Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Likéry Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník / Kuchař.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Likéry Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník / Kuchař."— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Likéry Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník / Kuchař - číšník Vypracoval:Ing. Kovač Lukáš Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice (do – SŠHGS) Ověřeno : I. pololetí šk. r. 2012/2013 DUM 95

2 Likéry

3 Likéry Likéry jsou slazené lihoviny (100 až 250 g cukru na 1 litr). Jejich výrobní receptury sahají daleko do historie - první likéry byly popsány v Itálii již v 15. století. Vyrábějí se smíšením lihu, trestí, silic, éterických olejů,cukru a ovocných šťáv, které působí jako zahušťovadlo.

4 Druhy likérů Dle typu receptury můžeme likéry dělit na: Výčepní, –Pepermintový likér, Cassis, Griotte, apod. Značkové, –Žaludeční likéry, Becherovka, Jägermeister, apod. Emulzní (krémy). –S přísadou mléka, smetany či žloutků. –Vaječný likér, Creme, Advocaat, apod.

5 Karlovarská Becherovka Becherovka je bylinný alkoholický nápoj (likér). Obsahuje karlovarskou vodu, kvalitní líh, přírodní cukr a specifickou nahořklou směs asi 32 bylinek a koření. Byla uvedena na trh v roce 1807.

6 Jägermeister Jägermeister je německý bylinný likér, jenž má trpkou kořeněnou chuť. Tento likér se vyrábí z 56 různých bylin, kořenů, dřev a kůry, jako je skořice, kořen zázvoru, šafrán a další. Obsahuje 35% alkoholu.

7 Advocaat Je hustý vaječný krém, složený převážně z brandy, cukru a vaječných žloutků. Obsahuje 400 g cukru na 1 litr.

8 Curacao Je likér vyrobený ze slupek hořkých pomerančů curacao. Vyrábí se ve variantách: –Curacao Orange, –Lemon Curacao, –Curacao Triple.

9 Použitá literatura terhttp://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4germeis ter HRABĚ, Jan. Základy zbožíznalství potravin. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2011, 167 s. ISBN MAŠEK, Libor. Potraviny a nápoje v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, 1996, 211 s., [6] s. obr. přílohy. Gastronomie. ISBN


Stáhnout ppt "Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Likéry Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník / Kuchař."

Podobné prezentace


Reklamy Google