Činnost Investiční kapitálové společnosti Komerční banky v Pelhřimově.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Advertisements

Družstvo, státní podnik, konsorcium. Obsah výkladu 1.Družstvo 2.Státní podnik 3.Otázky a úkoly.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Vznik a funkce bank. Co to vlastně banka je? Instituce, poskytující finanční služby Základní činnost – shromažďování volných peněžních prostředků Umožňuje.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Finanční gramotnost: Zajištění na stáří, renta. 09 Zajištění na stáří DŮCHODY V ČESKU … „Co mají společnýho pařížský a ostravský důchodce? Oba si můžou.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
CP kapitálového trhu - na dobu delší než 1 rok Podoba CP - listinný CP - zaknihovaný CP Nominální hodnota = hodnota vytištěná na CP Tržní hodnota =
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_05 Název materiáluAkcie AutorMgr.
Základní charakteristika společnosti - Společnost, za jejíž dluhy ručí společníci společně a nerozdílně do výše, v níž nesplnili vkladové povinnosti podle.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.09 RočníkDruhý.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_07 Název materiáluPodílové.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV: VY_62_INOVACE_01B_19_Instituce finančního trhu _ostatní.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
FINANČNÍ GRAMOTNOST POPIS FUNKCÍ CENTRÁLNÍ BANKY.
Bankovnictví Téma 5: Investiční bankovnictví 1.Finanční trhy 2.Investiční produkty (instrumenty) 3.Banky na kapitálových trzích 4.Služby investičního bankovnictví.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T.G. MASARYKA 4 Ekonomika podniku.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Banky, vklady, úvěry, půjčky z hlediska občana 2 – Půjčky apod.
Postup při zřizování obchodní společnosti
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
TNH 2 – 1. seminář Finanční trh a peníze
Pojem přeměna obchodní společnosti
EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Digitální učební materiál
Místní rozpočtové jednotky
Měnová soustava, měnová politika
Správa sociálního zabezpečení
Digitální učební materiál
Malé a střední podnikání
Úvod do tržní hodnoty a hromadného oceňování
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Příjmy z kapitálového majetku
Jednoduché účetnictví
Úvod do podnikových financí
Občanské soudní řízení I.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Základní informace o poskytovateli
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Daň z příjmů právnických osob
Druhy podniků v ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
2. ČNB a její role v platebním styku.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Zdroje financování majetku - PASIVA
Finanční trh a peníze TNH 2 (S-5)
Správa sociálního zabezpečení
Název projektu: Moderní škola
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Finance TNH 2 (S-5) Pavel Seknička.
Penzijní spoření jako forma motivace zaměstnanců
Veřejný dohled nad auditem
Teritoriální setkání - Finsko
1.
ŘÍZENÁ PORTFOLIA– PRO KLIENTY ČR CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Teritoriální setkání Ukrajina
Role ČEB při realizaci exportní strategie
Občanské soudní řízení I.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Občanské soudní řízení I.
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Transkript prezentace:

Činnost Investiční kapitálové společnosti Komerční banky v Pelhřimově

Možnosti investování 1. Termínované účty 2. Spořící účty 3. Státem podporované produkty Penzijní fondy Stavební spoření 4. Kolektivní investování 5. Obchodování s cennými papíry

Kolektivní investování Právní úprava kolektivního investování Zákon o kolektivním investování – č. 189/2004 Sb.  upravuje kolektivní investování, zapracovává příslušné předpisy EU, vymezuje druhy fondů, činnost investiční společnosti Zákon o podnikání na kapitálovém trhu – č. 256/2004 Sb.  vymezuje investiční nástroje, popisuje investiční služby, popisuje obchodníka s cennými papíry a jeho činnosti

Činnost fondů Fondy  na českém trhu působí několik tisíc otevřených podílových fondů  umožňují i malým investorům získat podíl na investicích  prodejem podílových listů vzniká kapitál, který investiční společnost shromažďuje, aby jej mohla investovat  každý fond se řídí svým statutem, který přesně určuje do čeho smí fond investovat  o tom, kam budou směřovány investice rozhodují manažeři fondů, kteří mají profesionální předpoklady a současně dostatek informací a nástrojů, jak okamžitě reagovat na dění na kapitálových trzích

Profil společnosti IKS KB  IKS KB a. s. založila KB a. s. 1. května 1994 jako svou stoprocentní dceřinnou společnost, která se stala právním nástupcem Investiční kapitálové společnosti KB, spol. s r.o. založené v roce  Od 31. prosince 2009 se IKS stala součástí mezinárodně působící skupiny v oblasti správy aktiv Amundi Group (Amundi).  IKS patří mezi zakládající členy Asociace pro kapitálový trh ČR (dříve Unie investičních společností ČR), která sdružuje nejvýznamnější investiční společnosti působící na území ČR.  K IKS obhospodařovala 26 otevřených podílových fondů, 1 uzavřený investiční fond a dále portfolio Penzijního fondu Komerční banky a Komerční pojišťovny.  Počet klientů IKS dosahuje více jak Patří mezi ně jak fyzické osoby, právnické osoby, tak i municipality.

IKS podílové fondy Podílové fondy Investiční kapitálové společnosti KB a.s. vytvářejí nabídku 5 otevřených podílových fondů:  IKS Peněžní trh PLUS  IKS Dluhopisový PLUS  IKS Balancovaný – konzervativní  IKS Balancovaný – dynamický  IKS Akciový PLUS Fondy IKS nabízejí investorům možnost zhodnotit své prostředky na kapitálových trzích ve střední a východní Evropě. Svým zaměřením jsou spíše vhodné pro zkušenější investory.

Další fondy KB KB Podílové fondy V nabídce jsou rovněž podílové fondy KB, které jsou otevřené, s růstovým charakterem, tj. výnos z investic je plně reinvestován.  KB Peněžní trh  KB Dluhopisový  KB Akciový  KB Realitních společností KB Profilové fondy  KB Konzervativní profil  KB Vyvážený profil  KB Růstový profil  KB Dynamický profil

Další fondy KB Garantované - zajištěné fondy Akcent, Ametyst,MAX  Cílí na konzervativní investory, kteří chtějí zhodnotit své prostředky v dlouhodobém časovém horizontu  Zajištěné fondy umožňují investorům podílet se na růstu podkladových aktiv, obvykle koše akcií nebo akciových/komoditních indexů Fondy Amundi  Amundi fondy se opakovaně objevují na předních pozicích v žebříčcích mezinárodně uznávaných ratingových společností (LIPPER a Morningstar)  Tyto fondy patří v mnoha ohledech mezi špičku na trhu investičních příležitostí

Uzavření smlouvy s IKS KB a. s. Uzavření smlouvy  Na kterékoliv pobočce KB, a. s.  Osobní návštěva, výběr fondu  Vyplnění dotazníku  Uzavření smlouvy  Jednorázové investování min Kč 5 000,--, pravidelné investování min Kč 500,--  Po uzavření smlouvy a převodu prostředků – obdržení podílových listů v dematerializované (zaknihované) podobě  Pravidelný výpis o vlastnictví podílových listů  Možnost kdykoliv požádat o zpětný odkup podílových listů, vyřízení žádosti do patnácti pracovních dnů, obvykle zhruba do týdne  V př. FO nepodléhá výnos zdanění při držení podílových listů déle než 6 měsíců – viz Zákon o dani z příjmu  Poplatky - vstupní a výstupní, poplatek za obhospodařování. Výstupní poplatky jsou zpravidla nulové.