24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Advertisements

Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
FINANČNÍ GRAMOTNOST CENA. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Konec ochrany zemědělské půdy před zástavbou? Legislativní ochrana půdy před záborem 24. května 2016.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
FINANČNÍ GRAMOTNOST POPIS FUNKCÍ CENTRÁLNÍ BANKY.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Zamyšlení nad současnou zemědělskou produkcí a potřebou Václav Vaněk,
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
Odkud se berou peníze v rozpočtu
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
NEZAMĚSTNANOST Úřad práce.
Josef Středula, předseda ČMKOS
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Státní organizace.
Kód vzdělávacího materiálu:
Evropské fondy: Řízení rizik podvodů
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Výrobní faktory v organizaci
Téma 11: Finanční plánování
Zákon o sociálním podnikání
VY_62_INOVACE_ – Monetární politika Autor Ing. Hana Sůvová
Pracovní skupina ŘKV Finance
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Pozemkové úpravy.
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
. Seminář ČESTR Chov SKotu 2017.
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Práva a povinnosti členů rodiny
ministr práce a sociálních věcí
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Bohumil Belada.
Průmysl možnosti podpory
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Využití potenciálu českého zemědělství po roce 2020
(Otevřená) data kolem nás
Transkript prezentace:

24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských fondů. Využije plně svých možností k podpoře života mladých lidí na venkově a použije finanční nástroje k urychlení generační výměny v zemědělství“. Programové prohlášení vlády Mirek TOPOLÁNEKpředseda vlády ČR Petr GANDALOVIČministr zemědělství

„K inflačním tlakům přispěl nárůst cen potravin a energií, je proto třeba vyhnout se politikám narušujícím trh a zabránit možnosti omezení nabídky.“ Závěry předsednictví ER, březen 2008

Čtyři pilíře reformy zemědělské politiky: 1.Zvýšení kvality života na venkově, péče o krajinu a kvalitní potraviny 2.Podpora konkurenceschopnosti a omezení byrokracie v podnikání 3.Narovnání vlastnických vztahů k půdě a zemědělskému majetku 4.Liberální, ale spravedlivé pojetí zemědělské politiky EU

Dobrá zpráva…. …… růst cen potravin se zastavil. „Samozřejmě mě těší, že potraviny se už nezdražují. Ale musím k tomu dodat, že jejich ceny, ať už jdou vzhůru, či dolů, určuje trh, nikoli vláda.“ Mirek Topolánek

REFORMA ČESKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ZNAMENÁ NÁVRAT K TRADIČNÍM HODNOTÁM V KONTEXTU NOVÝCH VÝZEV

6 Zvýšení kvality života na venkově, péče o krajinu a kvalitní potraviny

7 NÁŠ CÍL:  vytvářet přívětivý venkov s malebnou krajinou  dobudovat infrastrukturu obcí  obnovit krajinotvorné prvky a vodní režim v krajině  výrazně snížit škody způsobované vodní a větrnou erozí zemědělské půdy  podporovat produkci typických, kvalitních a bezpečných českých a moravských potravin a biopotravin

8 Podpora konkurenceschopnosti a omezení byrokracie v podnikání

9 NÁŠ CÍL:  zabezpečit podmínky pro podnikání srovnatelné s ostatními zeměmi EU  snížit administrativní a byrokratickou zátěž zemědělských podnikatelů  usnadnit nové generaci zemědělců vstup do podnikatelského prostoru a podporovat podnikání na bázi rodinných farem  rozumně podporovat výrobu energií z obnovitelných zdrojů

10 Narovnání vlastnických vztahů k půdě a zemědělskému majetku

11 NÁŠ CÍL:  spravedlivé dokončení majetkové transformace našeho zemědělství  urychlené dokončení prodeje státní půdy  narovnání vztahů vlastníků a uživatelů pozemků  zpřístupněním zcelených pozemků umožnit vlastníkům plnohodnotné užívání a volné nakládání se svým majetkem

12 Liberální, ale spravedlivé pojetí zemědělské politiky EU

13 NÁŠ CÍL:  zajistit rovné podmínky mezi starými a novými členskými státy EU  zrušit velké množství regulací a zjednodušit pravidla pro zemědělské podnikání  podpořit postupné snižování podílu zemědělské politiky na výdajové straně evropského rozpočtu  pomáhat našim zemědělcům a potravinářům ve vyčerpání odpovídajícího podílu podpor ze strukturálních fondů  omezit netržní zásahy do tržního prostředí

14 Příklady realizací – farma Milana Šebelky před a po rekonstrukci

15 Příklady realizací – Záchytná protierozní nádrž nad obcí, k. ú. Lichnov, PÚ Bruntál

16 Místo pro nápravu k. ú. Stavěšice, okres Hodonín

17 VENKOV, NEJLEPŠÍ MÍSTO PRO ŽIVOT I PODNIKÁNÍ.