Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro věcné řízení projektu č. CZ.1.07/1.1.00/44.0005 „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
PUBLICITA Informační a propagační aktivity v rámci OP VK Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Hradec Králové.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Pravidla publicity projektu
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Administrace a realizace vzdělávacích aktivit v projektu Prohlubování vzdělávání nelékařů Mgr. Kateřina Hájková, MBA Mgr. Šárka Urbancová.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz PUBLICITA PROJEKTŮ OP LZZ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část realizace projektu Seminář pro příjemce
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
PUBLICITA. Publicita Proč publicita a informovanost?  povinnost informovat cílovou skupinu a veřejnost o financování projektu ze zdrojů EU v rámci OP.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část -řízení a administrace projektu seminář pro příjemce – 3. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY Seminář pro příjemce 5. května 2010 Barbora Zigušková, oddělení řízení grantových schémat.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Seminář pro příjemce 2. výzvy 2. GG oblasti podpory 1.1
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Interní postupy MAS Brdy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Publicita v projektech
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Realizace projektů Šablony II
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro věcné řízení projektu č. CZ.1.07/1.1.00/ „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“

Program 09:00 - 9:15Úvod, představení týmu 09: :00Věcné řízení projektu 10: :30Monitorovací indikátory a způsob jejich vykazování 10: :00Dokladování výstupů klíčových aktivit 11: :30Přestávka 11: :00Výběrová řízení 12: :30Pracovně právní problematika 12: :00Diskuse, závěr

Představení týmu Projektový manažer Ing. Alexandra Zdeňková tel.č.: , Věcní manažeři –Partner 01, 04, 12: Ing. Monika Meňhartová tel.č.: Zastupující věcný manažer: Bc. Lucie Beldíková, DiS. tel.č.: –Partner 02, 03, 05: Mgr. Hana Hejlová tel.č.: Zastupující věcný manažer: Ing. Věra Strnadová tel.č.:

Představení týmu Věcní manažeři –Partner 06, 08, 09: Mgr. Anita Balcarová tel.č.: Zastupující věcný manažer: Mgr. Zdeňka Menšíková, Ph.D. e- mail: tel.č.: –Partner 07, 10, 11: Mgr. Ing. Jiří Novotný tel.č.: Zastupující věcný manažer: Ing. Petr Donát e- mail: tel.č.: Aktivity ÚK Ing. Eliška Martínková tel.č.:

Představení týmu Finanční manažeři Kontaktní osoba pro školy Ing. Václav Papřok tel.č.: Zastupující Ing. Darja Boudníková tel.č.: Ativity ÚK Ing. Bc. Ladislav Knespl tel.č.:

VĚCNÉ ŘÍZENÍ PROJEKTU

Obsah: 1.Důležité dokumenty a odkazy 2.Věcné přílohy 3.Změny v projektu 4.Pravidla archivace 5.Forma kontroly 6.Publicita

1. Důležité dokumenty a odkazy Smlouva o partnerství Příručka pro příjemce verze 7 Metodika monitorovacích indikátorů Manuál vizuální identity Odkaz na stránky projektu Článek ŘO OP VK: Práva kontrolované osoby

2. Věcné přílohy Co dokládat? 1.Souhrnné informace partnera projektu + relevantní přílohy 2.Změnový list 3.Tabulka Podpisové vzory 4.Tabulka Přehled uzavřených zadávacích řízení 5.Pracovní výkazy - PV (kopie)

Věcné přílohy 6.Uzavřené smluvní vztahy s pracovníky projektu pracovní smlouvy, DPČ, DPP (kopie) 7.Výplatní pásky (kopie) 8. Zápisy a prezenční listiny z porad realizačního týmu či pracovních skupin (kopie) 9. Další dokumenty dle potřeby a požadavků příjemce

Věcné přílohy Jak dokládat? Věcné přílohy dokládejte okopírované v listinné podobě (některé požadované přílohy v originále) – osobně nebo poštou. Adresa: KÚ ÚK, Oddělení strategie IPo – Projekt PTVÚK Velká Hradební 318/ Ústí nad Labem Do kdy dokládat? Věcné přílohy dokládejte vždy k 15. dni následujícího kalendářního měsíce.

3. Změny projektu Změny projektu zasílejte ve formuláři „Změny v projektu“. Pokud dochází také k finančním změnám, doložte k formuláři VŽDY tabulku s přepracovaným rozpočtem.

Změny projektu Nepodstatné změny projektu Nepodstatné změny nesmí ovlivnit dosažení cílů projektu a neovlivní právní akt Jsou to např.: změny v kontaktních údajích změna statutárního zástupce změna harmonogramu jednotlivých KA

Změny projektu Podstatné změny projektu Podstatná změna mění charakter a obsah projektu uvedeného v žádosti. Je třeba upravit právní akt.

Změny projektu Jsou to např.: Snížení hodnoty MI = snížení rozpočtu Změna bankovního účtu projektu Odstoupení partnera v průběhu realizace projektu →příjemce či druhý partner převezme zbývající závazky partnera

Změny projektu Příjemce dotace rozhoduje, zda se jedná o změnu podstatnou či nepodstatnou v souladu s dopady změny na realizaci celého projektu.

4. Pravidla Archivace Pravidla pro archivaci naleznete v PpP v.7 v kap. č. 12 (strana 144 až 146) K Archivaci jsou Partneři zavázání v právním aktu ve Smlouvě o partnerství dle článku II bodu 8g) Partneři musí pro účely kontroly uchovávat veškerou dokumentaci projektu min. do konce roku 2025, pokud český právní systém nestanovuje lhůtu delší (např. u mzdových listů až po dobu 30 let) Doba pro Archivaci uvedena v právním aktu bude zanesena do Hlavní interní projektové směrnice o Archivaci a skartaci

Pravidla Archivace Souvislost: Poznámka k Pravidlu pro řízenou dokumentaci - v každém smluvním vztahu (objednávka, faktura, smlouva) musí být uveden závazek dodavatele v tomto znění: „Dodavatel se zavazuje k archivaci dokumentace související s realizovanou zakázkou minimálně do konce roku 2025, pokud český právní systém nestanovuje lhůtu delší“.

Pravidla Archivace Co se archivuje za věcnou část? Smlouva o partnerství včetně všech dodatků Dohody s dalšími zapojenými subjekty (ZŠ, firmy) Smluvní vztahy se zaměstnanci projektu Výkazy práce zaměstnanců projektu Rozvrhy vzdělávacích kurzů vč. prezenčních listin Korespondence s příjemcem dotace, příp. s dalšími subjekty Originály zápisů z provedených kontrol

Pravidla Archivace Dokumentace k výběrovým a zadávacím říz.(kap. 7 PpP) Smluvní vztahy s dodavateli, faktury a doklady o platbách či úhradách faktur Dokumentace k plnění monitorovacích indikátorů Výstupy projektu (publikace, tiskové zprávy, letáky, fotodokumentace, audio a video nahrávky,…apod.) Žádosti o platbu včetně všech příloh, v případě, že bude zpracována Další dokumenty dle podkapitoly 12.2 PpP verze

5. Kontrola Metodická návštěva – od příjemce, ŘO (MŠMT) Především slouží k prevenci, dozorování, sledování a průběžnému ověřování stavu cílů projektu Nejedná se o veřejnosprávní kontrolu Možnost vyžádání si dokladů, které nejsou povinné (např. kontrola nepřímých nákladů) Kdykoliv jako konzultační a metodická pomoc

Kontrola Další kontroly: - Administrativní kontroly – od ŘO (na pracovišti) - ! Kontroly na místě – od ŘO (MŠMT), MF (auditní orgán), PAS (pověřený auditní subjekt), NKÚ, OLAF (Evropský úřad pro potírání podvodných jednání), FÚ, ÚOHS, NSZ, a další orgány dle české a evropské legislativy ! Jedná se o veřejnosprávní kontrolu podle zák. č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě. Dále dle PpP podkap – Kontrola fyzické realizace projektu str. 129

6. Publicita Každý dokument, vzdělávací materiál, výstup projektu či zveřejněná informace MUSÍ obsahovat povinnou publicitu. Jedná se zejména o: Název a číslo projektu Logolink (sledovat barevný či černobílý tisk) Každý partner je povinen informovat veřejnost o realizaci projektu na svých webových stránkách.

Publicita Užívání logolinku Příručka pro příjemce (verze 7, str. 152) odkaz Dodržovat pravidla dle Manuálu vizuální identity ESF, OP VK, MŠMT v rámci povinné publicity

Publicita Publicitu projektu zajišťuje příjemce – KÚ ÚK v rámci NN. Partner si sám může také zabezpečovat aktivity související s publicitou v rámci přidělených NN. Mezi nástroje propagačních aktivit patří např: internet tištěné materiály (brožury, letáky a plakáty, publikace, školící a informační materiály) využití medií (tiskové zprávy, články a témat. přílohy v tisku, inzerce v tisku, rozhovory) informační akce (tiskové konference, semináře, školení, výstavy) propagační předměty a audiovizuální materiály (videa, instrukt. filmy)

Děkujeme za pozornost a těšíme se na spolupráci