Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Petr Koblížek Předmět/vzdělávací oblast: Provozuschopnost dopravních prostředků Tematická oblast:Konstrukční skupiny dopravních prostředků Téma:Závady.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Petr Koblížek Předmět/vzdělávací oblast: Provozuschopnost dopravních prostředků Tematická oblast:Konstrukční skupiny dopravních prostředků Téma:Závady."— Transkript prezentace:

1 Autor:Petr Koblížek Předmět/vzdělávací oblast: Provozuschopnost dopravních prostředků Tematická oblast:Konstrukční skupiny dopravních prostředků Téma:Závady třecí spojky II. Ročník:3. Datum vytvoření:březen 2013 Název:VY_32_INOVACE_11.2.04.STR Anotace: Spojka, spojkový kotouč, štít spojky, přítlačný kotouč, pružina spojky, plocha setrvačníku. Metodický pokyn: Materiál inovativním způsobem zužuje vztah mezi teoretickou a praktickou výukou. Fotografie pořízené v reálných podmínkách odborného výcviku dokumentují každý krok pracovního postupu při kontrole, údržbě a opravách částí silničních motorových vozidel. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje tak zájem a aktivitu i u slabších žáků. Otázky na konci tématu ověřují, jak žáci danou problematiku zvládli, a po vytištění je lze použít i jako samostatný test. Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, v odborném výcviku tvoří vhodný doplněk při odborných instruktážích před zahájením cvičných prací, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2

3 ZÁVADY UTRŽENÉ OBLOŽENÍ SPOJKY

4 ZÁVADY

5 ZÁVADY TRHLINY NA SPOJKOVÉM KOTOUČI

6 ZÁVADY TRHLINY NA PŘÍTLAČNÉM KOTOUČI

7 ZÁVADY VYLOMENÍ PRUŽINY

8 ZÁVADY POŠKOZENÍ SPOJKOVÉHO LOŽISKA

9 ZÁVADY ZATUHNUTÍ SPOJKOVÉHO HŘÍDELE

10 ZÁVADY PRASKLINY NA PLOŠE SETRVAČNÍKŮ

11 ZÁVADY POŠKOZENÍ VĚNCE SETRVAČNÍKU

12 KONTROLNÍ OTÁZKY 1.Co je předmětem kontroly štítu spojky ? stav štítu – deformace stav přítlačného kotouče – uchycení ke štítu, poškození stav pružiny – opotřebení, vylomení 2.Jako provedeme kontrolu spojkového kotouče ? prohlídkou stanovíme zjevná poškození změříme tloušťku třecího obložení překontrolujeme stav drážkování náboje změříme házivost 3. Jaké závady se mohou objevit na přítlačném kotouči ? praskliny, vydření, spálení, nerovnost plochy, uvolnění na štítu

13 Použité zdroje: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Koblížek.


Stáhnout ppt "Autor:Petr Koblížek Předmět/vzdělávací oblast: Provozuschopnost dopravních prostředků Tematická oblast:Konstrukční skupiny dopravních prostředků Téma:Závady."

Podobné prezentace


Reklamy Google