Opatření 3.3 „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů ve Středočeském kraji“ Společný regionální operační program.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
II. Strategická práce. Evropská komise  velký důraz na posílení strategického přístupu a plánování při přípravě programového období  vyžaduje.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Informační a poradenské centrum ZČU
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Inovační potenciál České republiky
Náměty pro činnost Národního fóra
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Základní informace o programu
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Ing. Stanislava Správková
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

Opatření 3.3 „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů ve Středočeském kraji“ Společný regionální operační program

I.SROP II.SROP 3.3 III.Cíle projektu IV.Cílové skupiny V.Plánované aktivity VI.Přímé a dlouhodobé výsledky projektu VII.Finanční podmínky projektu VIII.Horizontální priority Obsah prezentace

Plošný program zaměřený na řešení hlavních problémů a podpor aktivit v kompetenci regionů soudržnosti 4 hlavní priority  Podpora podnikání  Rozvoj infrastruktury  Rozvoj lidských zdrojů  Rozvoj cestovního ruchu Řídící orgán Ministerstvo pro místní rozvoj SROP

SROP opatření 3.3 „ Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů ve Středočeském kraji“ Celkový všeobecný cíl  Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů  Posílení kapacity potenciálních příjemců podpory ze SČ při přípravě a realizaci projektů spolufinancovaných ze strukturálních fond

SROP opatření 3.3 Specifický cíl  Vybudování rozvojového partnerství, v němž budou zastoupeni všichni klíčoví aktéři  Příprava a vzdělávání aktérů účastnících se přípravy programu a přípravy a implementace projektů  Příprava Středočeského kraje na programovací období  Zvýšení absorpční a administrační kapacity  Zvýšení počtu žádostí  Rozvoj informovanosti o možnostech financování ze strukturálních fondů EU

Cílové skupiny projektu  Všechny obce Středočeského kraje  Obce s rozšířenou působností – 26  Mikroregiony a svazky obcí  Podnikatelských sektor –KHK  Zemědělský sektor – KAK  Úřady práce  Nevládní neziskové organizace  Příspěvkové organizace  Expertní sektor Tzn. všichni potenciální předkladatelé projektů v rámci evropských, regionálních a národních zdrojů

Plánované aktivity 1.Zpracování potřebných analýz 2.Zmapování a oslovení aktivních zástupců 3.Budování místních partnerství a krajského rozvojového partnerství 4.Vzdělávání zástupců jednotlivých cílových skupin 5.Sdílení zkušeností a posílení kvality řízení 6.Programová příprava na plán.období Vytvoření a aktualizace zásobníku projektů 8.Vytvoření nových pracovních míst 9.Rozvoj informovanosti a komunikační strategie Rozsah jednotlivých aktivit nelze nyní přesně definovat

1. Zpracování potřebných analýz I.Analýza cílových skupin – databáze pro další komunikaci II.Analýza vzdělávacích potřeb - klíčové pro III.nastavení potřebných metodik a souvisejících znalostí IV.Analýza komunikačních potřeb cílových skupin V.Analýza potřeb pro tvorbu ROP VI.Analýza kvalifikačních potřeb na trhu práce - podkladový materiál pro budoucí nastavení vzdělávání VII.Dílčí územní a oborové analýzy pro přípravu krajské rozvojové strategie – rozvoj venkova, rozvoj lidských zdrojů, průmysl a podnikání atd.

 Databáze cílových skupin  Z této databáze vznikne databáze aktivních  Přehled úspěšných projektů a příkladů dobré praxe  Zapojení subjektů do konferencí, seminářů apod. 2. Zmapování a oslovení aktivních zástupců

I.Partnerství mezi cílovými skupinami II.Místní partnerství III.Krajské rozvojové partnerství 2 roviny partnerství: 1.územní a 2.oborová  Dílčí cíl: zapojení všech cílových skupin  Výsledek: rovnoměrná síť partnerství za spolupráce manažerů „území“  Prostředek: semináře, konference, plánovací víkend  Udržitelnost v čase 3. Budování partnerství

 Výstupy:  Existující vzdělávací programy (4)  Proškolení účastníci celkem (1 300)  Proškolení euromanažeři (80)  Proškolení účastníci programů (400)  Proškolení zpracovatelé (50)  Proškolení pracovníci kontroly (30)  Realizované semináře (250)  Realizované stáže (min.4) Školící programy a plány na základě analýzy potřeb 4. Vzdělávání zástupců jednotlivých cílových skupin

5. Sdílení zkušeností a posílení kvality řízení  Aplikace metody CAF (Common Assessment Framework – společný hodnotící rámec) do úrovně kraje  Aplikace metody CAF v rámci řízení P3  Zavedení ISO (vybrané odbory)  Další strategie rozvoje zpracovány pomocí metody BSC (Balanced ScoreCard)

6. Programová příprava na plán.období  Příprava na další programovací období musí vycházet z krajské i místní úrovně zároveň …pohled zezdola pomůže zpřesnit a vydefinovat řadu problémů..  Místní rozvojová strategie  Krajská rozvojová strategie  Připravené a projednané krajské projekty (4)

7. Vytvoření a aktualizace zásobníku projektů  Zásobník projektových záměrů (1)  Workshopy a semináře pro předkladatele projektových záměrů (20)  Jednorázová i kontinuální poradenská činnost prostřednictvím manažerů území, poradenských míst a on-line formulářů  Informace k daným opatřením  Snaha co nejvíce vhodných záměrů přeměnit na reálné projekty

8. Vytvoření nových pracovních míst  vytvoření pozice euromanažera  školení

9. Rozvoj informovanosti a komunikační strategie  Existující síť poradenských informačních míst s jednotnou koncepcí(12 míst) – poradenství v oblasti rozvojových dotačních programů, využití stávající sítě i nová místa  Publikace (4)  Manuály, metodiky (3)  Informační materiály (6x3000)  Webové stránky pro cílové skupiny (aktivní mailová služba, diskusní fórum)  Komunikační strategie a rozvoj informovanosti

Přímé výsledky projektu  Fungující krajské rozvojové partnerství  Projektová připravenost na plán. období  Programová připravenost na plán. období  Proškolené osoby na posílení kapacity místních a regionálních orgánů, cca 1300 osob  Nová pracovní místa, cca 6 míst  Proškolená a informovaná síť na úrovni obcí P3 a kraje  Zlepšení strategického řízení v samosprávě  Informační materiály a publikace  Vzdělávací programy a metodiky

Dlouhodobý přínos pro region  Kvalitnější a efektivnější místní politika v dalších plánovacích obdobích  Kvalitnější a efektivnější regionální politika v dalších plánovacích obdobích  Účast partnerů na této politice  Větší informovanost o možnost využívání prostředků z EU  Vytváření kvalitnější projektů na bázi partnerství  Větší dopady projektů na území, prospěch většiny obyvatel

Finanční podmínky projektu  Celková finanční náročnost: 52 milionů Kč (75% podpora z ESF, 12,5% podpora ze státního rozpočtu a 12,5% podpora z krajského rozpočtu)

Horizontální priority 1.Udržitelný rozvoj – zejména oblast hospodářství a rozvoje lidských zdrojů zabývající se otázkami plánování, programování a projektování 2.Rovné příležitosti 3.Informační společnost – podkladové materiály v informační podobě, podpora progresivních forem komunikace 4.Sociální integrace a zaměstnanost – nová pracovní místa, podpora otázek sociální integrace, zkvalitnění přípravy programů v oblasti zaměstnanosti

Děkuji za pozornost. Ing. Dagmar Vyklická Oddělení přípravy a řízení projektů z prostředků fondů EU Odbor evropské integrace Zborovská 11, Praha 5 tel.: