Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Lidské zdroje v Jihomoravském kraji
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
Aktuální informace z odboru regionálního rozvoje Porada ředitele Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno,
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Lenka Herčíková,
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů

| Neinvestiční projekty zaměřené na rozvoj lidských zdrojů v JMK | Investiční projekty zaměřené na RLZ v JMK 01 | Obsah

01 | 03Turistický ruch Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Vznik: říjen 2009 Cílová skupina: státní příslušníci třetích zemí Cíl: usnadnit proces integrace cizinců v JMK Rozpočet: 6,2 mil. Kč (75 % EIF, 25 % JMK) Aktivity: -sociální, právní, jazykové a kulturní poradenství -služby zaměřené na zlepšení sociálního, právního, jazykového a kulturního postavení -kulturní a osvětová činnost zaměřená na většinovou populaci Partneři projektu: Statutární město Brno, Diecézní charita Brno, Sdružení občanů zabývajících se emigranty, Organizace pro pomoc uprchlíkům, ZŠ a MŠ Brno, Staňkova. Od r – Brnopolis o. s. a Středisko volného času Rosice. 12| Neinvestiční projekty

01 | 03Turistický ruch Posilování institucionální kapacity a efektivnosti KrÚ JMK a jeho příspěvkových organizací (3v1) Cíl projektu: Zefektivnit organizaci a provádění činností na KrÚ a příspěvkových organizacích zřizovaných Jihomoravským krajem Cílové skupiny: Zaměstnanci zařazení do KrÚ Příspěvkové organizace (PO) zřizované Jihomoravským krajem Klíčové aktivity: 1.Zavádění strategického a procesního řízení 2.Zefektivnění moderních metod řízení (CAF) na KrÚ a PO 3.Zavádění projektového řízení na KrÚ a PO Rozpočet: 14 mil. Kč (85 % ESF, 15 % JMK) Realizace projektu od do |

01 | 03Turistický ruch Zajištění vybraných sociálních služeb na území JMK Cíl projektu: zajištění dostupnosti vybraných služeb sociální prevence na území JMK, zabránění sociálnímu vyloučení vybraných cílových skupin v JMK, integrace sociálně vyloučených osob a podpora jejich zapojení na trh práce, zapojení cílových skupin mezi ekonomicky aktivní obyvatelstvo. Zajištění poskytování sociální služby: 1.Azylové domy 2.Domy na půl cesty 3.Intervenční centrum 4.Nízkoprahová denní centra 5.Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež 6.Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi 7.Sociálně terapeutické dílny 8.Terénní programy 9.Sociální rehabilitace Realizace projektu od do Rozpočet: 585,2 mil. Kč Jihomoravský kraj jako jediný stihl podat žádost a od realizuje navazující projekt – rozpočet 14|

01 | 03Turistický ruch Vzdělávání v eGON Centru Jihomoravského kraje Období realizace: – Cílová skupina: Zaměstnanci Krajského úřadu Jihomoravského kraje a jeho příspěvkových organizací Cíl: vzdělávání zaměstnanců Krajského úřadu Jihomoravského kraje a jeho příspěvkových organizací v používání eGovernmentu Aktivity: Informační systém datových schránek Vidimace a legalizace Czech POINT – Služby ISDS II. Zaručený elektronický podpis Word pro začátečníky Excel pro začátečníky Rozpočet: 2,7 mil. Kč 15|

01 | 03Turistický ruch Podpora celoživotního vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji Období realizace: – Cílová skupina: vedoucí pracovníci, sociální pracovníci a pracovníci v sociálních službách Cíl: zvýšení kvality a konkurenceschopnosti sociálních služeb v Jihomoravském kraji prostřednictvím systematického a odborného vzdělávání pracovníků působících v organizacích poskytujících sociální služby Aktivity: –odborné vzdělávání vedoucích pracovníků působících v organizacích poskytujících sociální služby –odborné vzdělávání zaměřené na zvyšování znalostí a praktických dovedností sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách –odborné vzdělávání v gerontologických službách Rozpočet: 9,6 mil. Kč (85 % ESF, 15 % rozpočet ČR) 16|

01 | 03Turistický ruch SoMoPro - program na podporu příchodu špičkových vědců na VaV pracoviště v Jihomoravském kraji SoMoPro je regionální grantový program, jehož cílem je přilákat zahraniční vědce a reintegrovat české vědce do Jihomoravského kraje. SoMoPro je v období kofinancováno z Akcí Marie Curie 7. Rámcového programu a rozpočtu Jihomoravského kraje. SoMoPro je vytvořeno jako obdoba incoming grantů a reintegračních grantů v Akcích Marie Curie (IIF, IEF, IRG). Stipendia pro zahraniční studenty vysokých škol Program je určen na podporu zahraničním studentům ze zemí mimo EU, kteří chtějí studovat na jedné z vysokých škol v českých studijních programech v Jihomoravském kraji v ČR. Cílem programu je podpořit studentskou mobilitu a nabídnout studentům ze třetích zemí možnost studia v JMK. Administrátorem obou programů je Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu (JCMM)

01 | 03Turistický ruch CEITEC – Středoevropský technologický institut Vize projektu: „Vytvoříme centrum excelentní vědy, jehož výsledky budou přispívat ke zlepšování kvality života a zdraví člověka.” Hlavním přínosem realizace projektu CEITECu je unikátní kombinace živých a neživých věd. Jádro projektu tvoří sedm výzkumných programů sdružujících výzkumné skupiny se specializací na konkrétní, progresivní vědecké obory a disciplíny. Násobné synergické efekty projektu jsou generovány zejména vzájemnou interakcí výzkumných programů a řešením multidisciplinárních otázek napříč výzkumnými skupinami. CEITEC je společným projektem významných brněnských univerzit a vědecko- výzkumných institucí – MUNI, VUT, MendelU, VFU aj. Rozpočet: 5,2 mld. Kč (hrazeno z OP Výzkum a vývoj pro inovace Investiční projekty

01 | 03Turistický ruch Moravian Science Centre Brno (MSC). Hlavním cílem projektu je vytvořit v metropolitním městě Brně jedinečné, interaktivní a vysoce atraktivní centrum popularizace, propagace a medializace vědy a výzkumu. Pro MSCB byl vybrán objekt pavilonu „D“ v prostorách nynějšího areálu Veletrhy Brno a. s. Rozpočet: 596,5 miliónů Kč (85% ze zdrojů EU, 15% z národních zdrojů z OP VaVpI).

01 | 03Turistický ruch Realizace již 4. ročníku Veletrhu odborného vzdělávání v rámci 53. MSV – letos na společném stánku JMK 19 SŠ a účast 49 základních škol Poskytování prospěchových stipendií žákům ve vybraných oborech vzdělávání Podepsána Smlouva o spolupráci na podporu odborného školství a technických povolání Podpora projektů v rámci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Realizace Přehlídky České ručičky Realizace pravidelného Průzkumu zaměstnanosti v Jihomoravském kraji (od roku 2003) Podpora akce Týdny vzdělávání dospělých v JMK Podpora odborného vzdělávání ze strany JMK 21|

Děkuji za pozornost 01 | 02 Turistický ruch22|