Schůzka 5. jednání řídícího a realizačního týmu projektu ORSEJ dne 12. 5. 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Pokyny pro zpracování monitorovacích zpráv
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Pracovní setkání s obcemi ZK 2014
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
ÚČETNÍ DOKLADY září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070103
DOKUMENTY OD UJEP PřF ÚSTÍ NAD LABEM (dále jen PŘÍJEMCE PODPORY) Pro koordinátory partnerů/škol jsme připravili: Náplně práce Návrh smlouvy DPČ Pracovní.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekty OP VK ? Konference AŘG, Praha, 26. – Peter Krupka.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 9. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
DPH v účetnictví města Přeštice od Přeštice Obec s rozšířenou působností obyvatel, obyvatel správního obvodu ve 30 obcích Nevykonává.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_588 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - ROZDĚLENÍ.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_600 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : P ÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_587 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - NÁLEŽITOSTI.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
PORADA ŘEDITELŮ 8. – Luhačovice Ing. Bc. Miroslav Trávníček.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_03_Majetek a závazky domácnosti TEMA:Finanční.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Ing. Michaela Stříbrná.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Finanční toky projektu vs. lhůty do 8. dne v měsíci Kontrola do 21. dne v měsíci KONTROLA 30 DNÍ VYŘAZOVÁNÍ KONTROLA 30 DNÍ POKYN PWC POKYN PŘÍJEMCI K.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Rozpočet rodiny, státu Výchova k občanství 7. ročník.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Math Exercises for You (Math4U)
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Sál zastupitelstva Královéhradeckého kraje, 23
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Doporučené body monitorovací zprávy (MZ) pro příjemce
Transkript prezentace:

Schůzka 5. jednání řídícího a realizačního týmu projektu ORSEJ dne

Program jednání Úvod – kontrola splnění úkolů z minulé schůzky Úvod – kontrola splnění úkolů z minulé schůzky Plán činnosti Plán činnosti Exkluzivity poraden Exkluzivity poraden Kampaně Kampaně Webové stránky Webové stránky Vykazování výdajů – organizační záležitosti Vykazování výdajů – organizační záležitosti Vzdělávání Vzdělávání

Vykazování výdajů – organizační otázky Celkové výdaje únor, březen Celkové výdaje únor, březen ,79 Kč (více jak 50% zálohy) ,79 Kč (více jak 50% zálohy) Záloha partnerům – po správném vykázání cca ,- Kč a odevzdání všech výkazů, letáků…. Záloha partnerům – po správném vykázání cca ,- Kč a odevzdání všech výkazů, letáků….

Chyby ve vykazování Nesprávně sečtená a vyplněná soupiska výdajů (neumíte sčítat) Nesprávně sečtená a vyplněná soupiska výdajů (neumíte sčítat) Chybí podpisy u tabulek, VÚD, výdajových pokladních dokladů Chybí podpisy u tabulek, VÚD, výdajových pokladních dokladů Doklad není ofocen celý Doklad není ofocen celý Není označen doklad (žádné číslo), číslo nutné i u kalkulací – odkaz na kalkulaci Není označen doklad (žádné číslo), číslo nutné i u kalkulací – odkaz na kalkulaci Nehlásí se přesuny Nehlásí se přesuny Chybí bankovní výpisy Chybí bankovní výpisy

Ukázka soupisky Na soupisce bude vždy podpis Na soupisce bude vždy podpis Důležitost soupisky (proč) Důležitost soupisky (proč) Excel – počítá s čísly (všichni se budou snažit používat vzorce), pokud ne – pak alespoň budou čísla uvádět ve formátu čísla, abych s tím mohla dále pracovat Excel – počítá s čísly (všichni se budou snažit používat vzorce), pokud ne – pak alespoň budou čísla uvádět ve formátu čísla, abych s tím mohla dále pracovat Soupiska bude sečtená Soupiska bude sečtená Nebude rozdělená do více souborů a soupisek Nebude rozdělená do více souborů a soupisek Každý účetní doklad má své číslo – do soupisky mi uvádějte toto číslo – takže př. O/VPD/128 ne datumy Každý účetní doklad má své číslo – do soupisky mi uvádějte toto číslo – takže př. O/VPD/128 ne datumy Soubor bude označen – měsíc př.: výdaje0206, výdajeúnor Soubor bude označen – měsíc př.: výdaje0206, výdajeúnor

Organizace vykazování Vyúčtované výdaje budu mít od partnerů vždy k 15. následujícího měsíce Vyúčtované výdaje budu mít od partnerů vždy k 15. následujícího měsíce Tento měsíc k 25. květnu Tento měsíc k 25. květnu Každý si se mnou dohodne schůzku dle výše uvedených termínu – kontrola výdajů společně (do té doby, než bude vše správně) Každý si se mnou dohodne schůzku dle výše uvedených termínu – kontrola výdajů společně (do té doby, než bude vše správně) Na schůzce se individuálně domluvíme na záloze Na schůzce se individuálně domluvíme na záloze

Organizace vykazování - Rozpočet Kontroluji a vykazuji celkový rozpočet MŽP Kontroluji a vykazuji celkový rozpočet MŽP Vy sledujete povinně svůj rozpočet, jednáte dle příručky pro příjemce – dodržujete stanovené limity Vy sledujete povinně svůj rozpočet, jednáte dle příručky pro příjemce – dodržujete stanovené limity Přesuny hlásit dopředu: (VMG) - chválím Přesuny hlásit dopředu: (VMG) - chválím –př.: z 1.2. – – do 2.3 – –zdůvodnění Uložím ve vaší složce a pokud se stane, že bude některá vaše položka v – bez zdůvodnění a já budu mít položku v celkovém rozpočtu v - - průser Uložím ve vaší složce a pokud se stane, že bude některá vaše položka v – bez zdůvodnění a já budu mít položku v celkovém rozpočtu v - - průser Problém technika (přesun bude v celkovém – individuální dohoda Problém technika (přesun bude v celkovém – individuální dohoda Váš rozpočet bude stále kladný Váš rozpočet bude stále kladný Kontrola vašeho rozpočtu – stanovení termínu cca srpen Kontrola vašeho rozpočtu – stanovení termínu cca srpen

Pochvala Děkuji za rychlé doplnění výdajů za březen partnerům – Maják, Vikýř, SJH, (SEV) – nutné odevzdat doklady Děkuji za rychlé doplnění výdajů za březen partnerům – Maják, Vikýř, SJH, (SEV) – nutné odevzdat doklady Všem partnerům – zlepšujete se, ale někteří moc pomalu Všem partnerům – zlepšujete se, ale někteří moc pomalu