SMOJK, prezentace E.ON 11.6.2009 Tomáš Kubín vedoucí oblastního managementu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Kotlíkové dotace – výzva pro fyzické osoby Ing. Martin Plucha.
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
Kogenerace Soběslav-Svákov Zkušenosti s výstavbou, optimalizací a provozem nového kogeneračního zdroje Ing. Ivan Tůma. Ph.D. (E.ON Energie, a.s.) 6. Mezinárodní.
Sdružení podnikatelů v teplárenství Setkání s novináři Zhodnocení topné sezóny a výsledky průzkumu u členů Ing. Mirek Topolánek 10. dubna 2014,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Nízkoenergetické a pasivní domy Ing. Karel Srdečný Mgr.K.Murtinger EkoWATT středisko pro obnovitelné zdroje a úspory energie
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Vytápění Teplárny. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory, se starostkami a starosty obcí Rozpočet 2015 Marek Pieter Liberec,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO52 Název.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 AutorIng. Ivana Bočková Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo.
Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, a datové schránky Brno KrÚ JMK.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Termika – Fotovoltaika
Výroba elektrické energie - obecná část
Aplikace Monitorovací systém
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Snížení nákladů na vytápění budov
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Modré volání O2 zaměstnanecký program pro Univerzitu Pardubice
Aplikace Monitorovací systém
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Benefit7.
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Pozemkové úpravy.
Obec Pstruží pro občany
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Nová Zelená úsporám - podpora obnovitelných zdrojů energie a úspor energie Infotherma Ostrava 22. ledna 2018 Ing. Lukáš Minařík Odbor energetiky a.
Energetický management
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
Vyhlašovatelé: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Školení – představitelé příspěvkových organizací
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Dějepisné soutěže pro SŠ
Prodeji produktu nebo služby
Praktické přínosy WEP pro české podniky
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Energetický management budov
Nabízené služby společnosti
(hlášení místního rozhlasu)
Indikativní Nabídka Data instalace: Rodinný dům Aku do baterie
Odbor majetkových účastí a sdruženého nákupu Ing. Slavomír Bretz
Připravované změny vyhlášky o kvalitě dodávek elektřiny a vyhlášky o Pravidlech trhu s elektřinou a další požadavky na „lokální“
Transkript prezentace:

SMOJK, prezentace E.ON Tomáš Kubín vedoucí oblastního managementu

fotovoltaika webový portál Energy Globe Award

Strana 3Theme Date Department Problematika výstavby fotovoltaických elektráren o současný boom v oboru skvělé podmínky díky dotovaným výkupním cenám, státem garantovaný výnos relativně jednoduché jistá investice v době ekonomické krize o role obcí v procesu výstavby souhlas obce s výstavbou, žádost o připojení k distribuční soustavě územní plánování

Strana 4Theme Date Department Problematika výstavby fotovoltaických elektráren o rozhodování pro a proti ekonomické aspekty (například daň z nemovitostí), „výhodná“ nabídka.. rozvoj obce, urbanistické hledisko kritický pohled na věc o úvahy o vlastní investici varianty výhodnost, zelený bonus

Strana 5Theme Date Department E.ON Energie 24 – zákaznický portál Prostřednictvím služby můžete snadno získat přehled o: vámi využívaných produktech a službách historii spotřeby elektřiny a zemního plynu zálohách, zaplacených platbách, fakturách technické specifikaci vašeho místa spotřeby připravovaném přerušení dodávky elektřiny, a to prostřednictvím SMS nebo u Můžete zadávat požadavky, měnit základní údaje atd.

Strana 6Theme Date Department Jak si službu objednat? registrační formulář na internetových stránkách po provedení registrace přijdou nezbytné přihlašovací údaje - na zadaný e- mail uživatelské jméno a poštovní zásilkou na doručovací adresu heslo. služba je určena pro zákazníky společnosti E.ON Energie, a.s. je poskytována ZDARMA.

Energy Globe Award powered by E.ON

Page 8 Energy Globe Award Základní fakta o Energy Globe Award  Světově nejuznávanější ocenění v oblasti hospodárného využívání energií  V mezinárodním kole jsou hodnoceny projekty z 111 zemí světa Energy Globe Award ČR 2008  Soutěž o nejlepší energeticky úsporný projekt  V roce 2008 poprvé v České republice  6 soutěžních kategorií: Oheň, Voda, Vzduch, Země, Mládež, Obec  Vítěz v každé kategorii získal šek na Kč + bronzovou sošku  Galavečer se slavnostním vyhlášením vítězů: diváci v sále volili celkového vítěze národního kola soutěže, který se zúčastnil mezinárodního kola Energy Globe Award, kde je cenou pro vítěze EUR

Page 9 Ohlédnutí za Energy Globe Award ČR 2008 Energy Globe Award ČR 2008  Soutěž o nejlepší energeticky úsporný projekt  V roce 2008 poprvé v České republice  6 soutěžních kategorií: Země, Oheň, Voda, Vzduch, Mládež, Obec  Vítěz v každé kategorii získal šek na Kč + bronzovou sošku  Galavečer se slavnostním vyhlášením vítězů: diváci v sále volili celkového vítěze národního kola soutěže, který se zúčastnil mezinárodního kola Energy Globe Award, kde je cenou pro vítěze EUR Kategorie zavedená poprvé v ČR !!!

Page 10 Ohlédnutí za Energy Globe Award ČR 2008 Složení odborné poroty:  Maneka Gandhi – čestná předsedkyně poroty  Wolfgang Neumann – zakladatel Energy Globe Award  Ing. Irena Plocková – Ministerstvo životního prostředí ČR  Prof. Ing. Jan Škorpil, CSc. – Západočeská univerzita v Plzni  Ing. Martin Škopek, Ph.D. – jednatel Energy Consulting  Ing. Roman Šubrt – jednatel Energy Consulting Celkem bylo přihlášeno 106 projektů! 50 projektů 8 projektů 22 projektů 8 projektů 6 projektů 12 projektů

Page 11 Charakteristika jednotlivých kategorií & laudátoři v r. 2008

Energy Globe Award ČR 2008 – vítězové v kategoriích Centrální kotelna na štěpky pro vytápění a zásobování TUV - Předkladatel: 2 arch s.r.o. (Prostějov) Projekt popisující vytápění statku na Vysočině biomasou. Na tomto projektu je zajímavé to, že kotelna slouží zároveň pro vytápění rodinných domků v obci a občané participují při provozu zařízení. Optimalizace výroby a distribuce teplé vody - Předkladatel: qzp, s.r.o. Komplexní systémové řešení spotřeby vody v objektu aplikovatelné na různé objekty. V projektu jsou uvedeny např. Interní klinika ve Fakultní nemocnice v Hradci Králové, hotel Holiday Inn v Brně apod. V projektu je dokumentována snížení spotřeby teplé vody na základě patentovaného řešení stabilizace teploty vody a dalších instalovaných opatřeních. Energeticky úsporný obchod - Předkladatel: TESCO Stores ČR a.s. (Žatec) Novostavba obchodního domu, kde byla věnována zvýšená pozornost ekologii stavby, např. větší tepelné izolace, noční vychlazování objektu venkovním vzduchem, využívání odpadního tepla z chlazení potravin na přípravu teplé vody či výroba teplé vody solárními kolektory. Autopůjčovna CNG - Předkladatel: Pražská plynárenská, a.s. Zřízení autopůjčovny s využitím vozidel na zemní plyn. Tento projekt snižuje exhalace z výfukových plynů automobilů. Minipark obnovitelných zdrojů energie - Předkladatel: Západočeská univerzita (Plzeň) Výukový minipark obnovitelných zdrojů při Západočeské univerzitě umístěný na střeše budovy školy. Jsou zde umístěny různé zdroje tepla (různé solární kolektory, tepelné čerpadlo vzduchvzduch) a zdroje pro výrobu elektřiny. Centrální obecní vytápění na biomasu - Předkladatel: Obec Měňany Obecní kotelna se 3 kotli na biomasu. Rozvod tepla má 70 odběrných míst. Jako palivo slouží štěpka z vlastní výroby a předpokládá se využití i dalších zdrojů, např. šťovíku. Celkový vítěz 2008 Page 12

Galavečer Energy Globe Award ČR 2008  Termín konání: 27. listopadu 2008, od 20 hodin, Brno – Výstaviště  Termín televizního vysílání: 28. listopadu 2008 od 21:00, ČT2  Počet hostů: 1200  Účinkující:  houslová virtuozka Vanessa Mae  hudební skupina Kryštof  zpěvačka Aneta Langerová  akrobatické duo Vallée & Salvatore  moderátor: Tomáš Hanák Page 13

Energy Globe World Award – světové finále v Praze proběhlo 10. jubilejní vyhlášení světové ceny WEGA v Praze ve Veletržním paláci Každoročně se uděluje v Bruselu v evropském parlamentu, letos se díky předsednictví ČR v Radě EU toto prestižní ocenění přesunulo do Prahy v rámci neformálního setkání ministrů ŽP zemí EU, EFTA, kandidátských států Generální partner E.ON Přihlášeno více než 800 projektů za 111 zemí světa, mezi 15 nominovanými byl i český projekt v kategorii Oheň Celkovým vítězem se stal projekt „Projekt solární nemocnice“ z Myanmaru 14

Strana 15Theme Date Department Co dále? E.ON aktivně podporuje realizaci vítězných projektů, „následná péče“ Další ročník bude vyhlášen brzy, termín pro přihlášky –