 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Transformace pobytových sociálních služeb - DZP Velehrad, Salašská 61
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Zákon o sociálních službách
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
PREZENTACE ORGANIZACE
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Prezentace pečovatelské služby
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Studentská dobrovolnická praxe Chráněné bydlení sv. Michaela pro lidi s mentálním postižením a autismem.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Sociální podnikání v Praze
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Mgr. Jan Vrbický, vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb, MPSV
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Azylový dům pro rodiny s dětmi
metodik služeb Podpory bydlení
Ústav vs. Komunitní služba
Sociálně aktivizační služby
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s. Chráněné bydlení Vyššího Hrádku, p.s.s.

Naším posláním je nabízet bydlení v domácím prostředí v bytech či domech běžné zástavby a zároveň i individuální asistentskou podporu směřující k postupnému osamostatňování každého člověka a ke zvyšování jeho nezávislosti. Poskytujeme služby tak, aby lidé, kteří je využívají, mohli žít dle svých představ, přání a rozhodnutí i dle toho, co je dnešní společností považováno za normální a běžné – pracovat, navazovat vztahy, mít své přátele a aktivně prožívat volný čas.

CÍLE SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ VYŠŠÍHO HRÁDKU, P.S.S. 1.Rozšířit službu CHB do různých lokalit (města a vesnice v regionu) – služba bude poskytována přibližně 50 lidem ve 12 – 15 objektech. 2.Zajistit samostatné fungování až 8 dílčích týmů. 1.Rozšířit službu CHB do různých lokalit (města a vesnice v regionu) – služba bude poskytována přibližně 50 lidem ve 12 – 15 objektech. 2.Zajistit samostatné fungování až 8 dílčích týmů.

CÍLE SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ VYŠŠÍHO HRÁDKU, P.S.S. 3.Zajistit minimálně tři různé možnosti bydlení v rámci sociální služby CHB VH, p.s.s. (např. byt, dům, statek) 4.Snížit závislost každého člověka, který využívá sociální službu CHB, na druhé osobě a službě dle jeho individuálních možností. 3.Zajistit minimálně tři různé možnosti bydlení v rámci sociální služby CHB VH, p.s.s. (např. byt, dům, statek) 4.Snížit závislost každého člověka, který využívá sociální službu CHB, na druhé osobě a službě dle jeho individuálních možností.

Služba je poskytována dospělým osobám s mentálním postižením v možné kombinaci s lehkým smyslovým postižením a pohybovým postižením žijícím na území Středočeského kraje. Službu nabízíme zejména lidem, kteří užívají stávající služby Vyššího Hrádku, p.s.s. (přednost mají uživatelé služby Domov pro osoby se zdravotním postižením VH, p.s.s., kteří prošli nácvikovým obdobím na Cvičném bytě a jsou tak vhodně připraveni na přechod do sociální služby chráněné bydlení) a občanům města Brandýs nad Labem - Stará Boleslav a okolí.. C ÍLOVÁ SKUPINA UŽIVATELŮ

OBJEKTY SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ VYŠŠÍHO HRÁDKU, P.S.S. V Čelákovicích je služba chráněné bydlení poskytována ve 2 bytech, které se nachází v běžné bytové zástavbě. Některé uživatelky těchto CHB chodí do zaměstnání, po práci se věnují domácnosti, zájmovým aktivitám nebo vlastnímu rozvoji. Záleží na jejich rozhodnutí, jak chtějí trávit svůj čas. Byty v Čelákovicích2 byty – 7 obyvatelek

OBJEKTY SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ VYŠŠÍHO HRÁDKU, P.S.S. Dům na Mělnické ulici3 obyvatelé – 1 partnerský pár V domku bydlí v současné době 3 uživatelé. Dva z nich jsou zaměstnaní na volném trhu práce. Asistent je zde k dispozici přibližně 8 hodin denně.

OBJEKTY SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ VYŠŠÍHO HRÁDKU, P.S.S. V tomto objektu jsou dvě domácnosti – spodní je upravena pro potřeby lidí na invalidním vozíku. Většina obyvatel tohoto CHB chodí do zaměstnání. S podporou asistentů se starají o vlastní domácnost a o všechny záležitosti týkající se jejich života. Dům U Brány, Stará Boleslav2 domácnosti – 6 obyvatelů

O BJEKTY SLUŽBY C HRÁNĚNÉ BYDLENÍ V YŠŠÍHO H RÁDKU, P. S. S. Byt v ulici Maxe Švabinského, Stará Boleslav – 3 obyvatelé

O BJEKTY SLUŽBY C HRÁNĚNÉ BYDLENÍ V YŠŠÍHO H RÁDKU, P. S. S. Spořilov, Brandýs nad Labem Okružní, Stará Boleslav

Šárka Střížková, DiS – vedoucí CHB VH, p.s.s. Tel.: