Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ"— Transkript prezentace:

1 Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ
Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník, U Jatek, Jeseník

2 LOGO KABINETU

3 O ŠKOLE Střední škola gastronomie a farmářství v Jeseníku má dlouholetou tradici. Pokud jde o zemědělské obory sahá až k roku 1869 (více na webových stránkách školy v přípravě kvalifikovaných odborníků v potravinářství A gastronomii sahají do roku Dobudováním areálu v roce 1990 byly využity všechny podmínky pro kvalitní výuku a SŠ patří k nejmodernějším a nejlépe vybaveným školským zařízením rezortu. Odborný výcvik žáků je zajištěn jak v provozovnách a podnicích na Jesenicku a Šumpersku, tak i přímo v areálu učiliště.

4 O ŠKOLE

5 ZAMĚŘENÍ KMK Krajský metodický kabinet zemědělství a chovatelství je zaměřen na zlepšení výuky zemědělských oborů v Olomouckém kraji. I na zlepšení spolupráce škol se zemědělským zaměřením v rámci kraje. Jedním z hlavních cílů je s zatraktivnění zemědělství a života na venkově pro mladou generaci. Mezi další cíle patří zlepšení kvality výuky. Vychovaní kvalifikovaných absolventů, kteří mohou díky tomu najít lepší uplatnění na trhu práce a následné zlepšení života na venkově.

6 AKTUALITY Dne dvacátého prvního září proběhne na odloučeném pracovišti Horní Heřmanice odborný seminář na aktuální téma. Kde se představí přední odborníci s Mendelovy univerzity v Brně. Tento seminář bude pojednávat o klimatických změnách, které v současné době probíhají, a jejich pozitivních i negativních dopadech na krajinu. Přednášející a témata: RNDr. Jaroslav Rožnovský, CSc.: Změny podnebí v ČR a jejich dopady doc. Dr. Ing. Alena Salašová: Možnosti adaptace sídel a krajiny na klimatickou změnu doc. Dr. Ing. Petr Salaš: Reakce dřevin na stresové faktory ve školce i na stanovišti Na naší škole proběhl dne 23. května Den řemesel. Jedná se o již tradiční akci, které se zúčastnila mimo partnerských škol i většina základních škol Jesenicka. Žáci si zde mohli prohlédnout již hotové řemeslné výrobky, promluvit si se studenty a vyzkoušet si některé dovednosti potřebné pro práci v daném oboru.

7

8 CÍLE A ÚKOLY Hlavním cílem je zatraktivnění a přiblížení zemědělství a chovatelství mladé generaci tak, abychom z nich vychovali dobré odborníky, kteří budou přínosem pro rozvoj venkova a zkvalitnění života ve venkovských oblastech. Vzdělávání a výstup absolventů s odpovídajícími odbornými znalosti a zlepšení jejich uplatnění na trhu práce. Seznámení odborných pedagogů s novými trendy v zemědělství a chovatelství. Rozšiřování jejich znalostí a zvyšování jejich odborné způsobilosti.

9 Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ
Ing. Blahoslav Červík, krajský metodik - vedoucí KMK Kontakt:


Stáhnout ppt "Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google