Příprava žádosti o podporu a výběrový proces  Přestavení hlavních kroků výběrového procesu  Podmínky 19. výzvy SC 4.1 OP PPR spolufinancované z EFRR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Schválením žádosti projekt nekončí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Příprava žádosti o podporu a výběrový proces
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Seminář pro žadatele IROP
Pracovní setkání 28. června 2007
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Interní postupy MAS Brdy
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Druhy kontrol projektu:
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Příprava žádosti o podporu a výběrový proces  Přestavení hlavních kroků výběrového procesu  Podmínky 19. výzvy SC 4.1 OP PPR spolufinancované z EFRR (Evropský fond regionálního rozvoje)  Příprava žádosti o podporu  Přílohy žádosti o podporu  Časté chyby

Shrnutí výběrového procesu Vyhlášení výzvy č. 19. OP PPR – , 16:00:00 hod Příjem žádostí Říjen – listopad 2016Formální posouzení Listopad 2016 – leden 2017Expertní posouzení Březen 2017 Schválení podpory v orgánech HMP (Výbor pro evropské fondy ZHMP, RHMP, ZHMP) Březen 2017Vyhlášení výsledků Březen/duben 2017Uzavírání smluv

Podmínky výzvy I. Délka realizace  Maximální délka realizace projektu: 24 měsíců  Ukončení realizace nejpozději Časová způsobilost výdajů  Výdaje vznikly v průběhu realizace projektu  Od do  Realizace projektu (období investiční fáze) nesmí být ukončena před datem předložení žádosti

Podmínky výzvy II.  Specifický limit – 3%, 5% nebo 7% celkových způsobilých výdajů pro osobní náklady, služby a správní a jiné poplatky přímo související s přípravou a řízením projektu  10% celkových způsobilých výdajů projektu pro náklady na úpravy okolí stavby, úpravy zahrad, a venkovních prostor včetně herních prvků a oplocení  Nezpůsobilé výdaje – nákup pozemků a budov, věcné příspěvky, přímá podpora cílových skupin, nákup spotřebního materiálu a výdaje na provoz zařízení

Spolufinancování  Spolufinancování se liší dle typu subjektu a podporovaných aktivit  Výše je stanovena ve výzvě Typ organizaceSpolufinancování Městské části hl. m. Prahy20% Organizace zřízené a založené hl. m. Prahou a městskými částmi hl. m. Prahy příspěvkové organizace hl. m. Prahy a městských částí hl. m. Prahy ostatní organizace zřízené či založené HMP a MČ hl. m. Prahy  10 %  15 % Nestátní neziskové organizace:  v případě veřejně prospěšných činností  v případě 4 konkrétních činností  5 %  0 % Právnické osoby vykonávající činnost škol (soukromé a církevní MŠ, ZŠ, SŠ zapsané ve školském rejstříku) 10%

Konzultace projektových záměrů  Konzultace probíhají od 11. května 2016 do 15. září 2016  Konzultace osobně, telefonicky, webový formulář,  Maximální doba konzultace 30 minut  Pouze k projektovým záměrům  Omezení poskytování konzultací konzultantům

MS a příjem žádostí o podporu  od 13. června 2016 do 22. září 2016 do 16:00:00 hod  Pouze elektronicky prostřednictvím MS (platí i pro přílohy)  S elektronickým podpisem statutárního zástupce žadatele Příjem žádostí o podporu  Žádost o podporu musí být zpracována v aplikaci MS2014+  Aplikace je dostupná na  Zpřístupnění žádosti v MS2014+ od , 9:00:00

Příprava žádosti o podporu Žádost o podporu  Musí obsahovat všechny podstatné informace o projektu  Text výzvy  Pokyny a formuláře k vyplnění žádosti o podporu  Pravidla pro žadatele a příjemce a Metodika pro zpracování SP prijemce-vcetne-pravnich-aktu/1339_pravidla-pro-zadatele-a-prijemce-op-ppr.html  Kritéria pro výběr projektů na

Příprava žádosti o podporu - Studie proveditelnosti (SP)  Jádro žádosti o podporu – zdůvodnění potřebnosti, popis průběhu realizace a komentář k přílohám a součástem žádosti (projektová dokumentace, CBA, aj.)  Závazná osnova (viz Metodika pro zpracování SP)  Popsat detailně, konkrétně, strukturovaně, logicky  Podrobný komentář k údajům v těle žádosti a přílohách: Rozpočet - komentář ke způsobilým i nezpůsobilým nákladům (kap.10.1) Cílová skupina – popis analýzy lokality/CS, potřebnost (kap. 5) Vstupní hodnoty a výsledky v CBA (kap )

Příprava žádosti o podporu - Studie proveditelnosti II. Kapacita zařízení (stav při podání žádosti a stav po realizaci) (kap. 4.2) Fáze projektu (kap. 4.5)  Předinvestiční fáze  Investiční fáze (realizační ) zápis do Evidence DS před zahájením provozní fáze  Provozní fáze zařadit do projektu (nutnost naplnění indikátorů v době realizace!!) popsat kritéria pro výběr a přijímání dětí do zařízení (prokázání nediskriminačního a nesegregačního přístupu)

Příprava žádosti o podporu - Studie proveditelnosti III.  Realizační tým (pro všechny fáze projektu)  Rizika klíčová (ekonomická, finanční, logistická, obchodní a provozní)  Rizika ostatní (technická a technologická, projektová, aj.)  Harmonogram (s ohledem na sezónnost prací)  Udržitelnost (provoz a financování po dobu udržitelnosti)  Variantní řešení (nejen nulové, ale např. pronájem, aj.)  Informace o komplementárních projektech realizovaných/podaných ve SC 4.3

Příprava žádosti o podporu  Rozpočet  Rozpočet projektu (rozklíčovat jednotlivé položky a popsat ve SP)  Rozpočet stavebních výdajů (samostatně)  Hledisko hospodárnosti (doporučené ceny a mzdy, ÚRS)  Dodržení limitů rozpočtu podle pravidel stanovených ve výzvě (upřesnění/ označení položek, které do limitu spadají)

Příprava žádosti o podporu - CBA CBA - Finanční a ekonomická analýza projektu v modulu CBA v MS2014+  Finanční analýza  Ekonomická analýza (zahrnuje vyčíslené socioekonomické dopady – databáze)  Vstupní i výsledné hodnoty finanční a ekonomické analýzy v modulu CBA je třeba okomentovat

Přílohy žádosti o podporu I. Povinné přílohy EFRR projektů:  Studie proveditelnosti - pokyny ke zpracování této přílohy na webových stránkách (pravidla pro žadatele a příjemce OP PPR)  Finanční analýza a zjednodušená ekonomická analýza zpracovaná v modulu CBA v MS2014+  Doklady o právní subjektivitě žadatele  Informace o vlastnické a ovládací struktuře žadatele  Doklad na prokázání vlastnického, nebo jiného (vymezeného) práva k majetku  Podklady pro posouzení finančního zdraví  Stanovisko k posouzení vlivů na životní prostředí

Přílohy žádosti o podporu II. Povinné přílohy EFRR projektů relevantní pouze pro některé projekty (tj. příloha je obsahově či jinak relevantní):  Projektová dokumentace  Rozpočet stavebních výdajů projektu  Územní souhlas, územní rozhodnutí a další dokumenty – dle zákona č. 183/2006 Sb., stavební zákon, ve znění pozdějších předpisů  Doklad o partnerství  Příslib spolufinancování z rozpočtu městských částí  Výpis z rejstříku škol

Časté chyby I.  Neoznačená projektová dokumentace  Chybějící Stanovisko k posouzení vlivů na životní prostředí či vyjádření příslušného úřadu vylučující posuzování  Neodevzdání či nepodepsání Informace o vlastnické struktuře  Neúplný Doklad na prokázání vlastnického nebo jiného (vymezeného) práva k majetku (výpis z katastru nemovitostí a snímek katastrální mapy)  Chybějící Územní souhlas, územní rozhodnutí a další dokumenty (dokumenty vydané stavebním úřadem)  Nekompletně vyplněná studie proveditelnosti

Časté chyby II.  Neúplnost příloh a nepoužívání závazných formulářů  Předložení příloh žádosti o podporu v chybném formátu  Závazný formát a rozsah předkládaných příloh je uveden v Pravidlech pro žadatele a příjemce (aktuální verze 1.4) prijemce-vcetne-pravnich-aktu/1339_pravidla-pro-zadatele-a-prijemce-op-ppr.html  Článek o častých chybách: podporu.html?strana=1

DĚKUJI ZA POZORNOST NINA BOŘKOVCOVÁ ODBOR EVROPSKÝCH FONDŮ MAGISTRÁT HL. M. PRAHY JUNGMANNOVA 29/ PRAHA 1