Fakulta veřejných politik v Opavě se představuje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Ústav pedagogických věd
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Fakulta zdravotnických studií
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Fakulta zdravotnických studií
Výroční konference OP PIK
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Fakulta zdravotnických studií
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Studijní program Ošetřovatelství
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Prezentace Diplomatické akademie.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Fakulta veřejných politik v Opavě se představuje

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Fakulta zahájila činnost 1. října 2008 V roce 2008 ji tvořila tři vědecko-pedagogické pracoviště: – Ústav ošetřovatelství – Ústav pedagogických a psychologických věd – Ústav veřejné správy a regionální politiky Studenti studovali ve čtyřech akreditovaných bakalářských studijních oborech (z toho dva také v kombinované formě studia) a v jednom navazujícím magisterském oboru První Statut fakulty byl schválen Za pět let existence úspěšně ukončilo studium na fakultě absolventů

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Fakulta dnes Fakulta sídlí ve statutárním městě Opava (průmyslové a kulturní centrum českého Slezska) Rostoucí a žádaná fakulta, která nabízí studentům spojení výzkumu se vzdělávací činností formou zapojení se do „Studentských grantových soutěží“ a regionálních výzkumů Tvoří ji pět vědecko-pedagogických pracovišť: Tvoří ji pět vědecko-pedagogických pracovišť: – Ústav ošetřovatelství – Ústav pedagogických a psychologických věd – Ústav středoevropských studií – Ústav veřejné správy a regionální politiky – Centrum empirických výzkumů

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Fakulta dnes Akreditovány netradiční a interdisciplinárně pojaté obory Čtyři bakalářské (z toho tři i v kombinované formě), dva navazující a jeden doktorský studijní obor V akademickém roce 2013/14 na fakultě studuje studentů (z toho studentů bakalářského, 150 studentů navazujícího a 4 studenti doktorského studia) Pedagogická i vědecká činnost je zaměřena na politickou, sociální i národnostní problematiku ve střední Evropě, včetně objasňování historických souvislostí

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Ústav ošetřovatelství Vznikl k Studijní program Ošetřovatelství (B 5341), bakalářský obor Všeobecná sestra (prezenční a kombinovaná forma studia) Získaná profesní kvalifikace všeobecné sestry umožňuje vedle flexibility na trhu práce i tzv. euro-registraci k výkonu povolání ve státech Evropské unie Kurikulum (50% teorie a 50% praktické výuky) Organizace kurzů CŽV

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Ústav ošetřovatelství Vzdělává více než 180 studentů v prezenční formě a 230 v kombinované formě Výuka probíhá za podpory studijních opor a moderních forem výuky s ICT Simulační centrum se špičkovým zařízením pro nácvik odborných ošetřovatelských dovedností Internacionalizace Internacionalizace – Mezinárodní spolupráce v rámci Erasmus mobilit (Slovensko, Polsko, Slovinsko a Nizozemí) – Nabídka výuky předmětů v anglickém jazyce pro zahraniční studenty

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Ústav pedagogicko-psychologických věd Vznikl k rozdělením Ústavu společenských věd Studijní program Specializace v pedagogice (B 7507), bakalářský obor Sociální patologie a prevence (v prezenční a kombinované formě studia) – Profesní obor s odbornou praxí v každém roce studia – Vzdělává více než 140 studentů v prezenční formě a 200 v kombinované formě

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Ústav pedagogicko-psychologických věd Uplatnění absolventů ve státních i soukromých institucích, zejména v oblasti prevence sociálně patologických jevů (nízkoprahová zařízení, zařízení pro volný čas), v sociálních službách aj. Organizace kurzů CŽV (Opava, Trutnov) Internacionalizace Internacionalizace – Mezinárodní spolupráce v rámci Erasmus mobilit (Slovensko, Polsko) – Odborné měsíční stáže studentů v zahraničí – Nabídka výuky předmětů v anglickém jazyce pro zahraniční studenty

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Ústav středoevropských studií Vznikl k Nabízí ucelený třístupňový cyklus interdisciplinárně pojatého studia (politologie, sociologie, historie) se zaměřením na střední Evropu – Bakalářský studijní program Mezinárodní teritoriální studia (B 6702), studijní obor Středoevropská studia – Magisterský studijní program Mezinárodní teritoriální studia (N 6702), studijní obor Středoevropská studia – Doktorský studijní program Historické vědy (P 7105), studijní obor Moderní dějiny střední Evropy v prezenční a kombinované formě studia

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Ústav středoevropských studií Uplatnění absolventů ve státních i soukromých institucích vyvíjejících aktivity v regionu střední, resp. středovýchodní Evropy, v centrálních strukturách nadnárodních společností, v centrech cestovního ruchu, ve vědeckých a vědecko-vzdělávacích institucích aj. Vzdělává více než 150 studentů v prezenční formě studia Zapojení studentů magisterského a doktorského studia do vědecko-výzkumné činnosti ústavu a publikační činnosti Internacionalizace Internacionalizace – Mezinárodní spolupráce v rámci Erasmus mobilit (Slovinsko, Maďarsko, Itálie, Slovensko, Polsko) – Odborné měsíční pobyty studentů v zahraničí – Nabídka výuky předmětů v anglickém jazyce pro zahraniční studenty – Realizace projektů Česko-polského fóra, International Visegrad Fund a OP přeshraniční spolupráce s Polskem

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Ústav veřejné správy a regionální politiky Vznikl k rozdělením Ústavu společenských věd Bakalářský studijní program Sociální politika a sociální práce – B 6731 – Studijní bakalářský obor Veřejná správa a regionální politika (v prezenční a kombinované formě studia) – Profesní obor s odbornou praxí v prvních dvou letech studia Uplatnění absolventů ve státních i soukromých institucích (např. v úřadech sociálního zabezpečení, v úřadech práce, v neziskových organizacích a v územních orgánech státní správy Organizace kurzů CŽV (Opava, Tábor, Trutnov)

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Ústav veřejné správy a regionální politiky Magisterský studijní program Sociální politika a sociální práce (N 6731) – Studijní magisterský obor Veřejná správa a sociální politika – Profesní obor s odbornou praxí v každém roce studia – Zapojení studentů do vědecko-výzkumné činnosti formou realizace „Studentských grantových soutěží“ a publikační činnosti Vzdělává více než 170 studentů v prezenční formě a 210 v kombinované formě Internacionalizace Internacionalizace – Mezinárodní spolupráce v rámci Erasmus mobilit (Slovinsko, Maďarsko, Německo, Slovensko, Polsko) – Odborné měsíční pobyty studentů v zahraničí – Realizace projektů Česko-polského fóra – Nabídka výuky předmětů v anglickém jazyce pro zahraniční studenty

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Centrum empirických výzkumů Vzniklo Navazuje na předchozí empirické výzkumy, např.: −Mikropodnikání v oblasti sociálních služeb a dalších modelů zajištění péče o osoby závislé na pomoci jiných osob ve smyslu zákona o sociálních službách, asistent sociální péče (Ministerstvo práce a sociálních věcí) −Opava očima svých obyvatel – 2012 (Magistrát města Opavy) Hlavní úkoly centra Hlavní úkoly centra −Výzkum v oblasti aplikovaného výzkumu a metodologie společenských věd −Poskytování metodologické supervize pro empirický výzkum ústavům fakulty −Zvýšení kvality metodologické výuky −Zapojení studentů do výzkumů (zejména v rámci Moravskoslezského kraje) −Realizace veřejných zakázek a projektů, aktuálně např.: Situační analýza socioekonomického rozvoje Osoblažska (Úřad vlády ČR, 2013), Sociologická data pro Plán udržitelné městské mobility (UDIMO, Statutární město Opava, 2013)

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Studium s handicapem Fakulta využívá služeb univerzitního Centra pro studenty se specifickými vzdělávacími potřebami, které poskytuje tyto služby: – poradenské služby všem zájemcům z řad uchazečů o studium a napomáhá k vytvoření rovných příležitosti v přístupu k vysokoškolskému vzdělání, – pomoc při řešení osobních a studijních problémů, – sociálně psychologické, speciálně pedagogické a profesně poradenské služby, – vytvoření vhodných podmínek pro studium studentů se specifickými vzdělávacími potřebami, – kariérové poradenství.

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Celoživotní vzdělávání Kurzy CŽV v akreditovaných studijních oborech Cílem je zlepšit dostupnost vysokoškolského vzdělání lidem z praxe Kromě Opavy je celoživotní vzdělávání realizováno v Táboře a Trutnově Zvyšování kvalifikace absolventů celoživotního vzdělávání přispívá ke zlepšení jejich konkurenceschopnosti na trhu práce

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Propojení teoretické výuky s praxí Fakulta podporuje zapojení studentů do praxe také formou měsíčních odborných zahraničních stáží Dále podporuje spolupráci se státní správou, nemocnicemi a neziskovými organizacemi: –Studenti se podílí na řešení reálných problémových situací formou odborné praxe u potenciálních zaměstnavatelů, kde získávají praktické dovednosti a znalosti –Odborníci z praxe jsou zapojeni do vedení závěrečných prací a přednáškové činnosti –Při Ústavu veřejné správy a regionální politiky působí Centrum sociálního podnikání

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Propojení teoretické výuky s praxí Fakulta také organizuje setkávání studentů se zaměstnavateli formou přednášek a workshopů Nasazením moderních technologií do výuky dochází k rozvíjení širších odborných kompetencí dle požadavků z praxe Zapojením studentů do výzkumných projektů Spolupráce se středními a základními školami formou přednášek pro pedagogy, prací s talentovanou mládeží a přípravou žáků na národní a mezinárodní soutěže

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Přijímací řízení Přihlášení ke studiu je zjednodušeno prostřednictvím e-přihlášky ( Přijímání studentů do bakalářských studijních oborů na fakultě probíhá na Ústavu veřejné správy a regionální politiky a na Ústavu středoevropských studií na základě NSZ – testu obecných studijních předpokladů organizovaných společností SCIO Přijímání studentů do ostatních oborů na fakultě probíhá formou vlastního přijímacího řízení

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Věda a výzkum Základní výzkum Základní výzkum – Na FVP dlouhodobě probíhá základní historický výzkum sociálně-ekonomické problematiky Projekt GA ČR Perzekuce československých občanů v Sovětském svazu , realizace 2009 – 2013 Projekt GA ČR Průmyslové dělnictvo v českých zemích , realizace 2013 – 2017 Aplikovaný výzkum Aplikovaný výzkum – Celkem řešeno 25 projektů převážně regionálního zaměření včetně česko-polského příhraničí – Prostředky získávány z resortních programů, Moravskoslezského kraje, Euroregionu Silesia a TAČR – Výsledky uplatňovány při řešení problémů měst a kraje – Výrazné zapojení studentů magisterského a doktorského studia

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Fakulta realizuje různé formy zapojení do mezinárodních programů zaměřených na mobility V rámci programu ERASMUS spolupracuje s 14 partnery z 6 zemí (Slovensko, Polsko, Slovinsko, Itálie, Německo, Nizozemí) V rámci programu CEEPUS koordinace partnerské sítě „Economic, social and political aspects of central Europe“ (zapojení šesti univerzit ze 3 zemí – Česká republika, Slovensko a Polsko)

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Odborné praxe studentů v zahraničí –Krátkodobé měsíční odborné stáže –Cca 23 studentů ročně –Stáže ve 4 zemích (Slovensko, Polsko, Slovinsko, Turecko) Realizace vědeckého projektu z OP přeshraniční spolupráce ČR-Polsko Fakulta rozšiřuje nabídku předmětů v anglickém jazyce

Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě Perspektivy fakulty Moderní vzdělávací a výzkumná fakulta Kvalitní výuka propojena na výzkumné aktivity akademických pracovníků a v souladu s mezinárodními trendy vysokoškolského vzdělávání Spolupráce s regionálním školstvím, s podniky v regionu, státní a veřejnou správou s cílem podpořit uplatnění výsledků akademické činnosti v širší společnosti Cílená personální politika podporující kvalifikační růst pracovníků Nabídka studia pro zahraniční studenty Zapojení do mezinárodního prostředí ve vzdělávání a výzkumu