Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Advertisements

Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Program rozvoje venkova Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Hanušovice
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova ČR (PRV) podpory pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Víme opravdu, co to je LEADER?
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Region spokojeného života pro všechny
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Osa IV - Leader

Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců) neziskové organizace… → musí pocházet z daného regionu nebo v něm působit  Strategie území – Strategický plán Leader (SPL)  Bottom up – přístup „zdola nahoru“  mezisektorový přístup,  pilotní charakter (inovace)

Historie  EU LEADER I: 1991 – 1993 LEADER II 1994 – 1999 LEADER+:  ČR Národní programy  Program obnovy venkova  LEADER ČR Programy s podporou EU  SAPARD  OP Zemědělství

Osa IV  Opatření: IV.1.1 Místní akční skupina IV.1.2 Realizace místní rozvojové strategie IV.2.1 Realizace projektů spolupráce  Průřezová osa  Alokace - 5% PRV = cca 4,7 miliard Kč (176 mil. eur) na období

Finanční alokace mld. Kč (2007 – 2013)

IV.1.1 Místní akční skupina

Charakteristika opatření  V rámci tohoto opatření budou podporovány místní akční skupiny, které budou v souladu s principem Leader zajišťovat realizaci svého Strategického plánu Leader (dále SPL)  Podpora růstu konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví a kvality života na venkově a diverzifikace ekonomiky  Zavedení místní rozvojové strategie do systému programů rozvoje venkova  Uplatnění principů Leader v oblasti tvorby partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem na místní úrovni

Opatření  Osa I: I.1.1 Modernizace zemědělských podniků I.1.2 Investice do lesů I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců I.3.4 Využívání poradenských služeb  Osa II: II.2.4 Obnova lesního potenciálu po kalamitách a podpora společenských funkcí lesa  Osa III: všechna opatření

Příjemce dotace  Místní akční skupina Leader – obecně prospěšná společnost podle zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech, ve znění pozdějších předpisů, - občanské sdružení podle zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, - zájmové sdružení právnických osob podle § 20, písm. f) zákona č. 40/1964 Sb., Občanský zákoník, ve znění

Kritéria přijatelnosti MAS  Strategie musí být realizována na území České republiky, mimo území hl. města Praha  Území působnosti MAS má až obyvatel a města s max obyvateli  Území působnosti MAS je vymezeno hranicí, která ohraničuje katastrální území všech okrajových obcí zahrnutých do území působnosti MAS  MAS tvoří partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem včetně neziskového

Kritéria přijatelnosti MAS  Členové, resp. partneři MAS musí mít na území působnosti MAS trvalé bydliště, sídlo nebo provozovnu nebo musí prokazatelně na daném území místně působit  Rozhodovací orgány MAS (valná hromada, příp. správní rada a Výběrová komise MAS) musí být tvořeny minimálně z 50 % zástupci soukromé sféry (např. ekonomických, sociálních partnerů, zástupců občanské společnosti) a maximálně z 50 % zástupci veřejné sféry  Místní akční skupina má vytvořenou výběrovou komisi (funkční období členů výběrové komise je maximálně tříleté)

Kritéria přijatelnosti MAS  Místní akční skupina má zajištěného manažera pro realizaci SPL v pracovně právním vztahu na celý či částečný úvazek a smluvně zajištěné účetní služby  Místní akční skupina má vytvořen orgán pro přípravu SPL a dozor nad jeho realizací (např. programový výbor, monitorovací výbor)  Místní akční skupina byla založena minimálně 6 měsíců před datem započetí příjmu Žádostí v dané výzvě pro opatření IV.1.1. v rámci PRV (toto kritérium se nevztahuje ke slučování/dělení již dříve existujících MAS nebo změně právní formy dříve existující MAS)  Integrované propojení - víceodvětvové navrhování a provádění strategie založené na součinnosti mezi subjekty a projekty z různých odvětví místního hospodářství

Výběr MAS  Pro celé období 2007 (2008)  2 kola: 1.kolo – 48 MAS  Příjem Žádostí – kolo – 32 MAS  Vyhlášeno podzim 2OO8

Výběr MAS  provede Hodnotitelská komise složená z expertů jmenovaných Ministerstvem zemědělství  výběr bude proveden na základě preferenčních kritérií – hodnocení SPL  při rovnosti bodů jsou upřednostněny MAS s největším % úbytku, případně nejmenším % přírůstku obyvatel na svém území v období mezi roky 1996 a 2006

- Dle preferenčních kriterií na základě SPL:  Analýza území (20)  SWOT analýza (15)  Strategický přístup (75)  Partnerství MAS (30)  Organizace a zdroje MAS (30)  Administrativní postupy (40)  Zkušenosti a spolupráce (30)  Zapojení žen, mladých lidí a zemědělců (30) Hodnocení projektů

Financování  MAS žádá o finanční podporu na celou realizaci SPL  ALE dotaci na realizaci jednotlivých projektů konečných žadatelů neobdrží MAS přímo na svůj účet, ale konečný žadatel na svůj účet v rámci opatření IV.1.2

Druh a výše dotace  druh dotace: přímá nenávratná dotace  maximální výše dotace: 100 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace  příspěvek EU činí 80 % veřejných zdrojů příspěvek ČR činí 20 % veřejných zdrojů  průměrná finanční alokace na opatření IV.1.1 a IV.1.2 je cca 624 mil Kč ročně (22,62 mil. Eur)  do 20 % z celkových prostředků přidělených pro realizaci SPL, max. však ,- Kč ročně

Příklady způsobilých výdajů  administrace (vyhlášení výzvy, konzultace se žadateli, příjem a kontrola žádostí, hodnocení projektů, kontrola realizace projektů, archivace)  semináře, školení pro žadatele a veřejnost  sběr informací pro hodnocení a monitoring  nezbytné výdaje spojené s provozem MAS (nájemné, elektřina, vytápění, telefon, cestovní náklady, účetnictví, poradenské služby, apod.),

Příklady způsobilých výdajů  budování schopností a vzdělávání pracovníků a členů MAS  propagace SPL a MAS, informování o zrealizovaných projektech  zpracování a aktualizace SPL  DPH za podmínky, že jde o neplátce DPH

IV.1.2 Realizace místní rozvojové strategie

Charakteristika opatření  Z opatření IV.1.2 budou podpořeny projekty, které jsou v souladu se schváleným Strategickým plánem (SPL) Leader místní akční skupiny (MAS) a příslušnými podmínkami opatření Programu rozvoje venkova (PRV)  Projekty k realizaci vybírá na základě předem stanovených bodovacích kritérií MAS prostřednictvím své výběrové komise.  Do bodovacích kritérií musí být jako kritérium zahrnuto uplatňování inovačních přístupů.  Výběr projektů Místními akčními skupinami bude probíhat minimálně jednou do roka.  Opatření se realizuje na základě principů Leader.

Fiche opatření  Definice příjemce dotace - příjemce působí na území působnosti MAS  Kritéria přijatelnosti projekt je realizován na území působnosti MAS projekt musí splňovat účel a rozsah příslušné Fiche  Preferenční kriteria – stanovuje MAS  Způsobilé výdaje  Povinné a nepovinné přílohy

Výše dotace  Míru podpory stanoví MAS na základě opatření  Příspěvek EU činí 80 % veřejných zdrojů  Příspěvek ČR činí 20 % veřejných zdrojů  Maximální výše způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace, jednoho projektu činí ,- Kč (není-li v příslušné Fichi stanoveno méně).

Další podmínky  V rámci opatření je obcím a svazkům obcí umožněno průběžné financování - rozdělení realizace projektu na 2 části - lze poskytnout 1 průběžnou platbu do výše 50% plánovaných způsobilých výdajů, za předpokladu, že žadatel naplánuje 2 části projektu již při předložení žádosti o dotaci; dodatečné členění projektu na části není možné. Na průběžnou platbu ztrácí nárok obec/svazek obcí, které jsou během administrace žádosti/projektu ještě před proplacením průběžné platby uděleny jakékoliv sankce. Při kombinaci s jiným opatřením/ podopatřením obce/svazky obcí tuto možnost ztrácí.

Přehledová mapa regionů pracujících metodou Leader zdroj:

Informace    

Děkuji za pozornost! Ing. Eva Lidmilová