Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Není Crack jako Crack Made By: Michal Karban,Michajil Burdikov,Dalibor Boháč, Marek Štěpán, Jakub Rosinský.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Není Crack jako Crack Made By: Michal Karban,Michajil Burdikov,Dalibor Boháč, Marek Štěpán, Jakub Rosinský."— Transkript prezentace:

1 Není Crack jako Crack Made By: Michal Karban,Michajil Burdikov,Dalibor Boháč, Marek Štěpán, Jakub Rosinský

2 Crack Crack je malý program, sloužící k odstranění, či omezení funkčnosti ochranných prvků jiného programu či softwarového balíku aby bylo možno spustit program s jiným, veřejně dostupným, číslem či heslem.

3 Cracking je metoda odstraňování ochranných prvků
za pomocí techniky disassemblování Osoba odstraňující tyto ochrany se nazývá cracker je ve většině zemí nezákonné, protože je software opatřen autorským právem (copyrightem) takto modifikovaný software se nazývá warez

4 Warez Warez je termín počítačového slangu označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně Dělíme:  gamez, appz, crackz, moviez Lidé, kteří zacházejí s warezem, bývají označováni jako počítačoví piráti

5 Jak vzniká Warez Typický průběh šíření warezu vypadá zhruba takto:
Je vydána nějaká očekávaná verze komerčního software. Warezová skupina využije svých kontaktů k tomu, aby získala kopii ještě před vydáním (nebo odcizí CD z továrny, kde se vyrábí). Software je předán zkušenému programátorovi (crackerovi), který ze softwaru odstraní ochranu proti kopírování. Takto upravený software je předán tzv. kurýrovi, který ho rozšíří na mnoho FTP serverů.

6

7 KONEC


Stáhnout ppt "Není Crack jako Crack Made By: Michal Karban,Michajil Burdikov,Dalibor Boháč, Marek Štěpán, Jakub Rosinský."

Podobné prezentace


Reklamy Google