Koordinovaná pomoc postiženým povodněmi Principy a postupy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZDROJE FINANCOVÁNÍ MAJETKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
E K O N O M I K A Soustava veřejných příjmů. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB ČÁST 1.. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO52 Název.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Měření výkonu ekonomiky 2. seminář – TNH 2
Obchod, trh Základy hospodaření.
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Pojem přeměna obchodní společnosti
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Zákon o sociálním podnikání
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Státní organizace.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Příjmy z kapitálového majetku
Výrobní faktory v organizaci
Jednoduché účetnictví
ČSOB Leasing : Tržní podíl celkem : 1 –
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Zákon o sociálním podnikání
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Charakteristika daňové evidence
Zdroje financování majetku - PASIVA
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Josef Bernard, Renata Mikešová
Život bez střeva , Praha.
Transkript prezentace:

Koordinovaná pomoc postiženým povodněmi Principy a postupy

Povodňová pomoc firmy: dobře a ve správnou chvíli Přímá sleva na kotle THERM obyvatelům postižených krajů Přímá sleva na kotle THERM právnickým osobám včetně místních samospráv a jimi zřizovaných organizací, zvláště školská a sociální zařízení Multiplikačni efekt zapojením místních montážních firem a živnostníků Dárcovký formát pomoci pro obce a kraje postižené povodní Povodňová pomoc firmy: dobře a ve správnou chvíli Přímá sleva na kotle THERM obyvatelům postižených krajů Přímá sleva na kotle THERM právnickým osobám včetně místních samospráv a jimi zřizovaných organizací, zvláště školská a sociální zařízení Multiplikačni efekt zapojením místních montážních firem a živnostníků Dárcovký formát pomoci pro obce a kraje postižené povodní Princip akce na podporu postihnutých oblastí Nejvyšší slevu bez zbytečné administrace poskytneme všem, tedy nejen postiženým: domácnostem, firmám, státním či vzdělávacím organizacím, úřadům. Každý koupený kotel THERM doplníme dobrovolným příspěvkem naší společnosti ve sjednané výši, např. 5% z ceny kotle se stane příjmem dotčené obci. Upřednostníme místní firmy a živnostníky pro dosažení multiplikačního důchodového efektu, tak udržíme peníze v místě. Princip akce na podporu postihnutých oblastí Nejvyšší slevu bez zbytečné administrace poskytneme všem, tedy nejen postiženým: domácnostem, firmám, státním či vzdělávacím organizacím, úřadům. Každý koupený kotel THERM doplníme dobrovolným příspěvkem naší společnosti ve sjednané výši, např. 5% z ceny kotle se stane příjmem dotčené obci. Upřednostníme místní firmy a živnostníky pro dosažení multiplikačního důchodového efektu, tak udržíme peníze v místě.

Zprostředkovaná pomoc přímo v regionech: Odklad splatnosti servisním a obchodním firmám, které opravují nebo servisují kotle THERM..Okamžité naskladnění náhradních dílů na regionálních skladech. Nákup dílů přímo z výroby za snížené ceny poskytnutý i servisním firmám, které fungují mimo současnou servisní síť. Dodávky vykrýváme bez ohledu na výši objednávky, nepoužité bereme zpět. Zprostředkovaná pomoc přímo v regionech: Odklad splatnosti servisním a obchodním firmám, které opravují nebo servisují kotle THERM..Okamžité naskladnění náhradních dílů na regionálních skladech. Nákup dílů přímo z výroby za snížené ceny poskytnutý i servisním firmám, které fungují mimo současnou servisní síť. Dodávky vykrýváme bez ohledu na výši objednávky, nepoužité bereme zpět. Přímá pomoc v regionech Přímou slevu na kotle ve výši 30% obdrží každá domácnost s bydlištěm nebo pobytem v krajích postihnutých povodní. Rozlišení nároku proběhne podle PSČ obce, nebude řešená míra konkrétního zasažení živlem ani způsob užívání objektu: Slevu obdrží každý s bydlištěm nebo pobytem v zasažené oblasti, tedy kraji. Slevu lze uplatnit i pro objekty sloužící k individuální rekreaci. Slevu lze čerpat do konce roku Přímá pomoc v regionech Přímou slevu na kotle ve výši 30% obdrží každá domácnost s bydlištěm nebo pobytem v krajích postihnutých povodní. Rozlišení nároku proběhne podle PSČ obce, nebude řešená míra konkrétního zasažení živlem ani způsob užívání objektu: Slevu obdrží každý s bydlištěm nebo pobytem v zasažené oblasti, tedy kraji. Slevu lze uplatnit i pro objekty sloužící k individuální rekreaci. Slevu lze čerpat do konce roku 2013.

Domácnosti: splátky v postižených krajích: Zhoršený přístup k hotovosti řeší nákup topné techniky na splátky. Agresivní sleva zůstane zachovaná, dále popisovaný příjmový efekt pro obce/kraj zůstane zachovaný. Standartní splátky: přes místní firmu se vytvoří technické řešení, po podpisu souhlasu se zpracováním osobních údajů a následném prověření pracovník THERMONA uzavře smlouvu o splátkách. Faktickou montáž provede místní montážní firma pro udržení peněz v regionu. Domácnosti: splátky v postižených krajích: Zhoršený přístup k hotovosti řeší nákup topné techniky na splátky. Agresivní sleva zůstane zachovaná, dále popisovaný příjmový efekt pro obce/kraj zůstane zachovaný. Standartní splátky: přes místní firmu se vytvoří technické řešení, po podpisu souhlasu se zpracováním osobních údajů a následném prověření pracovník THERMONA uzavře smlouvu o splátkách. Faktickou montáž provede místní montážní firma pro udržení peněz v regionu. Slevy pro právnické osoby Přímou slevu na kotle ve výši 30% obdrží každý objednatel, tedy včetně firem, školských a sociálních zařízeních zřizovaných obcemi, kraji nebo státem. Rozlišení nároku opět proběhne podle PSČ obce, nebude řešená míra konkrétního zasažení živlem ani způsob užívání objektu: Slevu obdrží firmy s místem podnikání nebo sídlem v zasaženém kraji. Slevu obdrží i ostatní právnické osoby zřizované obcemi, krajem nebo státem. Slevu lze čerpat do konce roku Vzhledem k vyšším finančním objemům prací např. na poškozené kotelně ve škole nebo jiné „státní, krajské, obecní“ organizaci je pro místní firmy zakázky získat a zachovat si vlastní likviditu, proto může THERMONA spol. s r.o. takové zakázky zastřešovat a realizovat prostřednictvím místních firem. Slevy pro právnické osoby Přímou slevu na kotle ve výši 30% obdrží každý objednatel, tedy včetně firem, školských a sociálních zařízeních zřizovaných obcemi, kraji nebo státem. Rozlišení nároku opět proběhne podle PSČ obce, nebude řešená míra konkrétního zasažení živlem ani způsob užívání objektu: Slevu obdrží firmy s místem podnikání nebo sídlem v zasaženém kraji. Slevu obdrží i ostatní právnické osoby zřizované obcemi, krajem nebo státem. Slevu lze čerpat do konce roku Vzhledem k vyšším finančním objemům prací např. na poškozené kotelně ve škole nebo jiné „státní, krajské, obecní“ organizaci je pro místní firmy zakázky získat a zachovat si vlastní likviditu, proto může THERMONA spol. s r.o. takové zakázky zastřešovat a realizovat prostřednictvím místních firem.

Objednávka služeb regionálních agentur zřizovaných kraji na konzultační, publikační a expertní činnost bude transparentní a slouží potřebám podnikání THERMONA spol. s r. o. Právní, ekonomické a daňové oddělení připravuje koncept smluv pokrývající zvažovaný rozsah spolupráce. Ten by měl být následně projednaný s představiteli krajů a podle jejich stanovisek upraveny pro konkrétní regionální působiště. Příspěvek 5% z ceny kotlů THERM nainstalovaných v obci postihnuté povodní znamená příspěvek minimálně 1000 Kč z každé instalace, zpravidla však 2500 Kč. Podle SMS registrace máme virtuální kontrolu nad počty a realizacemi v regionech. Další nákupy kotlů v obcích nepostižených povodněmi, ale ležícími na území krajů oslovených touto nabídkou, budou znamenat solidární příspěvek na obnovu. Objednávka služeb regionálních agentur zřizovaných kraji na konzultační, publikační a expertní činnost bude transparentní a slouží potřebám podnikání THERMONA spol. s r. o. Právní, ekonomické a daňové oddělení připravuje koncept smluv pokrývající zvažovaný rozsah spolupráce. Ten by měl být následně projednaný s představiteli krajů a podle jejich stanovisek upraveny pro konkrétní regionální působiště. Příspěvek 5% z ceny kotlů THERM nainstalovaných v obci postihnuté povodní znamená příspěvek minimálně 1000 Kč z každé instalace, zpravidla však 2500 Kč. Podle SMS registrace máme virtuální kontrolu nad počty a realizacemi v regionech. Další nákupy kotlů v obcích nepostižených povodněmi, ale ležícími na území krajů oslovených touto nabídkou, budou znamenat solidární příspěvek na obnovu.

Příjem obcí a krajů Kapitálové příjmy obcí vznikají z prodeje dlouhodobého majetku ve vlastnictví obcí, nejčastěji tak z prodeje pozemků a ostatních nemovitostí. Mezi ostatní kapitálové příjmy patří též přijaté dary na pořízení dlouhodobého majetku a přijaté příspěvky na pořízení dlouhodobého majetku. Z hlediska daňové zátěže se však tato forma dá použít jen omezeně, protože je vázaná na finální hospodářské výsledky za účetní rok. To by vedlo ke zpoždění pomoci se všemi důsledky pro postižené povodněmi. Formátem by tak byl smluvní závazek vyplatit obci např. 5% z ceny kotlů THERM nainstalovaných v obci postihnuté povodní. Podle SMS registrace by THERMONA spol. s r.o. vedla evidenci kotlů nainstalovaných na území obce a sumu by čtvrtletně legislativně a daňově uznatelným způsobem poukázala obci či kraji. Navrhovaným formátem je využít regionální rozvojové agentury jako kraji zřizované a kontrolované instituce. Na příklad RERA a.s. má podle OR jako předmět činnosti výrobu, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona Příjem obcí a krajů Kapitálové příjmy obcí vznikají z prodeje dlouhodobého majetku ve vlastnictví obcí, nejčastěji tak z prodeje pozemků a ostatních nemovitostí. Mezi ostatní kapitálové příjmy patří též přijaté dary na pořízení dlouhodobého majetku a přijaté příspěvky na pořízení dlouhodobého majetku. Z hlediska daňové zátěže se však tato forma dá použít jen omezeně, protože je vázaná na finální hospodářské výsledky za účetní rok. To by vedlo ke zpoždění pomoci se všemi důsledky pro postižené povodněmi. Formátem by tak byl smluvní závazek vyplatit obci např. 5% z ceny kotlů THERM nainstalovaných v obci postihnuté povodní. Podle SMS registrace by THERMONA spol. s r.o. vedla evidenci kotlů nainstalovaných na území obce a sumu by čtvrtletně legislativně a daňově uznatelným způsobem poukázala obci či kraji. Navrhovaným formátem je využít regionální rozvojové agentury jako kraji zřizované a kontrolované instituce. Na příklad RERA a.s. má podle OR jako předmět činnosti výrobu, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona Regionální rozvojová agentura jižních Čech RERA a.s. Boženy Němcové 49/ České Budějovice tel.:

7 Solidární pomoc postiženým povodněmi a krajům Pomoc organizacím krajů a obcí Sleva 30% z ceny kotlů! Financování oprav respektující termíny splatností. Práce pro regionální firmy. Podpora domácnostem Sleva 30% z ceny kotlů! Splátkový prodej podle individuální situace postiženého. Slevy na náhradní díly pro opravy poškozených kotlů. Bez zbytečné administrativy, každým nákupem solidárně přispějí na postižené oblasti. Tok peněz pro kraje v roce 2013 Thermona reportuje partnerským krajským organizacím. Čtvrtletní vyplácení peněz podle sjednaného protiplnění. Příjem pro postižené kraje: Kč!!! Solidární princip pomoci Nákup kotle THERM v kraji znamená 5% z jeho ceníkové ceny na pomoc postiženým. Realistických 500 kotlů v kraji přinese do kraje Kč poskytnutých naší firmou!!!

8 Zajistit u montážních a servisních firme informovanost o slevách pro koncové zákazníky nejen z postižených oblastí. Informovat obecní úřady v regionech o možnostech pomoci s opravami. Na krajské úrovni uzavře smlouvy o podpoře likvidace následků povodní s příslušnými krajem zřizovanými agenturami. 1 Všichni kupující v kraji dostanou povodňovou slevu, neplatí ani korunu navíc povodňovou přirážkou nebo jiným cenovým znevýhodněním. THERMONA spol. s r. o. přispěje na likvidaci povodňových škod prostřednictvím krajských rozvojových agentur nebo jiným formátem vzájemně odsouhlaseným s kraji. 2 Vlivem poklesu nové výstavby v ČR se zisk vytvářený na území státu snižuje, případné oživení spuštěné v poničených regionech cítíme jako závazek, takže očekávaný objem Kč povodňové pomoci chceme poskytnout krajům a zprostředkovaně obcím na obnovu a likvidaci povodňových škod. 3 Pomoc postiženým povodněmi

9 THERMONA spol. s r.o.: Umíme a chceme pomoci. Představitelé místních samospráv a krajů: Vy víte jak a komu! Povodňová pomoc

10 Bc. Martin Cigánek Bc. Jan Tymich Vedoucí projektu