Navštívená zdravotnická zařízení MUDr. Patricie Kotalíková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Domácí násilí a veřejné zdravotní pojištění Nárok, regresy, data, budoucnost?
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Využití telemedicíny v péči o pacienty v domácím prostředí Josef FILIP, T-Systems Czech Republic a.s.
Redukce lůžek Existuje prostor pro redukci lůžek akutní péče?
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Ferdinand Polák KARIM VFN a 1. LF UK  Česká republika (aktuálně 107 pacientů) 1,0 pac./ obyv.  Evropská unie 3,4 (Irsko) až 17/100.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
INFORMAČNÍ POLITIKA V PRAXI Účetní a daňová kancelář Pavla Mikésky Jíchová Renáta Podloucká Karolína Poláková Lucie Šedivá Klára.
Koncept úhrad v roce Výběr pojistného od roku 2012 Výběr pojistného za zaměstnance a osvč (2015  2016) + 7,4 mld. Kč Platba státu za státní pojištěnce.
Knihovny – zdroj informací OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U
Důvody vzniku projektu…. Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Méně jak 50% obyvatel využívá internet! Jen málo z těch, co ho využívají, ho využívají.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Globální adresace na Internetu Vazební síťové prostředky (uzly) Směrování Adresný plán.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
„PANÍ, NECHCETE SE NAPÍT?“ aneb JAK SE OCITNOUT NA MOŘI VE STÁTĚ, KTERÝ ŽÁDNÉ MOŘE NEMÁ?
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
Elektronický zdravotní záznam MUDr. Lukáš Velev Nemocnice Jihlava p. o. Member of International Visitor Leadership Program eHealth and Telemedecine 2011.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Obsah prezentace Obsah prezentace : DRG a úhrady Úhrady v roce 2012 – úhradová vyhláška Obavy a očekávání poskytovatelů zdravotní péče Obavy a očekávání.
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Standardy funkčního programu prevence a kontroly infekcí
Pasivní bankovní operace -přímé bankovnictví
model fungování a praxe
Centrum na podporu integrace cizinců
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
Portál knihoven
31 Základní typy zdravotnických systémů
Zpráva o činnosti za rok 2007
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
Medevac z pohledu lékaře
Charakteristika primární péče
„Problematika lékových interakcí u seniorů“ Představení projektu SENIOR , PSP PhDr. Ivana Plechatá
Novinky v Záznamníku učitele
Nové obzory v eHealth a telemedicíně zkušenosti z cesty po USA 27. 8
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Pořadí obrázků – domeček
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Setkání kariérových poradců
Problematika uzavírání smluv mezi pojišťovnami a zdravotnickými zařízeními PharmDr. Ivana Cimalová, MBA ředitelka zdravotnického odboru ZPMV ČR Čestlice,
Kongresové centrum Nemocnice Na Homolce
Hodnocení informačního střediska
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Právo sociálního zabezpečení
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Šárka poláčková SOŠS Kavčí Hory S3B
Školení obcí Olomouckého kraje
Diakonie ČCE – hospic CITADELA
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Život bez střeva , Praha.
SLUŽBY RENOMIA BENEFIT PRO ČLENY OS KOVO
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Praktičtí lékaři a praktičtí lékaři pro děti a dorost Dohodovací řízení pro rok 2019 Společný návrh ZP
„Kick Off“ platformy Social Life Science
Poskytovatelé zdravotnické záchranné služby a přepravy pacientů neodkladné péče a lékařská pohotovostní služba, vyjma stomatologické Dohodovací řízení.
Zaměřené na orofacionální cvičení
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Možnosti řešení LTC.
Transkript prezentace:

Navštívená zdravotnická zařízení MUDr. Patricie Kotalíková

Dell Children´s Medical Center Ve službě pouze neatestovaní lékaři, atestovaní lékaři jsou doma na telefonu, do 30 min dojezd do nemocnice Ve službě pouze neatestovaní lékaři, atestovaní lékaři jsou doma na telefonu, do 30 min dojezd do nemocnice Není rozdíl v mortalitě a morbiditě Není rozdíl v mortalitě a morbiditě Využití telemedicíny v praxi – konsultace pacientů, výuka zdravotnických pracovníků Využití telemedicíny v praxi – konsultace pacientů, výuka zdravotnických pracovníků Problematiky hrazení telemedicíny zdravotními pojišťovnami Problematiky hrazení telemedicíny zdravotními pojišťovnami

Catholic Healthcare West Mercy Hospital Akutní neurologická péče, iktové centrum Akutní neurologická péče, iktové centrum Příprava – půjčování tabletů pacientům domů – řízení léčby, upomínkový systém, edukace, instruktážní videa Příprava – půjčování tabletů pacientům domů – řízení léčby, upomínkový systém, edukace, instruktážní videa Pacienti se srdečním selháním – telefony Pacienti se srdečním selháním – telefony Diabetici – SMS Diabetici – SMS Licence lékaře platí pouze v konkrétním státě, v jiném nemůže působit ani přes telemedicínu Licence lékaře platí pouze v konkrétním státě, v jiném nemůže působit ani přes telemedicínu

Center for Health and Technology, UC Davis Telemedicína – rozsáhlé venkovské oblasti, nedostatek specialistů Telemedicína – rozsáhlé venkovské oblasti, nedostatek specialistů Sledování lidí přes čidla, které mají pacienti na sobě Sledování lidí přes čidla, které mají pacienti na sobě

Moffit Insitute for Center Léčba i výzkum Léčba i výzkum pacienti sepisují souhlas s využitím dat pro výzkum a s celoživotním sledováním – úspěch 70% pacienti sepisují souhlas s využitím dat pro výzkum a s celoživotním sledováním – úspěch 70% Pacientský portál – možnost vyplňovat dotazníky po internetu před návštěvou lékaře Pacientský portál – možnost vyplňovat dotazníky po internetu před návštěvou lékaře Přístup na portál jako do banky (heslo, šifrování) Přístup na portál jako do banky (heslo, šifrování)

All Children´s Hospital

65% lůžek IP – multioborová; kardiochirurgie, neurochirurgie, neonatální 65% lůžek IP – multioborová; kardiochirurgie, neurochirurgie, neonatální V USA jen málo případů v pediatrii hrazeno přes jinak rozšířené DRG (klasifikace nevyhovuje) V USA jen málo případů v pediatrii hrazeno přes jinak rozšířené DRG (klasifikace nevyhovuje) Telemedicína – dálkově sledovat operaci Telemedicína – dálkově sledovat operaci

All Children´s Hospital Myslí do budoucnosti Myslí do budoucnosti při stavbě patro navíc při stavbě patro navíc

All Children´s Hospital 22 lůžek kardiochirug. IP (i pacienti po transplantacích) 22 lůžek kardiochirug. IP (i pacienti po transplantacích) Ve dne v noci přítomen pouze 1 lékař na celou JIP Ve dne v noci přítomen pouze 1 lékař na celou JIP 1 zdravotní sestra na 1-2 pacienty 1 zdravotní sestra na 1-2 pacienty