Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha, 24.10. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Farní charita Litomyšl
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Ing. Stanislava Správková
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Minimální preventivní program školy
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí
Lenka Herčíková,
MAP – Místní akční plán ORP RK
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Název projektu: Ve škole po škole
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
člen Asociace občanských poraden
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,

Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Co je… Krásná Lípa leží ve Šluknovském výběžku Nezaměstnanost 16 – 20%, nízká kvalifikace uchazečů o zaměstnání, téměř nulová nabídka práce pro nízkokvalifikované osoby Vysoká zadluženost rodin a osob Záškoláctví, zanedbávání přípravy dětí do školy, zanedbávání péče o dítě Sociální situace v rodinách (bydlení, finanční situace, kompetence…) Město Krásná Lípa v roce 2008 zřídilo příspěvkovou organizaci zajišťující provoz komunitního centra a poskytuje sociální služeb -Projekt Aktivizace rodin doplňuje spektrum služeb a aktivit v komunitním centru o sociálně aktivizační služby a odborné poradenství, protidluhové a pracovní poradenství

Jak jsme zaváděli…příprava projektu Sběr dat, analýza, výběr partnerů projektu a uzavření dohod o spolupráci, výběr vhodných sociálních služeb a jejich registrace, příprava klíčových aktivit projektu, definování výstupů, indikátorů a rozpočtu na 3 roky Vyhledání zdroje financování, příprava a podání projektové žádosti, konzultace s MPSV a odborníky z Agentury, vyžádání vyjádření kraje Prezentace projektu na jednání Zastupitelstva města, které schválilo podání žádosti, a přijetí dotace MPSV vydalo Rozhodnutí o realizaci projektu od Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin

Jak jsme zaváděli…realizace projektu Příprava týmu, aktivit a předávání informací ZM Oslovení cílové skupiny (i na doporučení odboru SPOD) Zahájení poskytování sociálních služeb Vzdělávání pracovníků sociálních služeb Propagace projektu Komunikace s MPSV, monitoring Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin

Sociální služby… Odborné sociální poradenství, finanční a pracovní poradenství Pracovně právní vztahy, občanské záležitosti, dluhy, insolvence, hledání zaměstnání, aktivní politika zaměstnanosti, trestní právo, ochrana spotřebitele, nájemní vztahy, bydlení, rodinné vztahy, majetkoprávní vztahy atd. – poradenství, doprovody, přípravy podkladů Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Komunikace rodiny se školou, s institucemi, zvyšování kompetencí při výchově dětí, podpora při přípravě do školy, zdravotní věci, problémy s bydlením, aktivizační činnosti, finanční gramotnost – rodinný rozpočet atd. Spolupráce s odborem SPOD, Ped. psych. poradnou, školou a institucemi Na základě zájmu - zakázky od uživatele Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin

Přínos… z pohledu města Dlouhodobě podpořeno 19 rodin Poradenské konzultace s 430 osobami Náklady 7,5 mil. Kč, dlouhodobé 3leté financování Rozšíření nabídky služeb a podpory pro občany Zvýšení odbornosti a kompetencí pracovníků Stabilizace prostředí, zvyšování kompetencí rodin (zpětná vazba zejména ze školy a SPOD) Služby jsou poskytovány osobám z majority i minority, při aktivitách se přirozeně setkávají Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin

Přínos…z pohledu města Míru nezaměstnanosti, kriminality a vzdělanosti realizace projektu přímo neovlivnila Podpora budoucí úspěšnosti děti při studiu a trhu práce Zvyšování finanční gramotnosti Zvyšování kompetencí při hledání a udržení si zaměstnání Udržuje se aktivita osob Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin

Rizika při zavádění Kvalitní vedení projektu, realizační tým Finanční řízení Zájem klientů Podpora Zastupitelstva města a veřejnosti Název příspěvku

Kde se podařilo zavést… Broumov Havířov Cheb Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin

Děkujeme za pozornost! Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin