STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Název projektu : Rozvoj ICT ve výuce na střední škole Registrační číslo projektu: č. projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové, T. G. Masaryka 4 Kód dumu: VY_32_INOVACE_ NJ_126 Tematická oblast: Slovní zásoba pro obor kuchař - číšník -Předmět: Německý jazyk Ročník: 3. ročník Datum tvorby: květen 2013 Anotace: Materiál slouží k procvičování a rozšíření slovní zásoby na téma: Omáčky Metodický pokyn: Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu pracovního listu a písemné práce
SOβEN omáčky
e Soβe Béchamel- Kräuter- Zwiebel- Knoblauch- Senf- holländische Pilz- Leber- Dill- Gurken- Tomaten- Sahne- Rahm- Tataren- Wein- Gemüse- Champignon- Käse- Meerrettich- Curry-
Soβen e Zwiebelsoβe e Knoblauchsoβe e Gurkensoβe e Pilzsoβe e Tatarensoβe e Weinsoβe e Champignonsoβe e Gemüsesoβe e Lebersoβe e Meerrettichsoβe cibulová česneková okurková houbová tatarská vinná žampionová zeleninová játrová křenová
Soβen e Senfsoβe e Käsesoβe Holländische soβe e Sahnesoβe, Rahmsoβe e Kräutersoβe e Tomatensoβe e Dillsoβe e Béchamelsoβe e Currysoβe s Gulasch hořčicová sýrová holandská smetanová bylinková rajská koprová bešamelová kari omáčka guláš
Welche Soβen sind auf den Bildern?
Lösung Dillsoβe GulaschPilzsoβe Tomatensoβe Sahnesoβe Currysoβe
Welche Soβen sind typische für Tschechische Rebublik?
Lösung e Tomatensoβe e Dillsoβe e Pilzsoβe e Sahnesoβe s Gulasch
Přeložte názvy omáček 1. KOPROVÁ 2. HOUBOVÁ 3. CIBULOVÁ 4. HOŘČICOVÁ 5. TATARSKÁ 6. OKURKOVÁ 7. ČESNEKOVÁ 8. VINNÁ
Lösung (řešení)
Zdroje NEUVEDEN. Chování.eu [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. Československá databáze receptů [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: subsekce_list&idsekce= #xmenu2 subsekce_list&idsekce= #xmenu2