Deregulace nájemného v bytech RPG Deregulace nájemného v bytech RPG.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Právních služeb firmy proMIKRO s.r.o.
Advertisements

Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Deregulace nájemného Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
ZE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT
Bydlení v obecních bytech
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Finalizace akvizičního procesu
Advokátní kancelář Černotová & Halšková
ZÁKLADY BYDLENÍ.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
ODBOR POLITIKY BYDLENÍ
Občané za spokojené bydlení Srovnání privatizace v Praze Pracovní zasedání ZMČ
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Problematika ocenění místně obvyklého nájemného Ing. Petr Ort, Ph.D.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Pojetí nákladů a výnosů v účetnictví. Základní otázky podnikatelského procesu Je výše oběti racionální (odpovídající) získanému prospěchu? Podnikatelský.
PREZENTACE ŘSD ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Tisková konference Praha, Témata 1. Boj s hospodářskou krizí: Návrh OSMD 2. Rozsudek Nejvyššího soudu zakládající kriminalizaci majitelů.
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
Samostatné bydlení Co vše by měla obsahovat nájemní smlouva bytu Anna Křivánková.
Sociální program RPG Sociální program RPG
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Datum: Zpracoval(a): Možnost zapojení obce do financování jednotlivých projektů občanů (smluvní ošetření, způsob financování)
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Nájemní bydlení Ekonomika bydlení 8. přednáška 10. dubna 2007.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
1 Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0206 Název vzdělávacího materiálu: Vkladové služby bank Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek.
1 Konzultace pro starosty a místostarosty Legislativa v bytové oblasti.
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Analýza hospodářského výsledku
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Bydlení pro seniory v Praze
ROLE SPÚ Pozemkové úpravy v okrese Opava
HOSPODAŘENÍ , Rada ÚŽFG AV ČR, v.v.i.
odbor politiky bydlení
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Seniorské bydlení listopad 2017
Financování silnic II. a III. třídy
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ – workshop MPSV
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Deregulace nájemného v bytech RPG Deregulace nájemného v bytech RPG

Bytový fond RPG  Společnost RPG Byty, s.r.o. vlastní a spravuje bytů v Moravskoslezském kraji Deregulace nájemného v bytech RPG 2 OPAVA 400 bytů ORLOVÁ bytů OSTRAVA bytů KARVINÁ bytů HAVÍŘOV bytů FRÝDEK-MÍSTEK bytů

Přístup k deregulaci nájemného Deregulace nájemného v bytech RPG 3  Do programu deregulace nájemného bylo zařazeno bytů z celkového počtu  Základní princip deregulace ze strany RPG: Nájemní bydlení musí zůstat pro nájemníky dostupné a zároveň pro pronajímatele ekonomicky životaschopné.

Návrh na úpravu výše nájemného Deregulace nájemného v bytech RPG 4  Nebude se jednat o skokové navýšení přímo na tržní úroveň;  Navyšování nájemného bude probíhat postupně o přijatelné částky;  Rozdíl mezi dříve regulovaným a místně obvyklým nájemným se sníží ve střednědobém horizontu 4-8 let (podle lokality);  Zvýší se tempo investic do oprav bytového fondu s cílem zlepšit komfort bytů a docílit výrazných úspor nákladů za služby;  Bude zřízen RPG Fond bydlení a RPG Záchranný fond na podporu sociálně slabších občanů.

Výhody pro nájemníky Deregulace nájemného v bytech RPG 5  Zachování nebo získání všech výhod plynoucích z nájmu sjednaného na dobu neurčitou;  Získání dlouhodobé jistoty, jaká bude ve sjednaném období výše nájemného;  Zařazení bytu do investičního plánu – veřejný závazek výměny oken do konce roku 2014;  Vznik nároku na čerpání příspěvku z RPG Fondu bydlení;  Možnost čerpání příspěvku z RPG Záchranného fondu.

Rozsah deregulace Deregulace nájemného v bytech RPG 6 * + hodnota inflace převyšující 2 % Místně obvyklé nájemné – 130 Kč/m 2 Regulované nájemné v MSK ,66 – 50,02 Kč/m 2 Nájemné RPG v roce max. 7,50 Kč/m 2 Nájemné RPG v roce max. 5,00 Kč/m 2* Nájemné RPG v roce max. 5,00 Kč/m 2* Nájemné RPG v roce inflace 2013

Byty zařazené do programu úpravy výše nájemného od roku ,5 Kč/m Kč/m Kč/m Kč/m Byty s tržním nájemným4 100 Byty v nabídce580 Byty v procesu oprav či před opravami770 Celkem Rozsah deregulace Deregulace nájemného v bytech RPG 7

Harmonogram projektu Deregulace nájemného v bytech RPG 8  Od zahájení distribuce návrhu nájemníkům;  Do akceptační období pro přijetí nabídky (v případě akceptace do bonus za rychlé jednání);  – podpis memoranda se SON o součinnosti při řešení problematiky nájemního bydlení;  – zaslání informací nájemníkům o úpravě podmínek nájmů bytů, prodloužení období pro získání slevy do ;  Do doručení podepsaného smluvního dokumentu nájemníkovi;  Od účinnost nové výše nájemného.

Realizace projektu Deregulace nájemného v bytech RPG  Zákaznická linka: telefonických hovorů (běžně v průměru hovorů měsíčně)  Zodpovězené ové dotazy: (běžně v průměru 800 měsíčně)  Klientská centra: obsloužených klientů průměrná čekací doba 24 minut (běžně v průměru návštěv při čekací době do 20 minut)

Výsledek projektu k Deregulace nájemného v bytech RPG 10  Návrh akceptovalo: >90 % nájemníků  Bonus za rychlé jednání: nájemníků - 50% sleva z čistého nájemného za únor Celková výše poskytnuté slevy: 48,3 mil. Kč

Pokračování projektu od Deregulace nájemného v bytech RPG 11  Do zaslána opakovaná výzva k uzavření dodatku / smlouvy v náhradní lhůtě do ;  Po předání nevyřešených případů advokátním kancelářím pro přípravu žalob na určení výše nájemného;  Vždy preferována dohoda před soudním řešením.

Výsledek projektu k Deregulace nájemného v bytech RPG 12  Dohoda dosažena s 99,7 % nájemníků  Advokátním kancelářím předáno jen 108 případů  Žaloba na určení výše nájemného jen v 59 případech  Doposud v žádném případu nebylo rozhodnuto

Plnění slibů nájemníkům Deregulace nájemného v bytech RPG 13  Veškeré prostředky získané díky navýšení nájemného jsou investovány ve prospěch nájemníků do zkvalitnění jejich bydlení  Výměna oken bude dokončena již v roce 2013  RPG Fond Bydlení

Děkujeme za pozornost