JÁCHYMOV - JOACHIMSTHAL Jan Hloušek. Informace o díle a jeho autorovi „JÁCHYMOV – JOACHIMSTHAL“ je autorským dílem RNDr. Jana Hlouška, který věnoval objevování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Který se bude konat dne 30 dubna ve na Umrlčím vrchu.
Advertisements

Kde najdete informace o volných pracovních místech?
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
ô BARVY ŽIVOTA odkaz: Pozitivní noviny AInformace o projektu SENIOŘI K POČÍTAČŮM! (pro další šíření v médiích) ● POZITIVNÍ NOVINY jsou tvůrcem.
Projekt vydání odbborné publikace:
1 Soutěž NÁŠ KRAJ UMĚLECKÁ SOUTĚŽ PRO ŽÁKY A STUDENTY pod záštitou hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha Téma soutěže: Život v našem kraji.
Připravujete se na Vánoce?. „Půjčte si na Vánoce!“ Nabízíme: •několik hodin/dnů strávených s bankou a studiem materiálů o „výhodných“ půjčkách; nebudete.
Rok s kocourkem Matyášem
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Jak psát seminární práci
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
Obchodní prezentace systému PRACANT 2008 Věnujte této prezentaci 3 minuty Vašeho času a sami uvidíte, jak je jednoduché pracovat efektivněji.
Nerostné suroviny vyčepání
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Město Ostrov Sdružení Krušné hory - západ. Město Ostrov ve spolupráci se Sdružením Krušné hory - západ je partnerem Karlovarského kraje v projektu Partnerství.
Průvodce po minerálních pramenech Českého lesa
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_67.
Pověsti z regionu – Zlatý písek

Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Vzpomínky na dovolenou. Připravil: Zoubek Lukáš. Jizerské hory jsou nejsevernějším pohořím České republiky. Název je odvozen od řeky Jizery, která pramení.
Mgr. Rostislav Krušinský VĚDECKÁ KNIHOVNA V OLOMOUCI Služba EOD - Elektronické knihy na objednávku.
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_732_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_295.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název ročníkové práce Vaše Jméno Vedoucí práce: doc. PhDr. Ing. Mgr. Jméno Příjmení, PhD., CSc.
Projekt bezpečný kraj Spálené Poříčí obsah prezentace: stručné představení mé maličkosti stručné představení projektu Bezpečný kraj informace.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o původu názvu města Tišnova.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_297.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Vsetín Město ve kterém žiji
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Středověk - opakování Autor: Mgr. Martina Fišerová Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
„Autorská práva související s používáním fotografií, obrázků a map“ Mgr. Karel Švercl, právník Odboru rozvoje, fondů EU, cestovního ruchu a sportu Krajského.
Jan Amos Komenský Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 1. Charakteristika a historie ekologie Název sady: Základy ekologie pro.
Mladí lidé a dobrovolnictví v oblasti péče o přírodu a kulturní dědictví České republiky prezentace výsledků výzkumu Tomáš Blaha Marek Zemský.
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004 Jméno: Karin Šubrtová.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
» 1 Bankovnictví Odborný časopis pro profesionální finance Měsíčník je zaměřen na vyšší a top management odpovědný za řízení a tržní úspěch.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
e-PK aktuální stav služeb DDS
Ing. Veronika Dostálková MBA
Rok s kocourkem Matyášem
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Podmínky užití dat ČÚZK
Tisková konference zahájení školního roku 2009/2010
Inf Formáty grafických souborů
Městská knihovna jevišovice
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Transkript prezentace:

JÁCHYMOV - JOACHIMSTHAL Jan Hloušek

Informace o díle a jeho autorovi „JÁCHYMOV – JOACHIMSTHAL“ je autorským dílem RNDr. Jana Hlouška, který věnoval objevování tohoto věhlasného i věhlasně zapomenutého místa, a snad všemu s ním souvisejícímu, padesát let svého života. Déle než poslední dekádu své pozemské pouti zasvětil většinu svého času fotografickým výpravám za přírodním i kulturním bohatstvím místní hornické krajiny, aby zdokumentoval a znovuobjevil vše, co nastudoval v nesčetném množství knih a jiných materiálech o Jáchymově kdy sepsaných. On sám vynikal ve znalostech místní geologie a mineralogie. Právě ony ho sem poprvé přilákaly a jakýmsi pomyslným poutem pevně ukotvily ke svým podzemským útrobám skýtajícím nekonečné množství čarovných pokladů. Už v průběhu svých vysokoškolských studií se stal expertem na mineralogii jáchymovského ložiska a své znalosti nikdy nepřestal prohlubovat. Se svou odbornou prací se zapsal mezi světové kapacity v oboru. Jan Hloušek byl vskutku renesančním člověkem s obrovským rozsahem znalostí a zájmů. Pro Jáchymov, který se mu vryl hluboko do srdce, se stal bez nadsázky druhým Agricolou. V jeho díle, již známém z webových stránek stejného jména ( joachimsthal.cz), shrnuje místní historii, geologii i botaniku a opírá se nejen o své podrobné studie historických i novodobě psaných materiálů, nýbrž i o svou osobní odbornou práci. Vše shrnuto jemu velmi vlastním a pro mnohé neomaleným, beze sporu mnohdy i velmi kritickým, leč věcným popisem dané problematiky v místě a čase. Toto dílo čtivě popisuje a shrnuje snad vše, čím Jáchymov prošel za uplynulých 500 let své historie.( joachimsthal.cz) Jana Hlouška vázal k Jáchymovu hluboký osobní vztah, trvající padesát let jeho života, ve kterém mu věnoval svou téměř celou kariéru. Přes bohaté plody své práce však zůstával skromný a nenápadný, podobně jako město samé. Svou existencí Jáchymov i Jan Hloušek zanechali nesmazatelný otisk nejen na mapě humanity, ale i v mnohých srdcích.

Základní informace o publikaci Autor: RNDr. Jan Hloušek ( – ) stran textu a plnobarevných fotografií, zpracovaných do formátu 200 x 270 mm, tištěno na bílém křídovém papíře Předpokládaný termín vydání: říjen/listopad 2016 (nejpozději však do Vánoc 2016) Předpokládaný náklad bude omezen a závisí na počtu závazných objednávek Finanční hodnota knihy bude přímo závislá na počtu výtisků, který může být ovlivněn i velkorysostí případných sponzorů. Maximálně však 1500 Kč. Náš zájem na vydání této publikace v tištěné podobě staví především na snaze Jana Hlouška přinést povědomí a znalosti o Jáchymově co možná nejširšímu záběru čtenářů a dále usiluje o zachování těchto cenných informací pro budoucí generace. Konečná finanční hodnota díla bude tedy odrážet pouhé náklady na její grafickou úpravu a tisk. Bez podpory kolegů, blízkých přátel a rodiny Jana Hlouška, jakož tak i sponzorů a Vás, konečných čtenářů, by vydání této knihy nebylo možné. Na vydání spolupracují a každý svým neopomenutelným dílem se podílí: RNDr. František Veselovský, RNDr. Miroslav Šedina, Ph.Dr. Lucie Holá, Ing. Petr Ondruš, Karel Babka, Radim Pavlíček, Kateřina Ondrušová, Mgr. Jakub Plášil, Ph.D., Mgr. Pavel Škácha, Ph.D., a Kateřina Hloušková

Jak můžete přispět i Vy? Vaší závaznou objednávkou na: Sponzorským darem libovolné výše. Doporučením této publikace lidem, kterým si myslíte, že by mohla udělat radost či být jinak prospěšná jejich zájmům. Doporučením případným sponzorům, kteří se zajímají o podporu a zachování kulturního dědictví hornické krajiny Krušných hor. Sdílením této prezentace s kolegy z oboru geologie a mineralogie, s Vaší oblíbenou knihovnou, jakož tak i se všemi zarputilými nadšenci a milovníky Jáchymova a všeho s ním souvisejícího. Doporučením případných zájemců či možných sponzorů přímo nám, nejlépe prostřednictvím u. O svém zájmu o knihu „Jáchymov – Joachimsthal“ nás prosím informujte nejlépe do konce září Po tomto termínu budou knihy k dispozici pouze do vyprodání zásob! Publikace vyjde v omezeném nákladu!

Dále připravujeme „JÁCHYMOVŠTÍ SOUPUTNÍCI“ (doposud nezveřejněné dílo Jana Hlouška) 800+ stran textu a plnobarevných fotografií, zpracováno obdobným způsobem jako předchozí publikace Obsah: Jáchymovská hranice (kdysi), Jáchymovské satelity, Klínovec, Boží Dar, Zlatý Kopec, Rozhraní, Samoty a obce podél toku Černé, Podlesí, Potůčky, Horní Blatná, Bludná, Abertamy, Hřebečná, Pernink, Hroznětín, Loučná, Háj, Měděnec, Kamenné, Kotlina, Halže, Mezilesí, Kovářská, Ostatní drobné železárny, Údolíčko – Vysoké, Vysoké, Polodrahokamové odrůdy křemene, Mýtinka, Vejprty, Přísečnice, Pstruží – Salmtal, Merklín, (vč. mnoha dalších podtitulů) KNIHA FOTOGRAFIÍ JÁCHYMOVSKÝCH MINERÁLŮ komentovaná v ČJ, NJ, AJ, RJ (kompilace fotografií Jana Hlouška, Pavla Škáchy a dalších autorů) 400+/- stran plnobarevných fotografií na křídovém papíře formátu cca 150 x 150 cm Předpokládaný termín vydání obou publikací: polovina roku 2017 Rádi uslyšíme Váš projevený zájem o koupi či sponzorování těchto prací. Jakákoliv spolupráce případných fotografů jáchymovských minerálů, kteří by se rádi spolupodíleli na zkompletování připravované knihy fotografií, bude vřele vítána.

Pro případné dotazy kontaktujte Kateřinu Hlouškovou Doufáme, že Vám tištěná podoba těchto obřích děl Jana Hlouška přinese radost tak jako nám. Za Vaši podporu Vám vřele děkujeme! Za jeho rodinu, přátele a kolegy, v Jáchymově v srpnu 2016, s úctou Kateřina Hloušková (dcera)