Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Advertisements

Hodnotový management Teorie rozhodování
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Didaktické prostředky
Postup výzkumného šetření v projektové fázi I. V projektové části směřují výzkumné práce k přípravě výzkumného šetření pro získání empirických informací.
PLÁNOVACÍ PROCESY, DRUHY PLÁNOVÁNÍ
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Úvod do managementu 1. seminář
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Management a rozvoj obcí
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod do managementu 1. seminář
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Rozhodovací procesy.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
BSC - Metoda Balanced Scorecard
Strategický management
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Téma 13: Finanční plánování
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Didaktické prostředky
Ekonomika malých a středních podniků
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
závěrečné práce/BP/DP
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část

pomoc při výběru tématu, zpracování a přípravě obhajoby diplomové práce osvojení si zásad a postupů projektujících činností a požadavků na realizovatelný projekt Proč předmět „Diplomový projekt“?

Struktura předmětu Proč diplomová práce? Proč diplomová práce v podobě projektu? Co je projekt? Základní klasifikace projektů, projekt ideový a realizační Výběr tématu diplomové práce Zadání a osnova diplomové práce Zpracování osobního plánu Informační základna pro zpracování DP Formální stránka DP Obhajoba DP

Požadavky na studenta Požadavky k zápočtu: A) účast a aktivita na přednáškách B) odevzdání zápočtového úkolu: 1. Návrh zadání diplomové práce 2. Osnova diplomové práce

Doporučená literatura ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Votobia, ISBN Glogar, A. Metodický manuál pro vypracování bakalářské a diplomové práce, Zlín: Fakulta managementu a ekonomiky, 2001 Studijní a zkušební řád UTB ve Zlíně Směrnice rektora SR/5/2006 ( – O univerzitě – Úřední deska) Prezentace vychází z uvedených zdrojů.

Proč diplomová práce? Studijní a zkušební řád UTB ve Zlíně, článek 27: „Diplomovou nebo bakalářskou prací student prokazuje, že je schopen řešit, ústně a písemně prezentovat zadaný problém a obhájit své vlastní přístupy k řešení. Diplomová a bakalářská práce se vzájemně liší charakterem zadaných problémů, rozsahem a hloubkou jejich zpracování. Vypracování diplomové nebo bakalářské práce je součástí studijního plánu.“ je projevem tvůrčí činnosti měla by být prospěšná pro studenta a instituci, pro kterou je zpracovávána

Proč diplomová práce v podobě projektu? Student v práci prokazuje, že dovede: využít svých teoretických znalostí analyzovat situaci a diagnostikovat stav stanovit cíle, podmínky, prostředky, postupy, náklady, čas a zodpovědné lidi za proměnu stavu, který je, ve stav, který by měl být – který je pozitivně hodnotitelný a umožní snížit ohrožení a dosáhnout úspěchu Zvyšuje tím kvalifikaci studenta pro uplatnění v praxi.

Co je projekt? Rosenaud: „Stručně řečeno, projekt je organizované úsilí k dosažení určeného cíle.“

Základní klasifikace projektů Ideové projekty Realizační projekty

Ideový projekt je: zpracováním základních cílů, prostředků a metod dosažení projektovaného stavu a hrubou představou o nákladech a efektech tvorby a implementace projektu

Realizační projekt: je formulací hierarchie cílů podrobného postupu jejich realizace norem a parametrů hodnocení cíle je projektováním struktury objektu projektu věcných, vývojových, prostorových a časových fází dosažení projektovaných cílů zahrnuje projektování nákladů a efektů obsahu, průběhu a forem controllingu zhodnocení důsledků realizace

Příklad: Projekt implementace konceptu Balanced Scorecard do řízení firmy AB, a.s. Cíl: Implementovat BSC do řídící praxe firmy Dílčí cíle: 1) Posouzení vhodnosti konceptu BSC pro řízení firem 2) Analyzovat podmínky pro možnost implementace BSC ve firmě AB, a.s. 3) „Ušít na míru“ BSC ve firmě AB, a.s. 4) Navrhnout postup implementace uvedeného konceptu

Postupy a metody: Pro dosažení dílčího cíle 1): Kritická literární rešerše domácích a zahraničních zdrojů, řízené rozhovory s manažery firem se zkušenostmi s BSC Pro dosažení dílčího cíle 2): Analýza dosavadního způsobu řízení firmy a připravenosti managementu a zaměstnanců na změny

Pro dosažení dílčího cíle 3): Analýza vnějších a vnitřních podmínek fungování firmy (využití metod PEST, analýzy Port. pěti sil, SWOT analýzy, finanční analýzy, …) Vypracování strategické mapy Vypracování sady měřítek u perspektiv BSC (finanční, zákaznické, interních procesů, učení a růstu) Pro dosažení dílčího cíle 4): Vypracování postupu implementace BSC do řízení firmy - vypracování plánu činností a stanovení časového plánu - stanovení zodpovědnosti za jednotlivé etapy projektu - stanovení způsobů kontroly a indikátorů plnění plánu realizace Projektování nákladů a efektů Analýza rizik projektu

Výběr tématu diplomové práce Studijní a zkušební řád UTB ve Zlíně, článek 27: „Vedoucí zaměstnanec příslušného ústavu vypisuje po projednání v Radě studijního programu seznam témat diplomových nebo bakalářských prací. Student má právo podle § 62 odst. 1 písm. f) zákona navrhnout téma své diplomové nebo bakalářské práce. Termíny a způsob zveřejnění témat a jejich výběru pro diplomovou nebo bakalářskou práci studentem stanoví vnitřní norma fakulty nebo UTB.“

Výběr tématu diplomové práce Jak vybírat témata podle potřebnosti a účelnosti řešení podle realizovatelnosti (v daném čase je student schopen řešit) podle efektivnosti (zda je možné řešením dosáhnout cílů DP) Jak formulovat název práce formulace je vždy ovlivněna úkolem, který text plní u DP plní název funkci informační