Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace."— Transkript prezentace:

1 Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuVY_32_INOVACE_STO_0207 Stupeň a typ vzděláníStřední odborné vzdělávání Vzdělávací obor65-51-H/01 Kuchař-číšník Tematický okruhBarový provoz Druh učebního materiáluPPT Cílová skupinaŽák AnotaceÚvod do přípravy míšených nápojů, seznámení s barovým provozem Klíčová slovaBar, barman, pomůcky barmany, dělení míšených nápojů Datum

2 Co musíš znát před tím, než naservíruješ hostu míšený nápoj

3  Expediční pracoviště Nápoje se připravují před zraky hostů a potom se expedují ke stolu hosta  Odbytové pracoviště Má barový pult, na jehož servírovací desku jsou připravené nápoje servírovány

4  Tvoří bariéru, která odděluje hosta od barmana Ze strany barmana je pracovní deska Ze strany hosta je servírovací deska  Skotský bar – u tohoto typu baru hosté konzumují nápoje ve stoje  Barový pult, kde hosté sedí na barové stoličce, která má zvýšený sedák Povrch z dobře udržovatelného materiálu Šířka desky 40 – 60 cm

5  Pracovní deska tvoří vrchní část úložných prostor, dřezu a chladící techniky Manžetové chladiče Chladící vaničky Mrazící boxy  Chlazené a nechlazené úložné prostory  Myčka nápojového skla  Výrobník ledu

6  Míchací média – v čem se míchají nápoje Míchací sklenice (tumbler) Lehce mísitelné suroviny (pouze tekuté) Šejkr Hůře mísitelné (cukr, med, vejce) Míchací džbán Sklenice hosta Elektrický mixer (blender)

7  Barová lžíce míchací  Barové sítko (strainer)  Lopatka na led  Krájecí prkénko  Nádoba na led  Barový nůž  Patentní uzávěr na sekt  Stříkací láhev  Lis na ovoce  Drtič ledu  Struhadlo  Srkací stébla  Koktejlová napichovátka  odměrky

8  Tvar odpovídá charakteru nápoje Teplota Konzistence Možnost

9  Podle obsahu alkoholu Alkoholické Nealkoholické  Podle teploty Studené Teplé  Podle velikosti porce Krátké (do 10 cl) Dlouhé (do 30 cl)  Podle obsahu cukru Suché – dry Polosuché – medium Sladké – sweet  Podle zařazení ve slavnostním menu Aperitivní digestivní

10  Vodka  Gin  Whisky  Rum  Brandy  Ovocné destiláty

11  Stolní, sodová a minerální voda  Ovocné a zeleninové šťávy, sirupy  Slazené nealkoholické nápoje  Káva a čaj  Pivo  Víno  Vermuty  Lihoviny  Likéry  Mléko a smetana  vejce  Cukr, med

12 ČERNÝ,J. Barový provoz v kostce. 1.vyd. Třebestovice: Ratio. ISBN KOČÍ,M., SEDLÁČEK,I. Nápoje příprava a podávání. 1. vyd. Brno: Computer Press, ISBN


Stáhnout ppt "Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace."

Podobné prezentace


Reklamy Google