016 Program Zemědělec - Program Zemědělec - pravidla programu platná pro rok 2015 – 2020 Podpora pojištění - Podpora pojištění - pravidla programu platná pro rok 2016 U tohoto programu je požadováno podání žádosti před úhradou pojistného pro příslušný rok. Podpora pojištění produkce školek s produkcí sadebního materiálu lesních dřevin Podpora pojištění produkce školek s produkcí sadebního materiálu lesních dřevin Příjem žádostí bude zahájen dne a ukončen dne Podpora nákupu půdy Podpora nákupu půdy Technika pro hospodaření v lesích Technika pro hospodaření v lesích Dřevozpracující provozovny Dřevozpracující provozovny Podpora školkařských provozoven Podpora školkařských provozoven Zpracovatel Zpracovatel Pojištění lesních porostů Pojištění lesních porostů Sociální zemědělství Sociální zemědělství Úvěry na nákup půdy Úvěry na nákup půdy Podpora nákupu půdy – snížení jistiny úvěru Podpora nákupu půdy – snížení jistiny úvěru Zajištění úvěrů Zajištění úvěrů Investiční úvěry Investiční úvěry Provozní úvěry Provozní úvěry Státní zemědělský intervenční fond

PGRLF 2016 Program zemědělec - Program zemědělec - zahájen – ( s tím, že jediný společník Fondu je oprávněn vyhlásit pozastavení, ukončení příjmu žádostí nebo naopak jeho opětovné otevření ) Podporované investice - nákup zemědělské techniky; výstavbu, pořízení nebo vylepšení nemovitého majetku a na nákup plemenných zvířat. Ve formuláři žádosti je třeba zvolit pouze jeden typ investice, na který je požadována podpora. Požadavek na podání žádosti před uzavřením úvěrové smlouvy, přičemž realizace podnikatelského záměru nesmí být zahájena před podáním žádosti. Úvěrovou smlouvu je žadatel povinnen doručit na PGRLF nejpozději do 2 měsíců od zaregistrování žádost. Před podáním žádosti nesmí být zahájena realizace investice a nesmí být uzavřena úvěrová smlouva. Po zaregistrování žádosti Žadatel požádá Banku o poskytnutí Úvěru a v případě kladného stanoviska Banky, nejpozději však do dvou měsíců od registrace žádosti o poskytnutí Podpory, doručí Fondu originál nebo úředně ověřenou kopii platné a účinné smlouvy o Úvěru (obsahující zejména splátkový kalendář, výši Úvěru, účel užití úvěrových prostředků, úrokovou sazbu, termín úhrady úroků, předpokládanou splatnost Úvěru nebo počet splátek). Standartní přílohy k žádosti - podnikatelský záměr - čestné prohlášení - souhlas se zveřejněním údajů Provozní a Investiční úvěry Provozní a Investiční úvěry zahájeno první kolo příjmu žádostí v rámci programu Investiční úvěry a Provozní úvěry. Příjem žádostí prvního kola bude ukončen ke dni Podat žádost je možné od prostřednictvím místně příslušného pracoviště SZIF, přímo na PGRLF, a.s. nebo s využitím elektronického podání žádostí. Pokyny k programům stejně jako formuláře jsou rovněž k dispozici na internetových stránkách Státní zemědělský intervenční fond

PGRLF 2016 SAZBY za rok 2015 SAZBY za rok 2015 Představenstvo Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu, a.s. stanovilo výše procentních sazeb poskytovaných v roce 2015 takto: Zemědělec Program Zemědělec – základní sazba podpory je stanovena na 2,5 % p. a. V případě Mladých zemědělců je podpora navýšena o 1 %. Finanční podpora pojištění Program Finanční podpora pojištění: 50% z uhrazeného pojistného na pojištění ostatních plodin; 50% z uhrazeného pojistného na pojištění speciálních plodin; 50% z uhrazeného pojistného na pojištění hospodářských zvířat. Technika pro hospodaření v lesích. Dřevozpracující provozovny, podpora školkařských provozoven na pozemcích určených k plnění funkce lesa, Zpracovatel Program Technika pro hospodaření v lesích. Dřevozpracující provozovny, podpora školkařských provozoven na pozemcích určených k plnění funkce lesa, Zpracovatel – sazba podpory je stanovena na 2,5% p.a. pro žádosti zaregistrované v období od do Pojištění produkce školek s produkcí sadebního materiálu lesních dřevin Program Pojištění produkce školek s produkcí sadebního materiálu lesních dřevin – 30% z uhrazených nákladů na pojištění. Pojištění lesních porostů Program Pojištění lesních porostů – 30 % z uhrazených nákladů na pojištění lesních porostů. Uvedené sazby podpor platí pro žádosti o poskytnutí podpory podané v roce Státní zemědělský intervenční fond