MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Co nás čeká nového při zadávání veřejných zakázek ? Eva Vizdalová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Advertisements

Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
zelená linka: Veřejné zakázky v OPŽP a nejčastější pochybení Odbor právní Státní fond životního prostředí.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
„VEŘEJNÉ ZAKÁZKY A JEJICH ZADÁVÁNÍ“ VELKÁ NOVELA Doc. JUDr. Ing. Radek Jurčík, Ph.D. 1.
Seminář pro žadatele IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek červen 2016.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Základní informace o novém systému elektronických tržišť a legislativních změnách JUDr. Daniel Weinhold, Ph. D. 24. května 2012.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 2.1 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI SLUŽEB VEDOUCÍ.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Problematika koncesí a sektorových veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Zahájení a průběh správního řízení
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Stavební uzávěra základní informace
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
jako forma kontroly ve veřejné správě
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
veřejných zakázek IROP
Informace k e-tržišti Gemin
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Práce na novelizaci odpadové legislativy v oblasti elektroodpadu
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Co nás čeká nového při zadávání veřejných zakázek ? Eva Vizdalová

Nový zákon o veřejných zakázkách Technická novela

-Obsah: dílčí změny reakce na směrnici zajištění gesce -V červenci meziresortní připomínkové řízení -účinnost Technická novela

-odstranění povinnosti při jedné nabídce rušit zadávací řízení -zrušení seznamu hodnotitelů a oponentních posudků -hodnocení týmu (organizace, kvalifikace a zkušeností pracovníků) – odůvodněných případech- plnění VZ ovlivňuje kvalita osob -úprava dodatečných stavebních prací – úprava formulace (v důsledku okolností, které zadavatel jednající s náležitou péčí nemohl předvídat) -Vyjmutí funkce člena hodnotící komise u významných veřejných zakázek z citlivé činnosti Obsah technické novely

-Změny v oblasti dohledu ÚOHS - upřesnění podmínek podání návrhu - upřesnění lhůt pro vydání rozhodnutí - zvýšení horní hranice kauce, kauce při návrhu na zákaz plnění smlouvy - postihy, pokud navrhovatel vezme zpět návrh před rozhodnutím - nová ustanovení k průběhu řízení Obsah technické novely

Nový zákon o veřejných zakázkách

projednávání od ledna 2012 balíček tří směrnic klasická sektorová koncesní Předpoklad - schválení během roku 2012 skutečnost: publikace , platnost Nové zadávací směrnice

-Směrnice Evropského parlamentu a rady 2014/24/EU o zadávání veřejných zakázek a o zrušení směrnice 2004/18/ES, ze dne Směrnice Evropského parlamentu a rady 2014/25/EU o zadávání zakázek subjekty působícími v odvětví vodního hospodářství, energetiky, dopravy a poštovních služeb a o zrušení směrnice 2004/17/ES, ze dne Směrnice Evropského parlamentu a rady 2014/23/EU o udělování koncesí ze dne, Transpozice ČR - předpoklad leden 2016 (nejpozději duben 2016)

Změny: -Modernizace zadávacích postupů -Posílení konkurenceschopnosti -Otevření vnitřního trhu -Úprava zásad – nově přiměřenost -Nový druh zadávacího řízení – partnerství pro inovace -U nadlimitních stavebních prací – nutno odůvodnit, proč zadavatel VZ nerozdělil na části

-ZD povinně neomezeným dálkovým přístupem ( pokud to umožňuje povaha ZD) -Možnost vyloučení dodavatele za vážné profesní pochybení při plnění dřívější VZ -Self cleaning dodavatele – pokud přijal opatření k nápravě -Hodnotící kritéria – pokud na úroveň má vliv kvalita pracovníků, může být zohledněna kvalifikace a zkušenosti pověřených pracovníků -Může být stanovena pevná cena – soutěží se pouze kvalita -Nepodstatná změna -do 10% bez dalších podmínek -do 50% -nepředvídatelné okolnosti na není změna celkové povahy zakázky ( není nutno sčítat)

návrh směrnice o elektronické fakturaci při zadávání VZ evropský standard povinná elektronická fakturace při realizaci VZ

nízká podpora ze strany EK vysoká provázanost jednotlivých opatření nové instituty bez předchozí praxe rizika nesystémových zásahů v legislativním procesu Rizika transpozice

I.transparentnost II.efektivnost a hospodárnost III.inovace IV.flexibilita V.zjednodušení Principy nového zákona

základní problémy – základní okruhy koncepční rozhodnutí před vznikem textu zákona (rámcové zadání) neřeší všechny otázky Věcný záměr nového zákona o veřejných zakázkách

Meziresortní připomínkové řízení : Vypořádání MPŘ Do –paragrafové znění nového zákona Od ( duben 2016) – účinnost nového zákona

Limity – zachování stávajícího stavu Výjimky z postupu – zachování stávajícího stavu Podlimitní režim - zvýšení limitu pro stavební práce v ZPŘ - zjednodušení procesu Omezování počtu zájemců v JŘSU na základě vyšší kvalifikace Ekonomická kvalifikace – umožnění, omezení výčtu možností Mimořádně nízká nabídková cena – zachování stávajícího stavu Obsah věcného záměru

-Zrušení povinnosti uveřejňovat zjednodušené oznámení v DNS -Odesílání k uveřejnění do TED pouze v elektronické podobě -Změna uveřejnění na národní úrovni – u nadlimitních VZ až po doručení oznámení o uveřejnění v TED nebo po 48 hod. od potvrzení o přijetí -neomezený, bezplatný a plný přímý přístup elektronickými prostředky k zadávací dokumentaci Změny v uveřejňování

-Nedochází k podstatné změně formulářů -Rozšíření počtu formulářů -Návrh zavedení formuláře o změnách: -Změny v průběhu zadávacího řízení -Změny po ukončení zadávacího řízení -Zavedeny formuláře pro veřejné zakázky v oblasti sociálních služeb -Zrušení veřejné zakázky prostřednictvím Oznámení o zadání zakázky ( přidán zvláštní oddíl) -V návrhu některé případy neřešeny ( např. rozdílná lhůta zahájení a podání nabídky u VZ dělených na části) Změny v uveřejňování - formuláře

-Nedochází k podstatné změně formulářů -Zrušení povinnosti uveřejňovat zjednodušené oznámení v DNS -Odesílání k uveřejnění do TED pouze v elektronické podobě -Změna uveřejnění na národní úrovni – u nadlimitních VZ až po doručení oznámení o uveřejnění v TED nebo po 48 hod. od potvrzení o přijetí -neomezený, bezplatný a plný přímý přístup elektronickými prostředky k zadávací dokumentaci Změny v uveřejňování - formuláře

Děkuji za pozornost … a nashledanou