Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického."— Transkript prezentace:

1 Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školyVybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0432 AnotaceUložení fotografie v Adobe Photoshop Klíčová slovaUložit, Uložit jako PředmětTechnika a technologie fotografie, praktická výuka AutorLukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiáluPrezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůckyInteraktivní tabule, PC Cílová skupinaŽáci střední školy Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace, procvičení ZdrojeAutorská práce

3 Uložit (Save) nebo klávesová zkratka Ctrl + S. Při volbě uložit se upravená fotografie uloží na stejné místo a přepíše data původní fotografie. Není možné pak již vrátit původní snímek.

4 Uložit jako (Save As) nebo klávesová zkratka Shift + Ctrl + S. Při volbě uložit jako se otevře dialogové okno s dalšími volbami uložení fotografie.

5 Dialogové okno Uložit jako – V tomto dialogovém okně můžeme vybrat umístění, kam se fotografie uloží, dále pak nastavit název a druh formátu (jpeg, tiff, psd, pdf atd.).

6 Při ukládání snímku ve formátu jpeg se po nastavení v předešlém dialogovém okně otevře ještě jedno dialogové okno, kde máme možnost nastavení podkladu, kvality a volby formátu.

7 Při ukládání snímku ve formátu tiff se po nastavení v předešlém dialogovém okně otevře ještě jedno dialogové okno, kde máme možnost nastavení komprese obrazu, pořadí obrazových bodů, pořadí bajtů a komprese vrstev.

8 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Cs6 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického."

Podobné prezentace


Reklamy Google