Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

„Problematika lékových interakcí u seniorů“ Představení projektu SENIOR , PSP 24.3.2017 PhDr. Ivana Plechatá Ivana.plechata@lekovypruvodce.cz www.lekovypruvodce.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "„Problematika lékových interakcí u seniorů“ Představení projektu SENIOR , PSP 24.3.2017 PhDr. Ivana Plechatá Ivana.plechata@lekovypruvodce.cz www.lekovypruvodce.cz."— Transkript prezentace:

1 „Problematika lékových interakcí u seniorů“ Představení projektu SENIOR , PSP PhDr. Ivana Plechatá

2 Lékový průvodce - představení
Motto: „Ztratíte-li se v lékové politice, pomůžeme vám najít cestu k vašemu cíli.“ Naší vizí je zdravotnický systém, který garantuje: spravedlivý (rovný) přístup pacientů k léčivým přípravkům, bezpečné používání léčivých přípravků v léčebné praxi, informované a svobodné rozhodování jak pacientů, tak jejich lékařů a dalších zdravotníků, o použití léčivých přípravků v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky.

3 Projekt „Senior“ - budoucnost
Pokračování v projektu „auditů/rozboru farmakoterapie“, rok 2017 Praha a Vysočina, první domovy (Jihočeský kraj) se hlásí na rok 2018. Provázání s projektem „e-Poradny pro pacienty“ a „e-Poradny pro lékaře“. Pilotní projekt kontinuálního sledování účelné a bezpečné farmakoterapie v multidisciplinárním týmu (PL, KF, ošetřovatelský tým, s info předepisujícím AS) v DpS Palata v Praze. Ve spolupráci s odbornými společnostmi příprava metodických postupů sledování farmakoterapie v sociálních zařízeních. Certifikace „zařízení bezpečné a účelné farmakoterapie“

4 Projekt Senior – systémové mantinely
Poskytování zdravotně – sociální péče a její financování. Postavení PL v péči o chronického pacienta v zařízení sociálních služeb. Postavení klinického farmaceuta v prostředí ambulantních zdravotních služeb.

5 Poděkování za spolupráci:
Všem, kteří se na projektu podílí i všem, kteří naslouchají. Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "„Problematika lékových interakcí u seniorů“ Představení projektu SENIOR , PSP 24.3.2017 PhDr. Ivana Plechatá Ivana.plechata@lekovypruvodce.cz www.lekovypruvodce.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google