Integrovaný projekt cestovního ruchu Libereckého kraje (IPCRLK) Operační program: Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 3. Cestovní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Destinační management TO Jeseníky-východ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Prezentace turistického regionu aktuality a novinky pro sezonu 2014 Český ráj 1.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Portál Kudy z nudy Statistiky 2009 Marketingové aktivity v roce 2009 Plán aktivit 2010.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
 Hrady, zámky, zříceniny ▪ Spolupráce s NPÚ – francouzský rok kultury  Technické památky ▪ Zejména Ještěd – 40 let od otevření ▪ Spolupráce – Hotel.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
_ Marketingový mix na podporu domácího cestovního ruchu 21/05/13 Radka Neumannova.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Marketingová strategie 2018 Jižní Čechy Pohodové
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Kategorizace organizací destinačního managementu
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Integrovaný projekt cestovního ruchu Libereckého kraje (IPCRLK) Operační program: Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 3. Cestovní ruch Oblast podpory 3.2. Marketingové a koordinační aktivity v oblasti CR Číslo kola výzvy 2 (vyhlášena ) Území Libereckého kraje s přesahy v rámci turistických regionů a oblastí Zahrnuje celkem 370 obcí 28 přijatých žádostí, 1 vyřazena při posuzování přijatelnosti z 27 hodnocených žádostí bylo vybráno celkem 15 projektů

IPCRLK CÍLE Cíl: Zvýšit podíl cestovního ruchu na hospodářské prosperitě turistických regionů Libereckého kraje a zaměstnanosti prostřednictvím využití stávajícího potenciálu a zlepšením kvality a rozsahu služeb cestovního ruchu Specifický cíl: zvýšení kvality služeb CR a jejich efektivní koordinace s cílem nastolit trvalý zájem turistů a návštěvníků o turistické regiony Libereckého kraje Dílčí cíle: rozvoj lidských zdrojů, analýza nabídky a poptávky CR v turistických regionech nacházejících se na území LK, rozšiřování spolupráce mezi veřejným a privátním sektorem v oblasti CR, marketingové a propagační aktivity turistických regionů nacházejících se na území LK

IPCRLK AKTIVITY Inventarizace potenciálu CR + Nabídkový katalog Regionální certifikace ubytovacích zařízení Statistická šetření Propagační materiály, marketingové aktivity Mapový portál cestovního ruchu Libereckého kraje Školení pracovníků IC ve využívání datového skladu CRLK

IPCRLK – Propagační materiály Letáková kampaň Sada 20ks letáků, čj/aj Obsah: s nabídkou informací o konkrétním místě, motivace k návštěvě dalších turistických oblastí Náklad 2 x ks, letos v zimě probíhala aktualizace Distribuce na cca 100 distribučních míst – infocentra, ubytovací zařízení, spádová místa Sada: ČR – Maloskalsko, Hruboskalsko, Jičín a Prachovské skály, Horní Pojizeří ČL – Hrádecko-Chrastavsko, LH, Novoborsko, Ještěd a Podještědí, Českolipsko, Podralsko, Kokořínsko, Máchovo Jezero JH – Frýdlanstko, Tanvaldsko, Liberec a okolí, JH – Bedřichov a Janov Krk – Rokytnice nad Jizerou a okolí, Harrachov a okolí, Jilemnice a okolí, Vrchlabí a Špindlerův Mlýn LK by rád v distribuci letáků pokračoval i v dalších letech v případě zájmu:

11/08 – 02/09 vyhotoveno 1000 ks reprezentačních desek 03 – 07/ 2009 rozdistribuovány na informační centra, ubytovací zařízení a další spádová místa (250 ks do každého regionu) Smysl: zlepšení kultury prezentace atraktivit cestovního ruchu, možnost prezentace aktuálních informací, spolupráce s podnikateli Desky lze si je „stáhnout“ na v sekci „PROMO“ (dolní část stránek) IPCRLK – Propagační materiály Reprezentační desky I

Co si lze „stáhnout“ Obal „To nejzajímavější“ pro jednotlivé oblasti Informace o slevové kartě benefit … a Tipy na výlety IPCRLK – Propagační materiály Reprezentační desky II

IPCRLK – Tipy na výlety I Tip na výlet v PDF: obsahuje, mapu, itinerář, profil, popis zajímavostí na trase Vyhotoveno: léto 2009 Zveřejněno: na Kde: Jizerské hory – celý článek – pod článkem „Související články“ Turistická oblastPěší turistikaCykloturistika Jizerské hory10 Český ráj12 Krkonoše10 Lužické h. a Ještěd. hřbet10 Máchův kraj10 Frýdlantsko77 Podralsko55 Novoborsko55 Celkový počet výletů69

IPCRLK – Tipy na výlety II

Zpracování informací o nabídce cestovního ruchu do přehledné databáze Cíl: získat přehled o nabídce v cestovním ruchu Inventarizováno cca 3500 subjektů na území turistických regionů LK v kategoriích: Památky (zajímavosti a tur. cíle), Sport, Služby, Kultura a zábava Získaná data byla rozdělena do cílových skupin: –Dovolená s dětmi –Svatby a romantické pobyty, –Poznávací dovolená, –Aktivní dovolená, –Relaxační a léčebná dovolená, –Dovolená bez bariér, –Kongresová a incentivní turistika, –Školní a zájmové pobyty, –Agroturistika IPCRLK Inventarizace potenciálu cestovního ruchu LK

300 ks CD, rozeslána poštou touroperátorům a cestovním kancelářím v ČR i v zahraničí Cíl: inspirovat podnikatele CR Statická a dynamická část Možnost exportu a variabilního tisku, dle zájmu Možno odeslat em IPCRLK – Nabídkový katalog Inventarizace potenciálu cestovního ruchu LK

I. etapa v rámci projektu: 2009 – Smysl: budování regionální značky kvality Spolupráce mezi VS a SS Marketingový nástroj – využití značky kvality při propagaci ubytovacích zařízení Více informací: viz následující prezentace IPCRLK – Regionální certifikace ubytovacích zařízení Inventarizace potenciálu cestovního ruchu LK

Cíl: získat detailnější informace o potřebách podnikatelské veřejnosti v souvislosti s jejich podnikatelskou činností 2000 respondentů, – Zjm. podnikatelé v ubytovacích službách a stravování Otázky: –skladba cílových skupin (národnost, druh: rodiny, děti, sport, podnikatelé, skupiny apod.) –Způsob propagace vlastních služeb, cenová úroveň služeb, –Spolupráce s VS a SS apod. IPCRLK – statistická šetření Sociologické šetření mezi podnikateli v CR Výsledky: Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů – Oddělení přípravy a řízení projektů – realizace projektů – Projekty z období – Regionální operační program NUTS II Severovýchod

Léto 2010 – zima 2011, cca 5000 dotazníků Navazuje na průzkumy z let 2005 – 2006, rozšířeno o vyhodnocení nejen za LK, ale i za dílčí turistické regiony a oblasti, srovnání s předešlým šetřením (vývoj) Cíl: zjistit –profil návštěvníka, –důvody návštěvy, –spokojenost s poskytovanými službami Dokument bude zveřejněn na a bude sloužit nejen LK ke směřování investic a formulování nabídky CRwww.liberecky-kraj.cz IPCRLK – statistická šetření Profil návštěvníka turistických regionů LK

Léto 2010 – zima 2011 Cíl: získat detailnější informace o potřebách návštěvníků LK, doplňuje profil návštěvníka Zaměřeno zejména na spokojenost se službami, priority nabídky v oblasti CR, cenová úroveň služeb, jazyková komunikace, negativa v oblasti služeb Na co se zaměřit při zlepšování služeb pro návštěvníky, co propagovat a jakým způsobem Výsledek bude zveřejněn na Předem děkujeme, Vám, kteří se do našeho průzkumu zapojíte tím, že umožníte umístění dotazníkových formulářů na svoje ubytovací zařízení IPCRLK – statistická šetření Motivační šetření mezi hosty ubytovacích zařízení

Děkuji za pozornost Mgr. Anna Lauermannová projektový manažer oddělení přípravy a řízení projektů Krajský úřad Libereckého kraje U Jezu 642/2a * Liberec 2 tel.: * fax: *