Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CHARAKTERISTIKA KOVOVÉHO INVENTÁŘE · inventář vyrobený z hliníku, postříbřené alpaky, nerezavějící oceli a stříbrný inventář. Bc. Daniel Vančura.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CHARAKTERISTIKA KOVOVÉHO INVENTÁŘE · inventář vyrobený z hliníku, postříbřené alpaky, nerezavějící oceli a stříbrný inventář. Bc. Daniel Vančura."— Transkript prezentace:

1 CHARAKTERISTIKA KOVOVÉHO INVENTÁŘE · inventář vyrobený z hliníku, postříbřené alpaky, nerezavějící oceli a stříbrný inventář. Bc. Daniel Vančura

2 ROZDĚLENÍ KOVOVÉHO INVENTÁŘE KOVOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME 1. NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ 2. NA PODÁVÁNÍ NÁPOJŮ 3. OSTATNÍ KOVOVÝ INVENTÁŘ 4. PŘÍBORY STŘÍBRNÝ INVENTÁŘ KOVOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ MÍSY · mohou mít různé tvary a velikosti; · tvar mísy volíme podle tvaru výrobku, který na ní budeme servírovat; · pokud se jedná o aspik, vejce nebo plněnou zeleninu, či ovoce, je vhodné na nich umístit skleněnou vložku – aby výrobek s kovem neoxidoval.

3 OVÁLNÉ MÍSYKULATÉ MÍSY RYBÍ OVÁLNÉ MÍSY

4 ČTVERCOVÉ A OBDÉLNÍKOVÉ MÍSY DĚLENÉ MÍSY TALÍŘE VŠECH TVARŮ A VELIKOSTÍ

5 MUŠLE A MISKY NA PŘÍLOHY ZAPÉKACÍ MISKY ŠÁLKY A MISKY NA POLÉVKUOMÁČNÍKY

6 TYMBÁLY MISKY NA HLEMÝŽDĚ POHÁRY NA ZMRZLINU A OVOCE KALÍŠKY A POHÁRKY NA VEJCE

7 RYBÍ VANIČKY KOTLÍKY A PÁNVIČKY NA PŘÍPRAVU A PODÁVÁNÍ SPECIALIT KOŠÍK NA PEČIVO MISKA NA MÁSLO

8 KOVOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ NÁPOJŮ KONVIČKY A KONVICE KONVICE NA KÁVU KONVICE NA ČAJ KONVIČKA NA MLÉKO

9 KONVIČKA NA SMETANU KONVICE NA VODU POHÁRY NA ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

10 DŽEZVY NA TURECKOU KÁVU PŘÍBOR NA KAPANOU KÁVU SKLENKY S KOVOVOU OBJÍMKOU NA TEPLÉ NÁPOJE

11 KÁVOVÉ ŠÁLKY MOKA ŠÁLKY OSTATNÍ KOVOVÝ INVENTÁŘ MISKY NA SÝR

12 NOŽE OHŘÍVÁČKY NA PIVO

13 TÁCKY KLOŠE ROŽNĚ ROŠTY

14 LISY NA CITRON CUKŘENKY HOŘČIČNÍKY (SE SKLENĚNOU VLOŽKOU) PÁRÁTNÍKY NÁDOBY NA LED

15 STOLNÍ SMETÁČEK A LOPATKA POPELNÍKY PŘÍBORY A JEJICH OŠETŘOVÁNÍ PŘÍBORY DĚLÍME NA 1. JÍDELNÍ1. JÍDELNÍ - LŽÍCE A LŽIČKYLŽÍCE A LŽIČKY - VIDLIČKYVIDLIČKY - NOŽENOŽE 2. PŘEKLÁDACÍ 3. OSTATNÍ

16 JÍDELNÍ PŘÍBORY MASOVÝ - k pokrmům na masovém talíři, MN + MV. DEZERTNÍ - k pokrmům na dezertním talíři, DN + DV. RYBÍ - pokrmům z ryb a mořských živočichů, RN + RV. MOUČNÍKOVÝ - dezertní vidlička a lžíce; - k teplým moučníkům.

17 KOKTEJLOVÝ - kávová lžička a moučníková vidlička; - k pohárům s velkým ovocem; - křehkým moučníkům a předkrmovým koktejlům. NA RAKY - malý nůž s otvorem a vidlička. NA ÚSTŘICE NA HLEMÝŽDĚ - kleštičky a vidlička.

18 NA OVOCE - nůž a vidlička, menší než dezertní. NA GRAPEFRUIT - nůž se zaobleným ostřím a lžička. NA HUMRY - kleště + dlouhá úzká vidlička; - maso se konzumuje rybím příborem.

19 KLEŠTĚ NA CHŘEST PŘÍBOR NA KAVIÁR (PERLEŤOVÝ)

20 LŽÍCE A LŽIČKY POLÉVKOVÁ (K POLÉVKOVÉMU TALÍŘI) DEZERTNÍ (K POLÉVKOVÉMU ŠÁLKU NEBO MISCE) -ČAJOVÁ -KÁVOVÁ -MOKA (K MOKA KÁVĚ A EXOTICKÝM POLÉVKÁM) NA ZMRZLINU (LOPATKA)

21 NA VEJCE LŽIČKA NA HOŘČICI (NESMÍ BÝT KOVOVÁ) KOMPOTOVÁ (KULATĚJŠÍ A HLUBŠÍ NEŽ KÁVOVÁ) LIMONÁDOVÁ (DO VYSOKÝCH SKLENIC)

22 DĚTSKÁNA KAVIÁR (PERLEŤOVÁ) VIDLIČKY MASOVÁ (JÍDELNÍ) DEZERTNÍ RYBÍ

23 MOUČNÍKOVÁ (MALÁ S JEDNÍM ROZŠÍŘENÝM HROTEM) NA ÚSTŘICE NA MELOUNY NA FONDUE

24 NOŽE MASOVÝ DEZERTNÍ RYBÍ NA SÝRY NA KAVIÁR(KRATŠÍ SE ŠIRŠÍM OSTŘÍM)

25 NA MÁSLO NA GREP NA RAJSKÁ JABLKA

26 PŘEKLÁDACÍ PŘÍBORY VELKÝ PŘEKLÁDACÍ PŘÍBOR BĚŽNÝ PŘEKLÁDACÍ PŘÍBOR RYBÍ PŘEKLÁDACÍ PŘÍBOR

27 LOPATKY NA RYBY NA CHŘEST NA DORTY NA LED

28 KLEŠTĚ A NABĚRAČKY NA ZÁKUSKY NA CUKR NA LED NA PEČIVO NA CHŘEST NA ŠPAGETY NA POLÉVKU NA OMÁČKY NA ŠŤÁVY

29 OSTATNÍ PŘÍBORY LOUSKÁČEK NA OŘECHY DRANŘÍROVACÍ PŘÍBORNŮŽKY NA DRŮBEŽ


Stáhnout ppt "CHARAKTERISTIKA KOVOVÉHO INVENTÁŘE · inventář vyrobený z hliníku, postříbřené alpaky, nerezavějící oceli a stříbrný inventář. Bc. Daniel Vančura."

Podobné prezentace


Reklamy Google