Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje výjezdní výrobní výbor obce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno.
Advertisements

Vyhledávací studie trasy nové krajské silnice Modřice – Šlapanice – Tvarožná.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
ÚZEMNÍ PLÁN - VÝROK A ODŮVODNĚNÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
úřad územního plánování
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek ministra dopravy
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro obce správního území ORP Veselí nad Moravou Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Seminář RHSD JMK Aktuální situace v dopravě Ing. Václav Horák, náměstek hejtmana srpen 2012 Pohled JMK na priority dálničních a silničních staveb pro současné.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 2. část správní území ORP Moravský Krumlov a ORP Znojmo.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje aktuální informace pro poradu OÚPSŘ KrÚ JMK s Úřady územního plánování JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele ( dotazy )
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Vybrané metodické pokyny k územním studiím
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Závaznost – od (ode dne násl. Zveřejnění)
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Územně analytické podklady
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
PŘÍPRAVA SOUBORU STAVEB PRAHA - KLADNO S ODBOČKOU NA LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA KONFERENCE DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje výjezdní výrobní výbor obce okresu Vyškov Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 informace o ZÚR JMK semináře o ZÚR JMK: - V průběhu května až července 2012 proběhly na obcích s rozšířenou působností semináře o ZÚR JMK pro obce Jihomoravského kraje z důvodů tehdy připravované aktualizace ZÚR JMK. zadání ZÚR JMK: - Zadání ZÚR JMK bylo zpracováno s využitím podnětů obcí ze seminářů, podnětů úřadů územního plánování a dotčených orgánů k aktuálnosti záměrů sledovaných na území Jihomoravského kraje. - Projednání bylo zahájeno Zadání ZÚR JMK, upravené dle výsledků projednání, schválilo Zastupitelstvo Jihomoravského kraje usnesením č. 206/13/Z3 dne

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 informace o ZÚR JMK výběr zpracovatele (projektanta) ZÚR JMK: - V červnu 2013 bylo zveřejněno předběžné oznámení o veřejné zakázce ZÚR JMK, následně byla dopracována zadávací dokumentace. - V srpnu 2013 bylo zahájeno otevřené zadávací řízení na nadlimitní veřejnou zakázku ZÚR JMK. - Rada Jihomoravského kraje usnesením č. 3089/13/R41 dne rozhodla o přidělení veřejné zakázky ZÚR JMK sdružení společností Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. se sídlem v Brně a Atelier T-plan, s.r.o. se sídlem v Praze. - Smlouva o dílo byla podepsána dne

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 zpracovatelský tým ZÚR JMK Ing. arch. Vanda Ciznerovávedoucí projektu Ing. Marie Wichsová, Ph.D.dopravní infrastruktura Ing. Jiří Hrnčířdopravní infrastruktura Ing. Václav Novotnýdopravní infrastruktura Ing. Pavel Veselýtechnická infrastruktura Mgr. Martin Novotnýúzemní systém ekologické stability RNDr. Libor Krajíčekvyhodnocení vlivů na životní prostředí (SEA) Mgr. Alena Kubešová, Ph.D.vyhodnocení vlivů na životní prostředí (SEA), krajina Ing. arch. Aleš Stuchlíkurbanismus Mgr. Ondřej Mulíček, Ph.D.demografie Bc. Petr Cejnargeografické informační systémy (GIS)

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 ZÚR JMK – komunikace s obcemi a spolky duben / květen 2014 – kulaté stoly: místo: budova KrÚ JMK, Žerotínovo nám. 3/5, Brno, zasedací místnost č. 240 datum:čas:téma: :00záměr Jihovýchodní tangenty a řešení navazujícího území :00záměry Jihozápadní tangenty a Jižní tangenty :00záměry R52, I/40, obchvat Břeclavi :00záměr R :00záměry R43, obchvat Kuřimi :00setkání se spolky Probíhala setkání územních samospráv a spolků se zpracovatelem ZÚR JMK, jejichž účelem byla diskuze o klíčových záměrech (o obsahu podkladů vztahujících se k řešenému území a o požadavcích na ZÚR JMK z pohledu kraje, samospráv obcí a spolků).

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 podklady – obecně Zadání ZÚR JMK: - požadavky obsažené v Zadání ZÚR JMK Podklady: - Politika územního rozvoje České republiky 2008 (PÚR ČR 2008) - Územně analytické podklady Jihomoravského kraje – aktualizace 2013 (ÚAP JMK 2013) - územní studie - oborové (resortní) podklady ZÚR JMK – komunikace s obcemi a spolky

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 ZÚR JMK – komunikace s obcemi červen 2014 – výjezdní výrobní výbory: místo: jednotlivá okresní města datum:čas:téma – návrh ZÚR JMK: :00obce z okr. Hodonín :00obce z okr. Břeclav :00obce z okr. Znojmo :00obce z okr. Vyškov :00obce z okr. Blansko :00Brno a obce z okr. Brno-venkov Jde o setkání územních samospráv se zpracovatelem ZÚR JMK, jehož účelem je diskuze o řešení záměrů v rozpracovaném Návrhu Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje (ZÚR JMK) z pohledu kraje a samospráv obcí.

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 výjezdní výrobní výbor setkání představitelů územních samospráv se zpracovatelem ZÚR JMK důvody: -představit pracovní verzi návrhu ZÚR JMK, -vyslechnout názory obcí k tomuto návrhu ZÚR JMK – komunikace s obcemi

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června ) v návrhu ZÚR JMK nebudou vymezeny: a) záměry, které nejsou nadmístního významu záměry, které svými vlivy nepřesahují správní území jedné obce – budou řešeny v rámci územního plánu příslušné obce b) záměry / případně varianty, které byly prověřeny a jejichž realizace již není sledována záměry – obecně

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června ) v návrhu ZÚR JMK budou vymezeny plochy a koridory: 1. dopravní infrastruktura -silniční doprava -železniční doprava 2.technická infrastruktura -energetika -vodní hospodářství 3.územní systém ekologické stability záměry – obecně

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června dopravní infrastruktura silniční doprava R46 – homogenizace vč. přestavby MÚK I/50 – obchvat Bučovic I/50 – Brankovice – Kožušice + záměry na silniční síti II., příp. III. třídy železniční doprava VRT Brno – Ostrava trať č. 300 Brno – Přerov; modernizace na 200 km/h Křenovická spojka x x x x x x

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června dopravní infrastruktura silniční doprava R46 – homogenizace včetně přestavby MÚK

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června dopravní infrastruktura silniční doprava I/50 – Bučovice, obchvat (vyznačení koridoru bude ze ZÚR vypuštěno – uložen úkol řešit v ÚP)

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června dopravní infrastruktura silniční doprava I/50 – Brankovice – Kožušice (řešeno v rozpracované územní studii – var.)

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června dopravní infrastruktura silniční doprava silnice II., příp. III. třídy x x xx x x

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června dopravní infrastruktura železniční doprava VRT Brno – Ostrava (územní rezerva)

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června dopravní infrastruktura železniční doprava trať č. 300 Brno – Přerov; modernizace na 200 km/hod. změna ve vedení koridoru v úseku Vyškov – Ivanovice na Hané (rozpracovaná studie – SUDOP Brno)

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června technická infrastruktura technická infrastruktura elektroenergetika vedení 400 kV Sokolnice – hranice JMK (– Otrokovice), přestavba jednoduchého vedení na dvojité ve stávající trase vedení 110 kV Bučovice – Nesovice ČD – Kožušice – hranice JMK + napájecí TT 110 kV Nesovice zdvojení VVN 110 kV Sokolnice – Vyškov – hranice JMK (– Prostějov) TS 110/22 kV Rozstání + napojení novým vedením na síť 110 kV zásobování plynem VVTL plynovod Břeclav – Hrušky – Kyjov – hranice JMK vodní hospodářství území chráněné pro akumulaci povrchových vod (LAPV) Otaslavice, Rychtářov vodovody a kanalizace

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června územní systém ekologické stability územní systém ekologické stability odvětvový podklad orgánů ochrany přírody JMK Koncepční vymezení nadregionálního a regionálního ÚSES na území Jihomoravského kraje (2012)

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června územní systém ekologické stability

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června územní systém ekologické stability

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června územní systém ekologické stability

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 děkujeme za pozornost Ing. arch. Vanda Ciznerová Ing. Marie Wichsová, Ph.D.

Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 kontakt na pořizovatele: Ing. Jana Svobodová, pořizovatel ZÚR JMK telefon: Ing. arch. Jana Děrdová, pořizovatel ZÚR JMK telefon: