Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 17. 12. 2012 Tento seminář je financován z Evropského sociálního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Mgr. Lucie Ševčíková.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Seminář k projektu „ Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 27. března 2015 Tento seminář je financován z Evropského sociálního fondu.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Úvodní konference projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Rozdrojovice, Tato konference je financována.
Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tento seminář je financován z Evropského sociálního.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 9. prosince 2009.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tato konference je financována z Evropského sociálního.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Téma prezentace Ratolest Brno – Přínos Individuálního projektu.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Závěrečná konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tato konference je financována z Evropského sociálního.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 25. června 2014 Tento seminář je financován z Evropského sociálního.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
Operační program Zaměstnanost
Aktuální informace ke KPSVL
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tento seminář je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Program  Úvod – JUDr. Holasová  Plán kontrolní činnosti RT, plán metodických dohlídek – Mgr. Bořecká  Z výsledků místních šetření RT – Mgr. Bořecká  vykazování způsobilých výdajů za kalendářní rok 2012 ve vazbě na fakturované částky – Ing. Sedláková

Aktuální informace k Individuálnímu projektu Jihomoravského kraje  Organizační a personální změny  Informace o kontrole MPSV  Revize příruček

Plán kontrolní činnosti RT únor 2013 SPONDEA, o.p.s. Sýpka 1351/25, Brno-sever, Černá Pole, Brno 13 SBD :Fond ohrožených dětí Na poříčí 6, Praha 1 Identifikátor /11/OSV SaS Pobočka FOD Brno Francouzská 861/58, Brno-střed, Zábrdovice, Brno 2 Mgr. Bořecká, Ing. Sedláková, JUDr. Holasová březen 2013 Liga vozíčkářů Bzenecká 23, , Brno SBD : Centrum naděje a pomoci o.s. Vodní 13, Brno Identifikátor /11/OSV SR Centrum naděje a pomoci o.s. Vodní 258/13,Brno-střed, Staré Brno Brno 2 Mgr. Bořecká, Ing. Sedláková, JUDr. Holasová duben 2013 Občanské sdružení Krok tř. Komenského 2124/88, , Kyjov Identifikátor /11/OSV SaS Agentura pro občany Sídliště Za Stadionem 1358/25, Nětčice, Kyjov 1 Mgr. Bořecká, Ing. Sedláková, JUDr. Holasová Květen 2013 Centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Tábor 2298/22, , Brno Identifikátor SBD: Armáda spásy v ČR Petržílkova 23, Praha 5 Identifikátor /11/OSV AD Azylový dům Cejl 469/71, Brno-sever, Zábrdovice Brno 2 Dům sociální prevence Křenová Brno-střed, Brno 2 Armáda spásy, Centrum sociálních služeb Josefa Korbela Mlýnská 316/25, Brno-střed, Trnitá, Brno 2 Mgr. Bořecká, Ing. Sedláková, JUDr. Holasová

Plán kontrolní činnosti externisté PhDr.Ing.Sladká Ševčíková, p. Dražilová únor 2013 TyfloCentrum Brno, o.p.s. Chaloupkova 587/7, Brno Identifikátor /11/OSV SR Dům sociálních služeb Josefa Chaloupky pro nevidomé, Chaloupkova 578/3 Královo Pole Brno 12 březen 2013 Charita Strážnice Kovářská 396, , Strážnice Identifikátor /11/OSV STD Kotva, sociálně terapeutická dílna, Středisko Ave Strážnice Kovářská 396, Strážnice duben 2013 Psychocentrum Domeček Hodonín, o.p.s. Skácelova 2/2711, Hodonín SBD Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s Za Poštou 110, Veselí nad Moravou Identifikátor /11/OSV SR Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s Za Poštou Veselí nad Moravou Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s třída Komenského 617/ Kyjov 1 květen 2013 Diecézní charita Brno Třída Kpt. Jaroše 9, , Brno Identifikátor /11/OSV NZDM Klub Čas Tišnov Ráboňova 116, Tišnov, Tišnov 1 Klub Čas Tišnov nám. Palackého 16, Lomnice, Lomnice u Tišnova" červen 2013 Diecézní charita Brno Třída Kpt. Jaroše 9, , Brno Identifikátor /11/OSV NZDM Nízkoprahové centrum pro děti a mládež Vata Komenského 38, Židlochovice

Metodické dohlídky Pracovnice Jihomoravského kraje provádějící sociální práci  za II. pol bylo uskutečněno 7 dohlídek z 8  1 dohlídka zrušena z důvodu nemoci  metodické dohlídky byly zaměřeny na vykazování kapacity sociální služby, evidence klientů, podpořené klienty, publicitu projektu, archivaci dokumentace uživatelů sociálních služeb  v rámci metodické dohlídky nebyly zjištěny žádné závažné nedostatky

Plán metodických dohlídek Pracovnice Jihomoravského kraje provádějící sociální práci únor 2013 Centrum pro rodinu a sociální péčiSAS Identifikátor /11/OSV (SBD) Březen 2013 Občanské sdružení BILICULUM SAS Identifikátor /11/OSV Duben 2013 Centrum sociálních služeb KyjovSAS Identifikátor /11/OSV (SBD) Květen 2013 Ratolest Brno, o.s. SAS Identifikátor /11/OSV

Vykazování způsobilých výdajů za kalendářní rok 2012 ve vazbě na fakturované částky Fakturace roku 2012  vystavená faktura za období leden – březen 2012  vystavená faktura za období duben – červen 2012  vystavená faktura za období červenec – září 2012  vystavená faktura za období říjen – prosinec 2012 celkem vyfakturováno za rok 2012 Výdaje roku 2012  soupiska účetních dokladů za období leden – březen 2012  soupiska účetních dokladů za období duben – červen 2012  soupiska účetních dokladů za období červenec – září 2012  soupiska účetních dokladů za období říjen – prosinec 2012 celkem výdaje za rok 2012

Vykazování způsobilých výdajů za kalendářní rok 2012 ve vazbě na fakturované částky Podle smlouvy o poskytování sociálních služeb je třeba fakturaci za každý rok podložit výdaji, tedy tržby za rok 2012 musí být ve stejné výši jako náklady roku 2012 uhrazené v roce 2012 !!! Kapacita ve smlouvě je uvedena za tříleté období, poskytovatel by měl čerpat finanční prostředky přibližně rovnoměrně. Limit 40% fakturace za každý rok byl stanoven hlavně z toho důvodu, aby nedocházelo k vyššímu čerpání ze začátku realizace projektu a v souvislosti s tím nechyběly finanční prostředky ke konci realizace projektu.

Vykazování způsobilých výdajů za kalendářní rok 2012 ve vazbě na fakturované částky

Časté nedostatky vyskytující se v průběhu realizace:  fakturace - uvádět na faktuře také číslo smlouvy mezi poskytovatelem a JMK, datum splatnosti ze smlouvy je 30 dnů  fakturace – její výše – maximální kapacita z velké kapacitní tabulky  soupiska účetních dokladů – součet nad tabulkou a součet dole musí souhlasit  opravená soupiska účetních dokladů – datum opravy uvádět podle skutečnosti  nedokládají se žádné kopie dokladů

Vykazování způsobilých výdajů za kalendářní rok 2012 ve vazbě na fakturované částky Nezpůsobilé výdaje  pracovní oděvy  potraviny – s výjimkou služby NDC  vstupné, jízdné apod. náklady pro klienty, s výjimkou zaměstnanců zajišťujících službu  opravy hmotného majetku (budov atd.), aut, nábytku

Vykazování způsobilých výdajů za kalendářní rok 2012 ve vazbě na fakturované částky Pozor na další souvislosti:  příjmy od uživatelů – evidence, použití  délka čerpání dovolené  archivace dokumentů

Vykazování způsobilých výdajů za kalendářní rok 2012 ve vazbě na fakturované částky §poskytnutá zálohafaktura 1-3/2012faktura 4-6/2012faktura 7-9/2012 faktura /2012 fakturace 2012výdaje 2012 Sociální rehabilitace Celkem z , , , ,000, , ,00 Sociálně aktivizační služby Celkem z , , , ,350, , ,75 Domy na půl cesty Celkem z , , , ,000, , ,00 Azylové domy celkem AD , , , ,000, , ,00 Nízkoprahová denní centra celkem NDC , , , ,000, , ,00 AD + NDC Celkem z , , , ,000, , ,00 Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Celkem z , , , ,000, , ,00 Sociálně terapeutické dílny Celkem z , , , ,000, , ,00 Terénní programy Celkem z , , , ,000, , ,00 Intervenční centrum Celkem z , , , ,000, , ,00 Celkový součet , , , ,350, , ,75

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST