Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace."— Transkript prezentace:

1 Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuVY_32_INOVACE_STO_0201 Stupeň a typ vzděláníStřední odborné vzdělávání Vzdělávací obor65-51-H/01 Kuchař-číšník Tematický okruhInventář na úseku obsluhy Druh učebního materiáluPPT Cílová skupinaŽák AnotaceRozdělení inventáře na úseku obsluhy Klíčová slovaVelký stolní inventář, restaurační prádlo, příbory, porcelán Datum

2 Rozdělení inventáře na úseku obsluhy Inventář na úseku obsluhy Malý stolní inventář Velký stolní inventář Stolový s sedací inventář

3 Malý stolní inventář Umístěn na stole hosta Připraven na příručním stole

4 MSI – patří x nepatří vázičkahořčičníkdezertní talíř popelníkubrus nabídkové lístkypodložky pod nápoje příruční ubrousekrezervační stojánky sypátka na sůl a pepř překládací příbor tácky a platapapírové ubrousky rezervátkasrkací stébla

5 Rozdělení velkého stolního inventáře 1. prádlo 2. příbory 3. porcelánový 4. skleněný 5. kovový 6. pomocný

6 Restaurační prádlo - přiřazování Ubrus Naperon Ubrousek snídaňový Ubrousek jídelní Molton Příruční ubrousek Anglické prostírání 80 x 80 cm 30 x30 cm Plstěná podložka Pro práci číšníků 140 x 140, 140 x 180 cm Pro jednoho hosta 60 x 60 cm

7 Příbory – doplň z čeho se skládá Masový příbor Dezertní příbor Rybí příbor Moučníkový příbor Koktejlový příbor Překládací příbor Tranšírovací příbor Masový nůž a vidlička Dezertní nůž a vidlička Rybí nůž a vidlička Dezertní lžíce a vidlička Moučníková vidlička a kávová lžička Masová vidlička a polévková lžíce Dvojzubá vidlička a ostrý nůž

8 Porcelánový – na čem servírujeme Studený předkrm Zákusek Hlavní jídlo Teplý překrm Polévky Teplý moučník Pečivo Dezertní talíř Moučníkový talíř Masový talíř Dezertní talíř Polévkový talíř Bujónšálek Dezertní talíř Pečivový talíř

9 Použitá literatura SALAČ, G. Stolničení. Praha:Fortuna, ISBN ENDLICHEROVÁ, Z., MORÁVEK, J. Stolničení jasně, stručně a přehledně. Moravské nakladatelství:Rozrazil, 1997.ISBN


Stáhnout ppt "Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace."

Podobné prezentace


Reklamy Google