Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2013-01-04 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2013-01-04 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA:"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA: Hygiena ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/   Anotace: Materiál je určen pro 3. třídu, slouží k procvičení probrané látky a upevnění základních hygienických návyků

2 HYGIENA Dodržování zásad a návyků pro uchování zdraví člověka
Správná hygiena pomáhá zdraví Čistota půl zdraví….

3 Co patří do osobní hygieny?
Péče o zuby Péče o vlasy, nehty, uši Péče o celé tělo Každý den: Se češeme, myjeme si obličej a ruce Se sprchujeme 2x denně si čistíme zuby

4 Co ještě děláme pravidelně?
Kdy si myjeme ruce? Před každým jídlem Po každém použití toalety Po jakémkoliv znečištění Předcházíme tak možnosti rozšíření infekčních nemocí

5 Věci potřebné k osobní hygieně:
Mýdlo – sprchový gel, šampon Ručník Kartáček na zuby, pasta na zuby

6 Pamatuješ si vše dobře? Proč se musíme pravidelně mýt?
Předcházíme tak nemocem, abychom se cítili dobře, byli zdraví a voňaví. Kolikrát denně by sis měl čistit zuby? Alespoň dvakrát. Kdy je nutné si mýt ruce? Po použití toalety, před každým jídlem, pokud máme ruce špinavé.

7 Požité zdroje: Snímek č.1 [cit ] Obrázek kojence byl použit z galerie Office. Snímek č.2 [cit ] Obrázek muže ve vaně byl použit z galerie Office. Snímek č. 3 [cit ] Obrázek myjící se ženy byl použit z galerie Office. Snímek č.4 [cit ] Obrázek rukou byl použit z galerie Office. Snímek č.5 [cit ] Obrázek ručníku byl použit z galerie Office. Snímek č. 6 [cit ] Obrázek hygienických potřeb byl použit z galerie Office.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, 2013-01-04 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Člověk a jeho zdraví TÉMA:"

Podobné prezentace


Reklamy Google