S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. 1. BĚŽNÉ 2. JEMNÉ SUROVINY PŠENIČNÁ MOUKA VEJCE VODA DROŽDÍ /KVASNICE/ TUK SŮL CUKR NÁPLNĚ TVAROH MÁK POVIDLA MARMELÁDA,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO28 Název.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_15_Hygiena Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace.
„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ II.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Energetická hodnota potravin (EH)
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Ing. Sikorová Renata
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Dámský plastický střih
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
EU_52_sada 1_01_ZPM_Bezpečnost ve školní kuchyni_Lich
Prodáváme obuv I. PIKTOGRAMY.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Základní formy prodeje
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení - HACCP
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ošetřování textilních výrobků
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_ , ostatní mléčné výrobky
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_15_290
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
FINANČNÍ GRAMOTNOST Reklamace. FINANČNÍ GRAMOTNOST Reklamace.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
zpracovaný v rámci projektu
DUM - Digitální Učební Materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Transkript prezentace:

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

HYGIENA NA PRACOVIŠTI

PRODEJNA POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ Zde musíme obzvláště dodržovat hygienické předpisy. Jejich porušováním může dojít k ohrožení zdraví pracovníků i zákazníků. Proč musíme dodržovat hygienické předpisy v prodejně potravinářského zboží?

HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 1. DENNĚ PROVÁDÍME ÚKLID VŠECH MÍSTNOSTÍ V PRODEJNĚ: vytíráním všech ploch a odnášením smetí nezapomínáme třídit odpad Jak třídíme odpad v prodejně?

HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 2. DENNĚ PO UKONČENÍ PRODEJNÍ DOBY MYJEME VEŠKERÉ ZAŘÍZENÍ A POMŮCKY POUŽÍVANÉ V PRODEJNĚ: nářezové stroje, mlýnky, tácky, vaničky, nože, vidličky, lopatky, kleště…… Vyjmenujte další pomůcky, které myjeme po ukončení prodejní doby?

HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 3. Zmražené potraviny, které byly rozmrazeny (poruchou mrazícího zařízení), se nesmí znovu zmrazit. Proč se nesmí znovu zmrazit rozmrazené zboží?

HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 4. Potraviny podléhající rychlé zkáze, musí být vystavovány v chladícím zařízení Jmenujte další potraviny, které musí být vystaveny v chladící lednici.

HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 5. U nebalených potravin musí být na viditelném místě balicí papír (sáčky). Z jakých materiálu jsou sáčky na pečivo?

HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY Při vybalování zboží do regálu, nejprve umyjeme regál kam budeme vybalovat zboží. Pokud je zboží od dodavatele zaprášení otíráme jej suchou prachovkou.

ZDROJE ODBORNÁ UČEBNIVE: Františka Kaplová. OBCHODNÍ PROVOZ pro střední odborná učiliště, obor PRODAVAČ, 1. vydání Olomouc 2001, ISBN ODBORNÁ UČEBNIVE: Františka Kaplová. OBCHODNÍ PROVOZ pro střední odborná učiliště, obor PRODAVAČ, 1. vydání Olomouc 2001, ISBN Lopatka%20cukr%C3%A1%C5%99sk%C3%A1%20nerez%20PRESIDENT.jpg Lopatka%20cukr%C3%A1%C5%99sk%C3%A1%20nerez%20PRESIDENT.jpg Podnos%20t%C3%A1c%20N%20lis.jpg Podnos%20t%C3%A1c%20N%20lis.jpg

KONEC