Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GEOMETRICKÉ TVARY PoZNÁVEJ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GEOMETRICKÉ TVARY PoZNÁVEJ."— Transkript prezentace:

1 GEOMETRICKÉ TVARY PoZNÁVEJ

2

3 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

4 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

5 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

6 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

7 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

8 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

9 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

10 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

11 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

12 Jaké tvary vidíš na obrázku ?

13 Použité odkazy Klipart z office.microsoft.com

14 Metodický pokyn Integrovaný blok: JÁ,TY,MY - VNÍMÁNÍ
Popis Na každém snímku se dětem objeví obrázek, děti mají za úkol rozpoznat geometrický tvar, který obrázek skrývá Očekávání a cíle Dítě rozvíjí znalost a rozpoznání geometrických tvarů u běžných předmětů Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na každém snímku se žákům objeví předmět z běžného života, žáci se snaží najít skrytý geometrický tvar Po rozpoznání máme možnost kontroly tím, že stiskneme červené tlačítko v pravém dolním rohu Poté přecházíme na další snímek Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Cílem práce je rozpoznání geometrických tvarů kolem nás Při prezentaci žáci odhalují skryté geometrické tvary Stejné tvary hledají i na svých kartičkách, které poté připevňují na magnetickou tabulku Je možné tyto tvary také na tabulku malovat Malovat tvar máme možnost i na dotykovém zařízení Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

18 Prvky polytechnické výchovy
VO – DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI PODOBLAST – ROZLIŠOVÁNÍ OBRAZNÝCH ZNAKŮ A SYMBOLŮ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

19 Prvky polytechnické výchovy
Rozpoznat geometrické tvary – čtverec, kruh, trojúhelník, obdélník Rozumět a používat základní pojmy označující velikost Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

20 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "GEOMETRICKÉ TVARY PoZNÁVEJ."

Podobné prezentace


Reklamy Google