1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Advertisements

Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Terénní sociální práce
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Další vzdělávání a Rekvalifikace v ČR
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
ÚŘAD PRÁCE.
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Informační systém pro akreditace Marie Kaňková, MŠMT
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Organizační struktura
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Helga Doležalová A-Z COMPUTER SERVICE s.r.o.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Financování regionálního školství
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
3. BLOK Aktuality v DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Veřejná služba 2017.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Obsah veřejných rozpočtů III
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Nabízené služby společnosti
Organizační struktura
Nabízené služby společnosti
Obsah veřejných rozpočtů III
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti rekvalifikací

2 Rekvalifikace z pohledu úřadu práce získání nové kvalifikace zvýšení, rozšíření nebo prohloubení dosavadní kvalifikace udržování nebo obnovování kvalifikace získání kvalifikace pro pracovní uplatnění fyzické osoby, která dosud žádnou kvalifikaci nezískala. Úřad práce v Liberci

3 Rekvalifikace uchazečů o zaměstnání a zájemců o zaměstnání Rekvalifikací uchazečů (zájemce) o zaměstnání se rozumí taková vzdělávací aktivita, která: zvýší šance na trhu práce a umožní uplatnění na trhu práce zahrnuje oblast teoretické i praktické přípravy kopíruje potřeby trhu práce. Úřad práce v Liberci

4 Výchozí právní normy  Zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb.  Vyhláška č. 519/2004 Sb.,o rekvalifikaci uchazečů o zaměstnání a zájemců o zaměstnání a o rekvalifikaci zaměstnanců  Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.  Zákon č. 179/2006 Sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání  Vyhláška č. 176/2009 Sb., kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Úřad práce v Liberci

5 Základní hlediska ovlivňující realizaci rekvalifikací požadavky trhu práce požadavky uchazečů a zájemců o zaměstnání zdroje financí Úřad práce v Liberci

6 Rekvalifikace jsou určeny pro: uchazeče o zaměstnání zájemce o zaměstnání zaměstnance Úřad práce v Liberci

7 Kdo může provádět rekvalifikaci (1) a) zařízení s akreditovaným vzdělávacím programem b) zařízení s akreditovaným vzdělávacím programem podle zvláštního právního předpisu, Úřad práce v Liberci

8 Kdo může provádět rekvalifikaci (2) c) škola v rámci oboru vzdělání, který má zapsaný v rejstříku škol a školských zařízení nebo vysoká škola s akreditovaným studijním programem podle zvláštního právního předpisu d) zařízení se vzdělávacím programem podle zvláštního právního předpisu. Úřad práce v Liberci

9 Akreditovaný vzdělávací program program, kterému byla na základě potřeb trhu práce rozhodnutím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy udělena akreditace akreditace se uděluje na základě písemné žádosti, jejíž součástí je vymezení obsahu a rozsahu vzdělávání, forem a metod výuky a způsobů ověřování výsledků vzdělávání v rekvalifikaci. akreditace se uděluje na dobu 3 let ode dne právní moci rozhodnutí o jejím udělení. Úřad práce v Liberci

10 Zdroje financí finanční prostředky ze státního rozpočtu České republiky v rámci aktivní politiky zaměstnanosti finanční prostředky z Evropského sociálního fondu Úřad práce v Liberci

11 Rekvalifikační kurzy v roce 2009 na ÚP v Libereckém kraji (1) dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ⇒ nadlimitní, podlimitní veřejné zakázky, zakázky malého rozsahu zakázka rozdělena na více částí dle oblastí rekvalifikací, poradenských činností Úřad práce v Liberci

12 Rekvalifikační kurzy v roce 2009 na ÚP v Libereckém kraji (2) uzavření rámcových smluv s dodavatelem či více dodavateli uzavírání dohod o provedení rekvalifikace nebo poradenských činností na základě výzev k plnění nebo „minitendrů“ Úřad práce v Liberci

13 Stanovisko MPSV k vyhlášce č. 176/2009 Sb. (1) Školy, které uzavřely s ÚP dohody na základě rámcových smluv nebo již zahájily rekvalifikace, se řídí stále vyhláškou č. 524/2004 Sb., o akreditaci zařízení k provádění rekvalifikace uchazečů o zaměstnání nebo zájemců o zaměstnání Úřad práce v Liberci

14 Stanovisko MPSV k vyhlášce č. 176/2009 Sb. (2) Školy, které neuzavřely s ÚP dohody na základě rámcových smluv nebo nezahájily rekvalifikace v době platnosti vyhlášky č. 524/2004 Sb., jsou povinny dodržovat podmínky stanovené novou vyhláškou č. 176/2009 Sb., kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Úřad práce v Liberci

15 Stanovisko MPSV k vyhlášce č. 176/2009 Sb. (3) Rekvalifikační zařízení s akreditovaným vzdělávacím programem MŠMT dle vyhlášky č. 524/2004 Sb., může tento program realizovat po dobu platnosti udělené akreditace. Úřad práce v Liberci

16 Děkuji za pozornost. Mgr. Helena Adamcová Úřad práce v Liberci tel Úřad práce v Liberci