Celní správa České republiky Činnost Celní správy ČR při uplatňování mezinárodních sankci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Svatopluk Leitgeb Licenční správa MPO oddělení mezinárodních kontrolních režimů Obchod s Íránem po uvolnění sankcí MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Vztah předpisů na ochranu osobních údajů a předpisů k právu na informace Odborný seminář STMOÚ 23. – 25. říjen 2011 Špindlerův mlýn.
OCHRANA SPOTŘEBITELE V PRÁVU EU ČÁST 2 VŠFS Praha 2016.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CIZINCI V ČR A PLZEŇSKÉM KRAJI Tisková konference, Plzeň,
Celní úřad Praha Ruzyně V rámci vývozní operace vystupuje jako celní úřad vývozu nebo celní úřad výstupu, případně plní obě role.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie 10. ledna 2013.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Společná obchodní politika Mgr. Oldřich Hájek. Obecná charakteristika SOP: Obecná charakteristika SOP: 7% populace, 24% světového produktu, 21% světového.
Zahraniční obchod Vývozní operace. Obsah výkladu 1. Vývozní operace 2. Příprava vývozní operace 1. Průzkum trhu 2. Získávání zákazníků 3. Předběžná kalkulace.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Clo a celní politika. Celní politika je součástí zahraničně-obchodní politiky státu kontroluje a eviduje oběh zboží s cizinou chrání ekonomické zájmy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
MINISTERSTVO OBRANY ČR MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY Příprava občanů k obraně státu Ing. Daniela Hölzelová Odbor komunikace – Oddělení Public Relations.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Malé a střední podnikání
Společné a koordinované politiky EU
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Aplikace Monitorovací systém
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Název materiálu
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
eRecept – komunikace se základními registry
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Katedra finančního práva a národního hospodářství
Seminář s krajskými úřady
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
GDPR aneb to chceme.
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Vracení DPH, zvláštní režimy
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zákon č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů
STAVEBNÍ ZÁKON.
Subjekty správního řízení
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
© 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu
CLA – CELNÍ KODEX UNIE, celní zákon č. 242/2016 Sb.
GDPR v sociálních službách - metodika implementace
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Seminář ke kódování studijních programů
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB)
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
EVROPSKÁ UNIE.
Subjekty správního řízení Doc. JUDr. H. Prášková, CSc.
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Transkript prezentace:

Celní správa České republiky Činnost Celní správy ČR při uplatňování mezinárodních sankci

Celní správa České republiky Struktura Celní správy ČR Generální ředitelství cel 15 celních úřadů včetně podřízených územních pracovišť

Celní správa České republiky

Celní správa České republiky Celní řízení a správa cel Ochrana spotřebitele Správa spotřebních a energetických daní Dělená správa Kontrola v oblasti silniční dopravy Kontrola zaměstnávání cizinců Trestní řízení

Celní správa České republiky Kontroly po propuštění zboží Právní základ Čl. 78 celního kodexu (NR 2913/1992) § 127 celního zákona (z. 13/1993 Sb.) Oprávnění kontrolovat obchodní doklady a jiné údaje vztahující se k dovozním nebo vývozním operacím se zbožím nebo k následným obchodním operacím s týmž zbožím s cílem ujistit se o správnosti údajů obsažených v celním prohlášení. Kontrolu je možné provést z vlastní iniciativy nebo na základě podnětu ve lhůtě 10- to let od propuštění (§ 148 odst. 5 daňového řádu).

Celní správa České republiky Kontroly po propuštění zboží V rámci kontroly může být ověřováno sazební zařazení a technicko- konstrukčních vlastností vyváženého zboží se zaměřením, zda splňuje charakteristiky zboží dle jednotlivých právních předpisů a dále to, zda vývozce splnil veškeré povinnosti při vývozu zboží. Současně se ověřuje, jaké osobě bylo skutečně zboží dodáno, případně jaké další subjekty se na obchodů účastnili s důrazem na to, zda tyto nejsou uvedeny na tzv. sankčních seznamech. V případě, kdy je vývoz povolen příslušným úřadem v ČR se může ověřovat, zda obchod proběhl v souladu s vydaným povolením.

Celní správa České republiky

Celní správa České republiky Referát ochrany spotřebitele Opatření bezpečnostního charakteru Agens a toxiny Chemické zbraně Mezinárodní kontrolní režimy Mezinárodní sankce Mučící nástroje Radioaktivní látky a radioaktivní materiál Střelné zbraně, střelivo, vybušniny a výrobky jejichž držení je omezeno z bezpečnostních důvodů Vojenský materiál

Celní správa České republiky Jednotná aplikace v EU Vyhlašovány prostřednictvím právních aktů na unijní úrovni Závazné pro všechny členy EU Velká škála typů mezinárodních sankcí

Celní správa České republiky 1. Ministerstvo financí – Finanční analytický útvar 2. Ministerstvo průmyslu a obchodu – Licenční správa 3. Celní správa České republiky

Celní správa České republiky W eb: w ww.celnisprava.cz P oradenské centrum: i I nteraktivní formulář na stránkách Celní správy ČR E lektronická evidence nezávazných vyjádření a stanovisek F ormou elektronické aplikace na stránkách Celní správy ČR

Celní správa České republiky kpt. Mgr. Dušan Ernest odbor 21 – Celní oddělení 215 – Netarifních opatření Generální ředitelství cel