Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovany_zachranny_s ystem Číslo a název klíčové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U Náročné životní situace Mgr. Marie Mikulcová.
Advertisements

ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_01_VEŘEJNÝ.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci je na základě tísňové výzvy, není-li.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dětské dopravní hřiště Hřiště bylo vybudováno Statutárním městem Teplice v roce 2007 Hřiště bylo vybudováno Statutárním městem Teplice v roce 2007 Náklady.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Horská služba ČR NONSTOP SOS
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_03_Klouby Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Příjezd k místu dopravní nehody a ustavení vozidel STČ 08/IZS.
Spolupráce Policie ČR s Orgánem sociálně právní ochrany dítěte při řešení problematiky domácího násilí Krajské ředitelství Policie ČR Jihomoravského.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Způsoby připojení k internetu
Vnější služba – výsledky v oblasti trestního řízení
Úraz není náhoda - úrazy dětí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Bezpečí – pro někoho pocit, pro nás realita
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Autor: Mgr. Radana Marelová
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_04_20_první pomoc.
První pomoc Bc. Kateřina Cuperová
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_11 Elektrická práce Šablona číslo: IX
Základní informace o poskytovateli
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Autor: Mgr. Radana Marelová
PŘÍRODOVĚDA 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
Název projektu: Moderní škola
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
OHEŇ – DOBRÝ SLUHA, ZLÝ PÁN
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Řezání vnějších závitů
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM
Terénní krizová služba
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovany_zachranny_s ystem Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Co to jsou zásahové jednotky V životě člověka dochází k různým událostem. Některé události jsou příjemné a veselé, ale stávají se i takové věci, při kterých člověk sám nic nezmůže a potřebuje pomoc. Někdy dojde k tak závažné situaci, že je potřeba odborná a rozsáhlá pomoc. Například požár domu, záplavy, dopravní nehoda, ztracené dítě, těžký úraz apod. Proto si lidé vytvořili speciální zásahové jednotky, které jsou velmi dobře vycvičeny a připraveny lidem pomáhat.

Které zásahové jednotky máme Hasičské záchranné sbory Zdravotnické záchranné sbory Policii České republiky

Úkoly jednotlivých zásahových složek Hasiči – Záchranná služba – Policie ČR Každá tato zásahová jednotka má přesně stanoveno, co bude při zásahu dělat. Všichni, kteří pracují u některé zásahové jednotky jsou nesmírně obětaví,ukáznění a zodpovědní lidé. Často se stává, že pracují ve velmi nebezpečném prostředí a nasazují i vlastní životy, aby zachránili jiného člověka nebo jeho majetek. Bohužel, jsou i lidé, kteří si neváží práce záchranářů a policie.

Hasičský záchranný sbor Hasiči jsou vybaveni speciální technikou a mají vycvičené odborníky pro práci při požárech, při dopravních nehodách, ve výškách, v podzemí, ve vodě, v zamořeném prostředí apod.

Zdravotnický záchranný sbor Poskytuje odbornou zdravotnickou pomoc. Na místo zásahu přijíždějí lékaři, školení záchranáři a zdravotní sestry. Mají malá a velká záchranářská auta nebo záchranářský vrtulník. Tyto dopravní prostředky mají vybaveny nejmodernějšími přístroji, které používají pro záchranu člověka.

Policie České republiky Pomáhat a chránit Je ozbrojený bezpečnostní sbor České republiky. Státní policie působí na celém území republiky. Policie plní zejména tyto úkoly: chrání bezpečnost osob a majetku zajišťuje veřejný pořádek, a byl-li porušen, činí opatření k jeho obnovení vede boj proti terorismu odhaluje trestné činy dohlíží na bezpečnost a plynulost silničního provozu a spolupůsobí při jeho řízení vyhlašuje celostátní pátrání Atd.

Integrovaný záchranný systém Zajišťuje spolupráci mezi všemi záchrannými, pohotovostními a odbornými složkami – to znamená mezi HASIČI, ZÁCHRANNÝM SBOREM a POLICIÍ ale i mezi jednotlivci, kteří mohou při mimořádných událostech pomoci.

Schéma jednotlivých složek integrovaného záchranného systému

Telefonní čísla Hasičský záchranný sbor 150 Zdravotnická záchranná služba 155 Policie ČR 158 Integrovaný záchranný systém 112

Telefonní čísla Hasičský záchranný sbor Voláme při požáru, dopravní nehodě, povodni. 150 Zdravotnická záchranná služba Voláme při zranění osoby,bezvědomí,náhlému vážnému onemocnění 155 Policie ČR Voláme při napadení,narušování pořádku,vážné dopravní nehodě 158 Integrovaný záchranný systém Číslo platí pro ČR i evropské státy.Nejčastěji ho používáme při volání v zahraničí. 112

Hledej správnou odpověď Kamarád se naboural na kole,krev mu neteče,ale nemluví,nehýbe se,jen tiše dýchá. Zavolám: Hráli jsme si s kamarády v lese na schovávanou a jeden kamarád se ztratil,nenašli jsme ho a už je večer. Zavolám: Malé děti si hrály u stohu slámy a stoh zapálily. Zavolám: Přišel jsem ze školy domů a dveře do bytu jsou otevřené, všechno je rozházené a rodiče nejsou doma. Zavolám: Jsem s rodiči na dovolené v Německu a já jsem se vážně pořezal o střep,rodiče jsou na nákupu. Zavolám: nebudu volat

Zajímavosti z tisku: České záchranné složky nám může svět závidět Ničivá povodeň pomalu ustupuje a klesající hladiny řek postupně odhalují dílo zkázy. Pro mě však letošní rozvodněné řeky v České republice odhalily ještě jednu skutečnost – úžasné nasazení, odhodlání a koordinaci všech složek záchranného systému od profesionálů po dobrovolníky, od hasičů přes zdravotníky až po policisty. Bylo a je mi ctí s nimi spolupracovat a chtěl bych jim touto cestou vyjádřit své poděkování a obdiv. Celý svět nám může naše záchranáře závidět. Do zvládání rozvodněných řek se s obdobným nasazením zapojili i další organizace a jednotlivci – lidé z místních samospráv, energetici, vodohospodáři a především sami občané. Bez všech těchto lidí by letošní povodně napáchaly daleko větší škody na zdraví a majetku. Omlouvám se, pokud jsem zapomněl někoho jmenovitě uvést, ale všem, kteří se zapojili a zapojí, děkuji. Dokázali jsme se semknout při povodních a doufám, že nám semknutost vydrží i při obnově Ústeckého kraje. Oldřich Bubeníček hejtman Ústeckého kraje

Zajímavosti z tisku: Hasiči například v loňském roce(2O12) přijali na tísňovou linku (112 a 150) více jak čtyři milióny volání a zasahovali u)) více jak 100 tisíců událostí, při kterých během celého roku zachránili lidských životů! To je 33 lidských životů denně!

Zdroje: FOTO: ZZS Středočeského krajeZZS Středočeského kraje FOTO: ZZS Jihomoravského krajeZZS Jihomoravského kraje FOTO: ZZS Moravskoslezského kraje Vyhledavač Google – obrázkyhttp:// Pracovní sešit Člověk a jeho svět 3 pedagogické nakladatelství Prodos spol. s.r.o. ISBN Člověk a jeho svět 3, Danihelková, Malý, Prodos 2007, ISBN Člověk a jeho svět 3 – pracovní sešit, Danihelková, Malý, Prodos 2007, ISBN