1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program 2016 - 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, 118 12 Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2008 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2007.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2009 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2008.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2012 Prezentace pro 9. zasedání sněmu RVŠ dne Doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Listopad 2011.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář: Školství v regionu a jeho perspektivy – podprogram
Nadace Rotary Distriktní granty
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
odbor politiky bydlení
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Institucionální program
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha 1 – Malá Strana tel.:

2 1. Centralizovaný rozvojový program 2017

3 Centralizovaný rozvojový program 2017 vyhlášen jeden program na podporu vzájemné spolupráce vysokých škol, vysoká škola se může zapojit do nejvýše tří rozvojových projektů a dále do neomezeného počtu projektů pro nejméně 13 vysokých škol, minimální výše podpory na jeden projekt – tis. Kč, maximální výše podpory na jeden projekt – tis. Kč.

4 Centralizovaný rozvojový program 2017 v rámci vyhlášeného programu budou podporovány níže uvedené aktivity: a)podpora nastavení systému zajištění a hodnocení kvality a diverzifikace studijních programů, b)podpora zvýšení kvality vzdělávací činnosti a služeb pro studenty, včetně hodnocení jejich kvality, c)podpora mezinárodní spolupráce vysokých škol, d)podpora plnění požadavků stanovených obecně závaznými právními předpisy nebo pokyny orgánů státní správy a dalších aktivit vysokých škol upravujících vnitřní organizaci a systémy vysokých škol, e)podpora mezinárodních festivalů, přehlídek, výstav a dalších obdobných akcí a dále festivalů na propagaci a popularizaci vědecko-výzkumné činnosti vysokých škol.

5 Centralizované rozvojové projekty 2017 finanční prostředky poskytnuté na centralizované projekty slouží pro zahájení a realizaci činností v projektu popsaných aktivit/investic, nelze navyšovat položky osobních nákladů a cestovného, nelze převádět částky mezi kapitálovými a běžnými finančními prostředky, není možné převádět finanční prostředky v rámci jednoho centralizovaného projektu mezi spoluřešitelskými vysokými školami, z finančních prostředků na realizaci rozvojových projektů není možné hradit nákup, opravu a údržbu dopravních prostředků a režijní náklady, projekty zaměřené na realizaci výzkumu, vývoje a inovací ve smyslu zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, nebudou do výběrového řízení zařazeny.

6 Předkládání centralizovaných projektů VVŠ předloží ministerstvu rozvojové projekty do , 4 výtisky v listinné podobě a v elektronické podobě na adresu dále vysoké školy (koordinující i spoluřešitelské) zasílají ministerstvu metodiku a systém vyhodnocení průběhu řešení centralizovaných projektů na rok 2017.

7 Posouzení centralizovaných projektů projekty jsou hodnoceny Radou programů ve výběrovém řízení, Rada programů je složená ze zástupců MŠMT, České konference rektorů a Rady vysokých škol, Rada programů může doporučit krácení požadovaných finančních prostředků a úpravy projektu, případně i jeho zamítnutí, pro posuzování projektů jsou stanovena kritéria uvedená ve Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro VVŠ pro rok 2017.

8 Změna centralizovaných projektů do výše 10 % z částky přidělené na řešení projektu lze provést změnu bez podání žádosti na MŠMT → změna musí být zdůvodněna v závěrečné zprávě projektu, více než 10 % z částky přidělené na řešení projektu → rektor vysoké školy musí MŠMT požádat o změnu projektu → do , pokud o změnu požádá spoluřešitelská vysoká škola, musí být k žádosti připojen souhlas koordinující vysoké školy s touto změnou, finanční prostředky na řešení projektu v roce 2017 nelze převádět do dalších let.

9 Vyhodnocení a kontrola centralizovaných projektů závěrečné zprávy se předkládají v jednom vyhotovení v listinné podobě a v elektronické podobě (na CD/DVD) do , koordinující vysoká škola předkládá závěrečnou zprávu za celý projekt, jejichž součástí jsou dílčí zprávy spoluřešitelských vysokých škol, vysoké školy (koordinující i spoluřešitelské) zašlou ministerstvu do prohlášení, že u řešených projektů bude provedena kontrola podle zákona o finanční kontrole, jež se bude týkat alespoň 30 % celkové finanční částky přidělené na řešení projektů v roce 2017, výsledky této kontroly vysoké školy zašlou ministerstvu do společně s výsledky dalších externích nebo jiných kontrol týkajících se finančních prostředků na rozvojové projekty, pokud byly takové kontroly provedeny.

10 Vyhodnocení a kontrola centralizovaných projektů vysoké školy (koordinující i spoluřešitelské) provedou vyhodnocení průběhu řešení projektů za rok 2017, vysoká škola bude informovat MŠMT o způsobu a termínu konání tohoto vyhodnocení (např. oponentní řízení), zástupce MŠMT má právo se tohoto vyhodnocení zúčastnit, kopie zápisu z tohoto vyhodnocení bude zaslána odboru vysokých škol MŠMT.

11 2. Institucionální program

12 Žádost o poskytnutí příspěvku na plnění institucionálního plánu na rok 2017 vysoká škola požádá MŠMT o poskytnutí příspěvku na plnění institucionálního plánu na rok 2017 do 31. října 2016, součástí žádosti bude i předběžná verze průběžné zprávy o plnění stanovených cílů za rok 2016, úplná zpráva za rok 2016 bude ministerstvu předložena do 28. února 2017, součástí úplné zprávy bude seznam projektů podpořených v rámci vnitřní soutěže,

13 Změny v institucionálním plánu pro roky 2016 – 2018 pokud vysoká škola v průběhu realizace svého institucionálního plánu zjistí nutnost jeho zásadního přehodnocení, může požádat ministerstvo o schválení změny, žádost se předkládá odboru vysokých škol ministerstva a je třeba k ní připojit vyjádření správní rady vysoké školy, konečné schválení žádosti je v kompetenci ministerstva a může být podmíněno vrácením části příspěvku z institucionálního programu, změna institucionálního plánu bude zohledněna v hodnocení žádosti o příspěvek na rok 2017 pouze v případě, že bude předložena nejpozději do 31. října 2016.

14 Děkujeme za pozornost.