Warez scéna, crack. Warez, co to je? Warez je termín počítačového slangu označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně, zejména v rozporu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BIS Cracking Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Advertisements

Výpočetní technika VY_32_INOVACE_20_16_antivirový program.
9/ Komunikace v diplomacii -zprostředkovávání informací jako prvořadý úkol diplomacie -ochrana diplomatických informací -předávání informací domů (vč.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrické instalace (Jištění)
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Téma: Viry, antivirová ochrana,spamy – 1. část Vypracoval/a: Ing. Jana Wasserbauerová.
K OMUNIKACE VERBÁLNÍ A NEVERBÁLNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Hudební písňová forma Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_04_HUDEBNÍ PÍSŇOVÁ FORMA.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika ročník III
FINANČNÍ GRAMOTNOST VLASTNICTVÍ HMOTNÉ A DUŠEVNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada37 AnotaceMůstkové.
Informační bezpečnost VY_32_INOVACE _BEZP_15. DEFINICE  Informační bezpečnost chápeme jako zodpovědnost za ochranu informací během jejich vzniku, zpracování,
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
IP adresace (IPv4) Velikost a určení IP adresy I. Epocha (dělení na třídy) II. Epocha (zavedení masky) Speciální adresy Příklady a řešení IP adres Souhrn.
OCHRANA PROTI PIRÁTSTVÍ Lenka Zatloukalová, Lucie Pavlíková, Jitka Zapletalová, Kateřina Wlachová, 1.a.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 36 AnotaceSíťový.
Licence - povolení, oprávnění, svolení k užití programu - hranice mezi legálním užíváním, krádeží, přestupky z nedbalosti - za jejich použití (případně.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Počitačová bezpečnost - je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených s používáním počítače).
Topologie lokálních sítí
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
Autentizace předmětem
Informace a informační zdroje
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Facebook.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Vytvořil: Robert Döring
Proudové chrániče.
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁLEŽITOSTI ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Informace a informační zdroje
Druhy sítí podle rozlehlosti
Název dokumentu: Doplní autor Autor: Doplní autor Číslo šablony: III/2
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
Není Crack jako Crack Made By: Michal Karban,Michajil Burdikov,Dalibor Boháč, Marek Štěpán, Jakub Rosinský.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Technické prostředky v požární ochraně
Jednočipové počítače – aplikace I2C sběrnice
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Uhřice, okres Hodonín
VY_32_INOVACE_16_Živočichové
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Stoklásek, Cimbálník, Hermanová VI.b
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Číslicové měřící přístroje
Česká hymna a její tvůrci
Počítačové klávesnice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kompozice, zlatý obdélník a zlatý řez
Teorie chyb a vyrovnávací počet 2
Informatika Počítačové viry.
Transkript prezentace:

Warez scéna, crack

Warez, co to je? Warez je termín počítačového slangu označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně, zejména v rozporu s autorským právem. Slovo bylo vytvořeno z anglického slova wares (zboží, zřejmě v souvislosti se slovem softwares). Podle druhu bývá někdy warez rozdělován na gamez (počítačové hry), appz (aplikace), crackz (cracky) a také moviez (filmy). Nejčastějším způsobem šíření warezu je dnes hlavně Internet. S warezem je spojena dosti výrazná internetová subkultura a slovo warez se kromě označení samotných dat používá i pro tuto kulturu. Lidé, kteří zacházejí s warezem, bývají označováni jako počítačoví piráti.

Warez skupiny Jsou to skupinky třeba 15 lidi, kteří mezí sebou sdílí data. Ať už to jsou filmy, hry, cracky nebo software. Razor je jednou z nejpopulárnějších warez skupin, založena roku 1985 RELOADED - je jednou z největších vydavatelů cracků dnešních her na počítač. Byla založena v roce SKiDROW - je jednou z největších warez skupin současnosti a vznikla v roce srpna 2012 vydali prohlášení, že mají na kontě už 500 her.

Komunikace Tyto warez skupiny komunikují mezi členy skupiny, a to pomoci kanálů které jsou přísně hlídané pomoci hesla apod. Vše musí byt šifrované a nikdo nesmí použit svojí IP adresu.

Typický průběh šíření warezu vypadá zhruba takto: 1) Je vydán software. 2) Warezová skupina získá kopii. 3 )Software je předán programátorovi (crackerovi), který odstraní ochranu proti kopírování. 4) Takto upravený software je rozšířen na internet. Warezové verze software jsou vydávány ve dvou podobách: plné a tzv. rip. Rip-verze je menší, neobsahuje zbytečné části, např. PDF příručku, v případě počítačových her v rip- verzi obvykle chybí videosekvence. Plné verze se obvykle šíří jako obrazy CD či DVD disků.

Cracking Cracking (z anglického crack – lámat) je metoda odstraňování ochranných prvků softwaru. Osoba odstraňující tyto ochrany se nazývá cracker (taktéž z angličtiny). Prolamování softwarových ochran je ve většině zemí nezákonné, protože je software opatřen autorským právem. Takto upravený software se nazývá warez a je většinou dále šířen po internetu. Crack je program, sloužící k odstranění, či omezení funkčnosti ochranných prvků jiného programu či softwaru. Obvykle přepíše údaj o originálním sériovém či registračním čísle.

Anketa Co je to crack? 17 z 20 dotázaných vědělo, co je to crack

Použili jste někdy crack? 13 ze 17 lidí někdy použilo crack

Jak často používáte crack? 9 lidí používá crack 1 za měsíc, 3 lidé 1 za rok a 1 člověk 1 za týden