Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy."— Transkript prezentace:

1 1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy JCMM Miloš Šifalda Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů JMK 29. března 2011

2 2 Co je SoMoPro?  SoMoPro je regionální grantový program Jihomoravského kraje na lákání vědců do regionu Program SoMoPro je v letech 2009 – 2013 kofinancován ze 7. RP v rámci akcí MC (COFUND)  SoMoPro podporuje dlouhodobé stáže na období 1 až 3 let  Podporovány jsou následující typy mobilit vědců: a)Stáže zahraničních výzkumníků (IG) na VaV pracovištích v JMK b)Reintegrace českých vědců (RG), kteří působili ve VaV mimo EU po dobu minimálně 3 let.

3 3 Jak SoMoPro funguje?  Program administruje JCMM ve spolupráci s JMK, granty (Smlouvy o poskytnutí dotace) uděluje JMK univerzitám/ústavům AV ČR  O grant žádá výzkumník - držitel titulu PhD nebo alespoň 4 roky praxe ve VaV full-time společně s výzkumnou institucí, která má sídlo nebo pobočku v JMK  Podporované disciplíny: Pouze přírodovědné a technické obory Výzkumník si může zvolit (nejsou vypisována témata)

4 4 Co pokrývá grant SoMoPro? 1.Plat výzkumníka (superhrubá mzda) 2. Příspěvek na mobilitu (pouze Incoming granty) fixní částka - 700/400 € měsíčně 3. Příspěvek na cestovní náklady (pouze Incoming granty) fixní částka – záleží na vzdálenosti místa původu od Brna 4. Příspěvek na vědeckou činnost fixní částka- 800/400 € měsíčně (lab/non-lab) 5. Příspěvek na režijní náklady

5 5 Udělování grantů  Granty jsou udělovány na základě otevřené soutěže o grant – 2 otevřené výzvy pro podávání žádostí – podzim 2009 a léto 2010.  Mezinárodní hodnotitelé  Koordinační výbor programu SoMoPro schvaluje seznam projektů doporučených k financování na základě vědeckého hodnocení  Smlouvy o poskytnutí dotace schvaluje Zastupitelstvo JMK

6 6 Prozatímní výsledky  Ve dvou výzvách doporučeno k financování celkem 27 projektů (13 v první výzvě, 14 ve druhé)  Nejvíce projektů je v oblasti Life sciences (12) následuje chemie (4) a Inženýrství a informační technologie (4), Fyzika (3) Environmentální vědy (3) a Matematika (1)  Nejvíce projektů je realizováno na MU (celkem 19, z toho 13 na PřF, 5 na LF a 1 na FI) dále 5 na VUT, 1 na MENDELU a 2 na Ústavech AVČR

7 7  Všechny projekty budou ukončeny nejpozději 31.7.2013, konec projektu SoMoPro k 31.12.2013  V únoru 2011 žádost o SoMoPro II - - výsledky zveření EK v květnu/červnu 2011.

8 8 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy."

Podobné prezentace


Reklamy Google