Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov 14. 1. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
LEASING Iveta KAŠPAROVÁ & Hana RAKOVÁ & Petr SEDLÁČEK.
FINANCOVÁNÍ CYKLISTICKÝCH STEZEK Z ROZPOČTU STÁTNÍHO FONDU DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Ing. Gustáv Slamečka, MBA - ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Veřejné rejstříky - Obchodní rejstřík.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,000 – 0,222“ Tento projekt byl spolufinancován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.
Voda jak ji neznáme Povolení k nakládání s vodami k Ing. Jana Zmeškalová.
Domovní přípojky kanalizace 1. Projektová dokumentace a stavební povolení 2. Realizace domovní přípojky.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_242_TÉMA_ Doklady a evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 2 – Zlepšování kvality.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Spotřební a energetické daně
Postup při zřizování obchodní společnosti
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Místní rozpočtové jednotky
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Roční seminář pro vodoprávní úřady
Správa sociálního zabezpečení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Katedra veřejné ekonomie
Pozemkové úpravy.
Obec Pstruží pro občany
Název projektu: Moderní škola
Zákon o vodovodech a kanalizacích č. 274/2001 Sb
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Finanční plán stavební zakázky
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Program na podporu lesních ekosystémů
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň.
Matriční úřad.
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Rozpočet a plány na rok 2019 Město Vimperk.
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Transkript prezentace:

Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov

Program 1) Aktuální informace z obce 2) Vodovod, vodovodní přípojky 3) Pravidla provozu KD 4) SPOZ 5) Diskuse 6) Závěr

1. Aktuální informace z obce Aktualizaci povodňové komise připravované kácení dřevin SÚS SMS MAS Rozpočtové změny č.3

2. Vodovod 2.1Kolaudace zatím realizované stavby 2.2Cenová nabídka na dokumentaci a vyřízení povolení vod. přípojky 2.3 Smluvní podmínky 2.4Plán dalších akcí

2.1 Kolaudace zatím realizované stavby Kolaudace zatím realizované stavby bude realizována společně s dokončením I. první etapy Předběžný termín kolaudace

2.2 Cenová nabídka na dokumentaci a vyřízení povolení vod. přípojky V nabídce je počítáno se zhotovení dokumentace vč. kompletního vyřízení povolení na jednu přípojku: a)zhotovení dokumentace (okótovaná situace, zákres do KN, tech.zpráva) b)zajištění vyjádření k existenci sítí, výpisy z KN na dotčené pozemky a okolní pozemky c)souhlasy vlastníka pozemku, sousedních pozemků (pokud bude přípojka blíže než 2m k hranici pozemku), Obce d)pokud bude přípojka v komunikaci tak souhlas Policie ČR dopravní inspektorát, odbor dopravy Město HB, správce komunikace KSÚS e)(případně ŘSD a odbor dopravy Kraj Vysočina) a zajištění smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení obslužnosti na Kraji Vysočina odbor majetkový f)plná moc g)žádost o územní souhlas vč. vyřízení povolení h)4x tisk dokumentace + dokladové části (3x na st.úřad + 1x investor)

Předpokládaná cena 2.800,- až 4.000,- Cena bude stanovena dle délky přípojky, složitosti a množství pozemků, po kterých bude vedena. Cenu za jednotlivou přípojku bude upřesněna předem – před provedením dokumentace a před vyřízením – dle konkrétní přípojky, dle složitosti, aby investor věděl cenu přesně předem. Pokud bude více přípojek pohromadě (v jednom místě) tak bude cena nižší. V ceně nejsou správní poplatky, geodetické zaměření a smlouvy o smlouvách budoucích na věcná břemena (pokud budou investorem nebo vlastníkem pozemku požadována). 2.2 Cenová nabídka na dokumentaci a vyřízení povolení vod. přípojky

2.3 Smluvní podmínky Předmětem smlouvy je úprava vztahů, práv a povinností mezi dodavatelem a odběratelem při dodávkách pitné vody z vodovodu Květinov pro veřejnou potřebu Odběratel se zavazuje k odebrání pitné vody v minimálním množství 15 m3 za rok na jedno odběrné místo, v případě rekreačních objektů minimálně 15 m3 za rok v odběrném místě Pokud nebude odečet uskutečněn z důvodu nepřítomnosti odběratele v odečtovém období, je odběratel povinen do písemně nahlásit dodavateli stav vodoměru. Pokud tak neučiní, bude mu účtována paušální částka 35 m3 za každou trvale bydlící osobu, v případě rekreačních objektů 35 m3 za nemovitost.

3. Pravidla provozu KD 3.1Žádost o pronájem KD 3.2Ceny za pronájem 3.2Správce KD

3.1 Žádost na pronájem KD Žádost o pronájem Kulturního domu v Květinově Jméno a příjmení žadatele (název spolku): Datum pronájmu /od – do/: Telefon: Charakter akce:*soukromákomerční V Květinově dne:Podpis žadatele: * nehodící se škrtněte

3.2 Ceny pronájmu KD Níže uvedený ceník se vztahuje na pronájem KD na 1 den tedy 24 hodin. NájemceObčan obceSpolek z obceChalupářCizí subjekt Účel pronájmu SoukroměKomerčněAkce pro dětiKomerčněSoukromě Komerčně Termín pronájmu Bez vytápění KD500 Kč1 000 Kč0500 Kč1 000 Kč1 500 Kč2 500 Kč Nutno v KD topit1 500 Kč2 000 Kč Kč3 500 Kč Legenda: Občan obceosoba, která má v obci trvalý pobyt Spolek obcespolek, který má sídlo na území obce Soukroměje myšleno - nájem KD na konání svatby, oslavy narozenin atp. Komerčněakce, kde je vybíráno jakékoliv vstupné včetně dobrovolného Cizí subjektfyzická i právnická osoba, hodlající uspořádat zákonem povolenou akci Termín pronájmunutno vytápět KD - zajišťuje pronajímatel KD Chalupářosoba, která má v obci chalupu a aktivně se zůčastňuje života v obci pokud se bude jednat o komerční akci bude výše poplatku stejná, jako pro cizí subjekt Pozn.mimořádné požadavky na pronájem řeší správce KD nebo starosta obce

3.3 Správce KD Návrh na správce, osobu odpovědnou, za chod a vedení KD Pavel Valenta

4. SOPZ Obec Květinov prostřednictvím SPOZu zajišťuje: gratulace občanům. Jednak se jedná o nově narozené občánky a jednak o občany, kteří se dožili a oslavují svoje 70,75,80 narozeniny a pak po 80 každoročně organizace oslav výročí 50, 60. let společného života našich občanů. smuteční události spojené s úmrtím občana obce.

4. SOPZ Na uvedené akce navrhujeme schválit zastupitelstvem níže uvedené finanční částky, které korespondují s finančními částkami poskytované v okolních obcí za tím samým účelem. částku ve výši 500 Kč pro poskytování dárku občanům obce při výročí jejich 70, 75, 80 narozenin a každých narozenin po dosažení věku 80 let částku Kč při narození občana obce. Částku 1000 Kč při oslavách výročí zlaté(50 let), diamantové (60 let) svatby částku ve výši 500Kč na pohřební kytici při úmrtí občana obce

5. Diskuse

6. Závěr Děkujeme za pozornost a Vaši aktivní účast!