Využití tabletu ve výuce na 1. stupni ZŠ.  Úvodní reflexe  Seznámení s tabletem ◦ Pravidla práce s tablety ◦ Rady a inspirace  Software a aplikace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba panorámat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Advertisements

Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Poznej, který geometrický tvar chybí na obrázku POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI - VNÍMÁNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
©Ing. Václav Opatrný. V úvodních hodinách elektrotechniky jsou žáci seznamováni s veličinami, které popisují známý fyzikální svět, získávají představu.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Projekt: Škola pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02-informatika 8. třída_021 Základní škola: Základní škola.
= Sada diapozitivů (snímků), které se promítají na promítacím přístroji (zpětném projektoru). Jednotlivé snímky se zobrazují v určitém pořadí a umožňují.
16.1 Dokument v digitální podobě
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Software počítače – opakování
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Inf Počítač a lidé s handicapem
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Filmová animace Rostliny Mgr. Jiří Mlnařík VY_32_INOVACE_Mul4a0210.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ SCOPUS
VY_32_INOVACE_2C_19_ZIVOTOPIS Životopis dubna 2012
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Inf Ovládání operačního systému
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Informační gramotnost
Finanční matematika 4. (finanční gramotnost) Složené úrokování
Gymnasium Jižní Město Praha
VY_32_INOVACE_09_16_malování
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
POVOLÁNÍ.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Přímá tělesa v úlohách z praxe
Využití softwaru při tréninku a hodnocení sportovních aktivit
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_INOVACE_42_Spořič_obrazovky
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_5A Škola:
Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
3MA381 LS 2007/2008 Michaela Kmeťová
Co si vezmu na….
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
GEOMETRICKÉ TVARY PoZNÁVEJ.
Předmět: Informatika Ročník: VI. Tématický celek: Základy práce s PC
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Informatika – Základní operace s buňkami
Základní ovládání „Windows“
Využití metody oční kamery ve vzdělávání ve fyzice
Transkript prezentace:

Využití tabletu ve výuce na 1. stupni ZŠ

 Úvodní reflexe  Seznámení s tabletem ◦ Pravidla práce s tablety ◦ Rady a inspirace  Software a aplikace  Náměty pro výuku  Závěr, reflexe

Jakou třídu učíte a kolik dětí? Máte nějaké zkušenosti s tabletem při výuce? Co už jste na tabletu vyzkoušeli? Co Vás zaujalo? Co vám přinesla předcházející školení? Co očekáváte od dnešního školení?

Zamýšlel se někdo z vás, jaká pravidla nastaví pro práci s tabletem? Ukládání a rozdávání Aktualizace před výukou Bezpečnost práce Dobíjení tabletu

Rady pro práci s tabletem naleznete na po přihlášení v sekci vzdělávání v záložkách: práce s interaktivní tabulí (Activ i Smart) Práce s MS Office (Word, Excel, PowerPoint) Tablety ve výuce (2O rad a tipů k tabletu, Tvorba testů v Clasroom management)

Výhody: velikost, mobilita, dotyková obrazovka, oblíbenost u dětí, OS Windows – známé prostředí. Nevýhody: menší kapacita, další novinka, kterou se musíme učit, OS Windows – méně aplikací, děti spíše znají Android.

Základní informace o tabletu, co tablet umí – jeho hardware, software, technické parametry, soubory ke stažení a kontakty pro další informace naleznete na

Pravidelné aktualizace jsou důležité, ale jak aktualizovat? Start/nastavení počítače/aktualizace. Aktualizace se spouští i při restartu. Ostatní nastavení – ovládací panely (známé prostředí z Windows).

Activ Inspire Clasroom management klient Media camera Lab camera Activ Rage studio SPARKvue Nenaisntalován MS Office!

2 Režimy: Záznamové zařízení/Prezentace Záznamové zařízení:  Fotí/nahrává video – možnost uložení  Přepínání mezi dvěma kamerami  Lze nahrát foto/video ze souboru  Základní úpravy fotek/videí Prezentace (podobné Power Pointu)

Časosběr Kinematika Kamera s detekcí pohybu Mikroskop Logger Nalezení dráhy Úloha s grafem

Malování s bohatou paletou nástrojů. Umožňuje kreslení a malování a následné uložení obrázku. Otevření obrázků a fotek ze souboru a jejich upravení. Nevýhodou je jazyk.

Umožňuje provádět experimenty. Integrovaná čidla (senzor zrychlení, mikrofon, 2 kamery). Možnost připojit teplotní sondu a lupu (případně další čidla a měřidla). Vzorové experimenty. Možnost vytvářet vlastní experimenty.

Prvouka, přírodověda – Měření – Experimenty Čtení – Měření hlasitosti čtení

Kamera (foto, video, panorama) Přehrávání médií Úprava fotografií Kalendář Skype, facebook Počasí Kde a jak získat další?

Vyhledávání a stahování aplikací podle různých kritérií (oblíbenost, zdarma/placené, kategorie, kolekce). Lze stáhnout i výukové aplikace.

Možnosti: Snímek Video Panorama

Matematika – geometrické tvary (1. – 2. ročník) Vyfocení geometrického tvaru ve třídě/škole Otevření v programu Malování (Media Camera, AktivInspire, ArtRage Studio) Obtáhnutí / vybarvení geometrického tvaru – Pro každý tvar předem dohodnuté barvy Kontrola

Český jazyk – vzory podstat. jmen (4. – 5. ročník) Pořízení fotografií – Ke každému vzoru jeden příklad Otevření v programu Malování (Media Camera, AktivInspire, ArtRage Studio, textový editor) Popis předmětu Název vyfoceného předmětu a určení vzoru

Prvouka/PŘ – Projekt „Jak se mění svět“ (2. – 5.) Pozorování změn u vybrané rostliny (možnost sledování také počasí) Práce ve skupinách Vedení záznamů, fotodokumentace, nákresy, prezentace výsledků

Matematika - geometrické tvary (1., 2.) Český jazyk - vyvozování písmen (1.), abeceda (2.), tvrdé a měkké souhlásky (2.), vyjmenovaná slova (3.), popis pracovního postupu (1. – 5.), popis osoby / zvířete / věci (1. – 5.), vzory podstatných jmen (4. – 5.), reklama (5.).

Prvouka, přírodověda, vlastivěda Ochrana přírody (1. – 5.) Roční období, proměny přírody (1. – 5.) Naše obec / město (3. – 5.) Třídění organismů (3. – 5.) Umělecké slohy (4. – 5.)

Aplikace pro chytré telefony a tablety na Dumy.cz BlueStacks – program, který umožňuje spouštění aplikací Android pod OS Windows lze stáhnout na nebo jiných webech (stahuj.cz, slunecnice.cz,...) Android vs. Windows  srovnání, problémy

POZOR! Omezená vnitřní paměť tabletu! Matematika - sCool Math + x (- :) v případě chyby příklad navíc, na konci vyhodnocení. Český jazyk - Pravopis (BlueStacks) – vyjmenovaná slova, s/z, ú/ů, ě/je, i/y koncovky. Prvouka, přírodověda - Interaktivní prvouka – Příroda (poznávání organismů), Čas (hodiny, roční období, části dne). Hudební výchova - Kids Musical Jigsaw Puzzles – puzzle hudebních nástrojů.

Prostor pro dotazy, hodnocení školení. Připomínky, návrhy na zlepšení. Změnil se Váš pohled na tablety ve výuce? Jakým směrem? Kterou oblast máte pocit, že vůbec nevyužijete? Co Vás naopak zaujalo? Co pro Vás bylo přínosem?

Děkuji za pozornost.