Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Veronika Dostálková MBA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Veronika Dostálková MBA"— Transkript prezentace:

1 Ing. Veronika Dostálková MBA
ZAMĚSTNÁNÍ Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012

2 ANOTACE Záměrem této sady výukových materiálů s názvem Podnik a podnikání je poskytnout žákům potřebné informace o pojmu ekonomie, podnik a podnikání. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu Ekonomie na naší SŠ. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na zaměstnání.

3 ZAMĚSTNÁNÍ

4 Jak hledat práci Na doporučení známého
Prostřednictvím personální agentury Registrací na úřadu práce Přímým oslovením vybraného zaměstnavatele Vlastním podnikáním

5 Na doporučení známého Podle statistiky jde o nejrozšířenější formu získání zaměstnání. Tento způsob je výhodný jak pro zaměstnavatele, tak pro zaměstnance. Obě strany mají možnost o sobě navzájem získat bližší informace. Požádejte o pomoc co největší množství známých s dotazem na volnou pracovní pozici. Nestyďte se, že hledáte práci.

6 Personální agentury Personální agentury využívá čím dál více zaměstnavatelů. Mají za úkol udělat užší výběr mezi uchazeči. Jak postupovat v případě spolupráce s personální agenturou: Zaregistrovat se na internetových portálech. Zaslat strukturovaný životopis. Komunikovat s přiděleným agentem. Absolvovat pohovor v agentuře. Na doporučení agentury absolvovat pohovor u zaměstnavatele.

7 Registrací na úřadu práce
Osobní návštěva a registrace na úřadě práce v místě bydliště. Žádost o zprostředkování zaměstnání. Žádost o rekvalifikaci. Žádost o vyplácení podpory v nezaměstnanosti. Poradenská činnosti v oblasti zaměstnanosti.

8 Přímé oslovení vybrané společnosti
Téměř všechny společnosti mají své www stránky, na kterých získáte bližší informace. Můžete využít ové adresy k zaslání žádosti o pracovní místo a zaslání životopisu. Další možností je registrace do seznamu zájemců o práci. Je možné si sjednat osobní schůzku.

9 Vlastní podnikání Někteří z Vás se rozhodnou pro vytvoření si vlastního pracovního místa (podnikání). Tento aktivní přístup je velice cenný. Je potřeba si uvědomit všechny výhody i nevýhody spojené s vlastním podnikáním.

10 Úkoly: Kde v našem městě najdete Úřad práce?
Jakou má internetovou adresu a jaké informace zde naleznete? Jaké znáte personální agentury? Pokuste se u některé z nich najít vhodné pracovní místo. Jaké společnosti ve Vašem okolí oslovíte s žádostí o pracovní místo?

11 Úkoly Jak se zachováte, pokud nebudete moci najít práci?
Co je to rekvalifikační kurz? Co můžete nabídnout zaměstnavateli? Co čekáte od nového zaměstnání? Pomocí aplikace na si vytvořte vlastní životopis. utton=previewCv

12 Použité zdroje KLÍNSKÝ, Petr; MUNCH, Otto. Ekonomika pro obchodní akademie a ostatní střední školy Praha: Fortuna, 2006, ISBN BELLOVÁ, Jana; ZLÁMAL, Jaroslav; MENDL, Zdeněk. Ekonomie. Kralice na Hané: Computer Media s.r.o., 2011, ISBN


Stáhnout ppt "Ing. Veronika Dostálková MBA"

Podobné prezentace


Reklamy Google