NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Výchova k občanství TEMA: Bezpečnostní předpisy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální učební materiál
Advertisements

Práva a povinnosti studentů. 2 Co je upravuje Zákon o vysokých školách §§ 62 a 63 Studijní program a studijní plán oboru Vnitřní předpisy univerzity a.
Dokumentace k zajištění BOZP
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Základní p ř edpisy o BOZP Osobní ochranné pracovní prost ř edky Organizace pracovišt ě, prevence rizik a úraz ů a nemocí z povolání Bezpečnost a ochrana.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
 VY_32_INOVACE_16_12  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Bezpečné stroje Nařízení vlády 24/2003 Sb. CE.
 Nemocenská je sociální dávka, která nahrazuje nemocným pracujícím ušlý příjem  Podmínkou je, že nemocný je účastníkem zdravotního pojištění  Na.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Úvodní seznámení s problematikou BOZP a PO Praha 2014
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
PŘI PRÁCI VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s.
VÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _.
3. PŘEDNÁŠKA ü   Zákoník práce struktura hlava pátá první tři paragrafy.
Dokumentace k zajištění BOZP
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Vznik a odstranění únavy
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI. Základní právní předpisy BOZP -stanovují práva a povinnosti zaměstnanců, vedoucích zaměstnanců a managementu v.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII -1.1 ZÁSADY BEZPEČNOSTI.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_19.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Závodní preventivní péče Kyasová Miroslava Katedra ošetřovatelství LF MU.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
BOZP při práci ve výškách
Obor: Elektrikář Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Název projektu: Moderní škola
Interní předpisy hotelu
„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ I.
VY_32_INOVACE_Sikorova_
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Člověk a předpoklady soužití Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
Závodní preventivní péče
Elektrické spotřebiče v domácnosti
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
VY_32_INOVACE_Sikorová_
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Výchova k občanství TEMA: Bezpečnostní předpisy ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

Anotace: Materiál je určen pro žáky druhého stupně základní školy praktické jako výukový. Seznamuje žáky s bezpečnostními předpisy na pracovišti a Zákoníkem práce.

Bezpečnostní předpisy jsou pravidla, která slouží k ochraně zdraví a života při práci musí být vyvěšeny na každém pracovišti na viditelném místě každý člověk musí být s nimi seznámen dříve, než přistoupí k práci právo na zajištění bezpečnosti a ochrany při práci všem pracujícím občanům zajišťuje Zákoník práce

Zákoník práce každý zaměstnavatel musí věnovat velkou pozornost ochraně zdraví svých zaměstnanců je to soubor pravidel, kterými se řídí život na pracovišti jsou zde vymezeny povinnosti zaměstnavatelů i zaměstnanců povinností všech je dodržování bezpečnostních předpisů nedodržení může ohrozit život nebo zdraví a je protizákonné

Povinnosti zaměstnavatelů seznamovat s bezpečnostními předpisy kontrolovat bezpečnost při práci zařazovat pracovníka na práci podle jeho schopností a zdravotního stavu zjišťovat a odstraňovat příčiny pracovních úrazů zajišťovat podmínky pro bezpečnou a zdravotně nezávadnou práci nenutit pracovníka do práce, která ohrožuje jeho zdraví

Povinnosti zaměstnanců dodržovat bezpečnostní předpisy používat ochranné pracovní prostředky a zařízení účastnit se školení o bezpečnosti práce chodit na lékařské prohlídky nepoužívat alkohol a jiné omamné látky

Citace: Občanská výchova pro 9.ročník zvláštní školy, Oldřich Müller, Milan Valenta, nakladatelství Votobia, 1996, ISBN 80–7198–10-5 Občanská výchova pro 9.ročník zvláštní školy, Alena Pleskotová, nakladatelství Septima, 1997, ISBN